Lite nytt från oss

Förra veckan var jag iväg på röntgen med Elsa & Cherry. Kändes mer nervöst än vanligt med tanke på vad vi precis gått igenom med Siri... Men det är bara att få det gjort, det är ju bra att veta hur lederna ser ut.
 
Elsa var först upp på röntgenbordet. Höfterna såg riktigt bra ut, armbågarna såg jag på en gång att hon skulle få 1or på. Idag kom röntgencertifikatet och det blev B/C på höfterna och 1/1 på armbågarna.
 

Sedan var det Cherrys tur att utsättas för lite strålning. Hennes matte My ville egentligen ha henne röntgad på en annan klinik i södra Sverige, men vi kände att vi ville röntga igenom henne innan flytten iom att hon är så pass gammal. Tanken var att röntga henne vaken först, bara för att se hur det ser ut. Men eftersom att vi annars försöker dela på HD och ED röntgen då man röntgar ED så tidigt som möjligt för att undvika ev. skador som kan påverka ED resultatet, och tar HDn när hunden är 18-24 månader, kändes det lika bra att söva ner henne och göra en officiell ED röntgen iaf. Sen får My röntga resten var hon vill :) Armbågarna såg rena ut och det höll SKK med om också och hon fick ED:0/0. Givetvis kunde jag inte hålla mig från att ta en titt på höfterna och jag tippar på att det blir C/C där.
 
Måste se efter vilka fler som ska röntgas under vintern/våren, är väldigt sugen på att ta en tripp till Lars Audell på Gudby Djurklinik och prova röntga hos proffset. Anne hade hundar hon behöver röntga också och hon åker endast dit för HD/ED undersökning. Så vi kan säkert få till en samåkning! Om inte annat vill garanterat några valpköpare åka med.
 
Har börjat titta efter BPH till våren också. Jag längtar verkligen till att få gå det igen, så himla kul ju!  Det blir en hel del uppfödda hundar som ska beskrivas så vi lär behöva två egna dagar då de bara tar 4-5 hundar per tillfälle, ibland färre.
 
Och utställningskalendern för 2014 börjat fyllas i nu när FKK äntligen lagt ut sin utställningsagenda. Fler RW-hundar ska komma ut och visas under nästa säsong, det ser vi också fram emot!
 
Får avsluta med en bild på fina Ruby med henens supersöta valp hos kennel Woodshire i USA ♥ Man smälter varje gång man ser dessa små sötnosar, så kul att få följa deras utveckling.
 
 

Vinter!

Jag är inget större fan av vintern med tillhörande kyla och snö men jag måste säga att det är enormt skönt att snön är här nu. För nu slipper jag dagligen städa ur sand, grus, lera mm. som dragits in i massor av hundarna när det regnat så gott som hela tiden de senaste veckorna. Hundarna är rena och huset är rent, kan de bli bättre?!.
 
Men jag måste erkänna att det rätt fint med snö ändå, särskilt när solen är framme. Såhär såg det ut i Töre idag
 

Hundarna är förstås överlyckliga över att det är vitt på backen - man kan skutta i det, rulla i det, äta det mm. Finns helt enkelt mycket en amstaff kan sysselsätta sig med vintertid :)
 
Är glad att kameran följde med mig och Ami ut idag så jag kunde dokumentera Amis tjuvaktiga fasoner. Får man inte godis av matte fixa man det på egen hand. Och får en leksak på köpet tydligen!
 

I dagarna har vi börjat med att göra om i köket lite smått. Skåpluckorna ska målas om och nya tapeter och golv ska fixas. Tror det blir jättefint när det blir klart! Ett nytt köksbord och stolar måste vi ordna, de vi har sedan innan passar inte riktigt in här längre. Har spanat in lite nya saker på Ikeas hemsida som skulle göra sig mycket fina i vårt hem :) Renoveringsplaner för resten av huset börjar ta form nu när vi fått bo in oss lite mer. Tror man behöver få känna efter lite och ta sig tid att fundera ordentligt innan man går loss på väggar och golv.
 
BTW, är det fyra av Kendis valpar, eller rättare sagt juniorer, som är anmälda till Svensk Vinnarutställning i Stockholm i december. Superkul! Alla tummar och tassar här hemma kommer att hållas hårt för våra fina "barn" :) I helgen hejjar vi på Tiger som ska ställas i Sollentuna och får ett genrep inför Stora Stockholm!
 
 

Berg- & dalbana

Är precis vad det här året varit - en känslomässig berg- & dalbana utan dess like. Jag hoppas verkligen att vi uppnått kvoten av motgångar och missöden för ett bra tag framöver!
 
Den 1a november blev älskade Siri en vacker ängel i hundhimlen :'( Det känns så ofattbart, så orättvist, så fel bara... Det sägs att det finns en mening med allt som händer, men jag kan tyvärr inte se vad som skulle vara meningen med att ta finaste, underbaraste Siri ifrån oss och lämna oss alla kvar med brustna hjärtan. Våra tankar är hos Siris matte Jenny som fick ta den hårdaste smällen ♥
 
 
 
 

 

RSS 2.0