Ännu en bra helg!

Lördagen började tidigt. Jag råkade försova mig nästan en timme så det var väldans stress med att klä sig, packa in hundar och de sista sakerna i bilen och ta sig iväg mot Pello i Finland. Tur amstaff gick näst sist i ringen! Jenny mötte upp mig här i Töre och vi följdes åt i varsin bil. När vi kom in i utställningshallen märktes det dock att vi hade behövt den där timmen, för det var verkligen fullt överallt! Virve var redan på plats vid vår ring och har sparat plats åt oss så vi slapp parkera hundburarna och allt flera meter ifrån ringen :)
 
Jag fick värma upp med att visa Virves staffejunior Nasse. Det var hans första utställning och han skötte sig riktigt bra, trots att han trånade efter min Nessa som är i höglöp. Nasse blev 2a Bästa Hane med R.CERT bakom Rane som också tillhör Virve. Jag fick rycka in och visa Rane i tävlan om BIR & BIM då Mari som visade honom tidigare befann sig i en annan ring. Rane slutade som BIM efter att vi sprungit mååånga varv i ringen. Tino Pehar från Kroatien som dömde under dagen var tydligen en rörelsedomare och man fick en redig workout som handler! Sist jag ställde för honom i Oulu 2011 spöregnade det och var jättelerigt i ringen, säkert därför vi inte behövde springa benen av oss då.

Jenny visade Siri i Valpklass. Nu när Siri var ensam i klassen kunde jag släppa mina kontrollbehov och låta Jenny och Siri göra bort sig på egen hand, haha! Nä, skämt å sido, de var superduktiga tillsammans ♥ Kul att få se lilla tigern ställas ut. HP och BIR-Valp travade Siri hem, och med kanonkritik!
 

Rosso var näst på tur och av någon anledning kände jag mig riktigt nervös... Han visade sig jättebra och höll inte alls på att försöka busa igång mig som han gör på ringträningar, så det var ju positivt. Han fick ett Excellent och sedan fick vi springa XX varv mot en annan juniorhane som också fått Excellent. Allt spring var inte förgäves och Rosso vann klassen! Men då skulle ju domaren bestämma sig ang. CK and off we go! 5-6 varv senare kom domaren fram till att bara Rosso skulle få CK, phuuuh! Sedan delades det inte ut några fler CK till hanar så det var bara att gå in och hämta CERTet :D Vi slapp springa in det iaf, haha!
 
Nessa vann Unghundsklassen med CK och Kendi blev 1a i Championklassen med CK. Mari fick ta Nessa i Bästa Tik där Kendi blev 2a och Nessa 3a med R.CERT. I tävlan om BIR & BIM fick jag och Rosso möta Jenny med Issi. Och vad vi fick jobba! Vi sprang och vi stod, och vi sprang och vi stod och domaren pratade högt och vägde hundarnas för- och nackdelar mot varann, och sen sprang vi och stod igen och om och om igen... Under en stund kändes det som att Rosso skulle ta det men domaren bestämde sig till slut (ett kg köttbullar och två liter svett senare) att låta Issi vinna och Rosso blev BIM :) Kul att jag och Jenny fått stå som BIR & BIM andra helgen på raken :D Är så glad och stolt över Rosso som redan har 2 CERT och ett R.CERT bara 13 månader gammal!
 

Idag, söndag, gjorde RuffWood Chariots Of Fire "Aston" BPH i Uppsala. Sammanfattningen såg mycket trevlig ut och både matte och husse verkade mycket nöjda över beskrivningen :) Väntar med spänning på filmen och bilderna!
 

Nero är nu anmäld till både MH och BPH i Timrå 5-6/10. Hoppas jag får svar under veckan om han kommit med på MHt som vi helst vill göra med honom. Annars får han ju göra BPH och i det fallet går han samma dag som Iris och Tiger från C-Kullen :) Jag längtar till vi ska beskriva några av hemmahundarna, ska bli riktigt kul!
 
Nu är det lugnt på utställningsfronten fram till Sundsvallsutställningarna så vi hinner vila upp oss ordentligt. Har en föreläsning inbokad och har en förhoppning om att gå några viltspårsprov nu när vi har flera lediga helger framför oss.
 

Lite av varje

I lördags packades bilen full med hundar och grejjer + bästa Jenny, och vi begav oss mot Högbo. Jag råkade bryta en tå några timmar innan jag skulle åka hemifrån, men skam den som ger sig! Intog några smårtstillande piller och tejpade tån så blev jag nästan som ny igen. Winners never quit ;)
 
Bilresan med alla hundar gått jättebra. Det är så skönt att köra på natten i obefintlig trafik! Kl.5 på söndag morgon var vi framme vid utställningsområdet där vi mötte upp Mia med Nero. Med lite team work fick vi över alla våra saker och hundar till tältet. Kort därefter kom Damir med Tiger och Gabriella, Jonas och Carro med Aston. Jag tränade lite med Aston innan eftersom det var hans första utställning, det tog inte många minuter innan han förstod vad som krävdes av honom - jätteduktig var han verkligen!

Siri ställdes först i Valpklass där hon fick andra placering med Hederspris och otroligt fin kritik. Det ska bli så spännande att se vad som växer upp av henne :D

Tiger och Aston gick efter Siri i Juniorklass, båda killarna var superduktiga och fått Excellent. Tiger blev 1a och Aston 2a, båda med CK! Nero gick i Öppen Klass för första gången och stod för championatet. Trots att han inte riktigt var i utställningskondition just då pga matvägran iom löptik, blev det ett Excellent, klassvinst och CK för hans del! Tenny var sist ut av hanarna i Veteranklass och ett EXC och CK blev det för honom med. Så, i Bästa Hane var det 5 st hanar varav 4 var mina/från mig, hur kul kändes inte det?!! Nero blev 1a med CERT, CACIB och blev Svensk Utställningschampion! Tiger 2a med R.CERT och Aston 4a!
 
 
 
 
Nessa blev 2a i Unghundsklassen med CK och slutade som 4e Bästa Tik :) Jennys Issi slog på stort och tog hem CERT och CACIB och blev Svensk Utställningschampion hon med! Issi blev BIR och Nero BIM, det var så roligt att stå i BIR&BIM med en kär vän, underbart!
 
 
Hemresan var dock mindre rolig... Vid Hudiksvall kom tät dimma och höll i sig till efter Skellefteå. Men vi kom hem till slut, även om det stundtals kändes som att vi aldrig skulle komma fram! Jättetack till alla valpköpare och fodervärdar för en mycket lyckad utställning för Team RuffWood! ♥
 
Idag kom två av mina efterlängtade halsband från Bettans Brodyr. Är jättenöjd och väntar med spänning på resten :D
 
 

Och som grädde på moset fick jag ett telefonsamtal om att det finns 4 BPH platser för oss den 4e oktober i Piteå, lovely! Ska passa på att beskriva mina äldre tjejer här hemma. Arrangören har ont om tider just nu så de yngre RW-hundar som bor här uppåt får vi ta till våren och köra en heldag då :) Förra helgen gjorde Lilith och Hipp från B-Kullen fina BPH i Bjuv och under hösten ska fler RW-hundar runt om i landet beskrivas :D Tummen upp för våra duktiga valpköpare!

Nu hoppas jag att min brutna tå vill läka fort, i helgen ska vi showa i Finland nämligen!
 

RSS 2.0