Underbar söndag i Piteå

I söndags gick Övre Norra Terrierklubbens utställning av stapeln i Munksund, Piteå. Denna utställning var mycket efterlängtad! Jag och Casper, Ten, Cherry, Nessa & Kendi var på plats först som vanligt. Satte upp vårt tält i lugn och ro, bar över alla våra saker och rastade hundarna medan jag inväntade valpköpare och fodervärdar. Först kom Julia med Elsa och strax därefter Mia med Nero. Sedan anlände Iris i sällskap av husse Henke och matte Linnéa och "storasystern" Faye, och Jenna och Peter med Mio.
 
Casper och Mio gick först i rasen i Juniorklass. Båda åkte på VG pga ofullständigt pigmenterade ögonkanter, kritikerna de fick var kanon i övrigt! Här är Caspers kritik:
Flott helhet. Kraftfullt huvud med bra bett. Välburna öron. Dessvärre opigmenterad runt ögonen. Hans ljusa ögon harmonerar med pälsfärg. Utmärkt överlinje. Tillräckliga vinklar fram. Välvinklad bak. Flotta rörelser.
 
Sedan fick Nero komma in i Unghundsklassen. För Neros del blev det ett Excellent, klassvinst och CK!
 
 
Ten skulle in i Veteranklass för andra gången nu efter att han fyllt 8 år, och det gick finfint! Excellent, klassvinst (han var ensam så) och CK och därmed BIR-Veteran. Bara älskar hans kritik av Ann Rode:
Supergosig gentleman. Vackert huvud och uttryck. Flott över- & underlinje. Flotta vinklar. Flotta rörelser.
 
I Bästa Hane hade vi Nero och Ten som fått CK. Nero blev 2a Bästa Hane med R.CERT och Ten 3e :)
 
Och då var det tjejernas tur att visa sig. Cherry fick ett Excellent, dessvärre åkte både Iris och Elsa på VG pga pigmentet runt ögonen :/ Men kanonkritiker där med! Cherry slog på stort och fick klassvinst och CK också på hennes första utställning i Juniorklass och med mig som handler :) Här kommer några kort på tjejerna - Cherry, Iris & Elsa
 
 
 
 
 
Nessa var på ett väldigt busigt humör förstås. Det var ett under att hon kunde stå still öht, min lilla vilde! Nåja, vi fick nöja oss med ett EXC och 3e placering i klassen.
 
 
 
Bara Cherry gick vidare till Bästa Tik och hon blev 2a med R.CERT! Inte illa av vår lilla junior!
 
Sedan var det dags för specialklasserna efter BIR & BIM tävlingen. Nero blev BIR-Unghund mot SE JV-12 Bottcamp Attractive Athena som var dagens CERTvinnare och BIM. Cherry blev BIR-Junior mot Zican's Limited Edition.
 
Jag chansade och ställde våra juniorer som alla fått VG i Avels- och Uppfödarklass och vi fick HP i båda klasserna och därmed Bästa Avelsgrupp och Bästa Uppfödargrupp! Första gången vi ställde upp i Uppfödarklass också, jag är så nöjd och stolt över våra barn! Här är kritikerna:
 
Kendi + Casper, Mio, Iris & Elsa
Ett gäng synnerligen typlika hundar där mamma präglat sina avkommor. Alla dessa trevliga hundar har dessvärre pigmentbrist, men en grupp uppfödaren kan vara stolt över!
 
Casper, Mio, Iris & Elsa
Ett gäng stiliga hundar. Heder till uppfödaren! De är trevliga och välbyggda. Det är bara det där förbaskade blue fawn anlaget som spelat ett spratt. (Ann syftade på ofullständig pigmentering runt ögonen)
 
Åhå! Då hade vi hela 5 st finaltävlingar att vänta på! Grymt kul! Och så trevligt att passa på att umgås med valpköparna och vännerna också! Det bjöds dessutom på kanonväder, vi klagar verkligen inte :)
 
Cherry skulle in i BIS-Junior, tyvärr blev det en snabb visit för oss i den ringen. Jag är så stolt över hennes uppförande och uppvisning, jätteduktig liten tjej är hon! ♥
 
Sedan var det Neros tur att gå in i Unghunds BIS. Ann Rode som dömt rasen skulle dömt den tävlingen också men vi fick plötsligt domarbyte och jag kände en gnutta av besvikelse... Men men, det var bara att gå in och showa och hoppas på det bästa. Nero sprang som en gud och var så duktig på att stå också, kändes jättebra. Dock vet man ju att det inte är så lätt att få en amstaff placerad i Terrier BIS, så inga stora förhoppningar där egentligen. Domaren plockade inte ut några hundar, utan behöll alla i ringen in i det sista. Speakern ropade äntligen ut att domaren bestämt sig. Vore fint med en 4e plats, tänkte jag. Men nej, den gick till en annan. Likaså 3e placeringen. Speakern säger att det står nu mellan Cairnterriern och... "Det är kört" - sa jag till mig själv. American Staffordshire Terriern, hör jag. Lycka!!! Ett sista varv i ringen och den röda BIS-1 rosetten är vår! Vilken härlig känsla!
 
 
 
Sedan var det bara att stressa iväg och hämta Casper till Uppfödargruppen, tur det var ordning på Jenna, Linnéa och Julia som stod redo med sina hundar ;) BIS-4 blev vi! Stressa lite till och lämna Casper till Jenny, hämta Kendi och iväg till förhandsgranskningen och sedan in i stora ringen igen. BIS-2 med Kendi och hennes fina barn! Wohooo!
 
 
 
Sist med inte minst var det Ten som skulle göra entré i Veteranfinalen. BIS-3 fick vi där!
 
 
 
Vilken oförskämt bra dag vi hade alltså! Och fick hem alla BISets färger gjorde vi :D Tuuusen tack till våra fantastiska valpköpare, fodervärdar och vänner som gjorde allt detta möjligt! Ni är guldvärda och det hoppas jag att ni vet ♥ Och som en bonus fick man pussa på finaste Sparky också som kom och hejjade på oss med husse David och matte Cecilia :)
 
Det var som vanligt jättekul att träffa Cezeta gänget också, grattis till alla inblandade till Texas championat, BIR & BIS! Och man fick äntligen träffa Cici @ kennel Bootcamp, med tillhörande hundar :) Grattis till Doris CERT & BIM!
 
Sådär, ringrapporten är nog färdig, tror jag fått med allt :) Nu ska jag återgå till vårt flyttkaos. På återseende!
 

Piteå Nationella

Igår var det äntligen dags för utställning på svensk mark! Hade med mig bara Ten och Nessa, men ändå kändes bilen lika fullsmockad som om jag haft 3-4 hundar med mig. Måste verkligen se över detta med packningen alltså! Vi befann oss på utställningsområdet redan vid 6-tiden på morgonen, min förhoppning var att få en bra plats för utställningstältet, men det var fullt vid ringarna så vi fick nöja oss med att sätta upp det en bit bort. Efter en stund kom Julia med Elsa och Jessica. Sedan anslöt Jenny med Issi och Henke med Iris & Faye till sällskapet. Några raser fått domarbyte och vi fått in en av dessa raser i vår ring som skulle tydligen gå först, och de var över 25 anmälda hundar, så det var bara att vänta igen... Under tiden skulle jag gå över och heja på staffefolket i ringen mittemot och de blev en oplanerad handling av en hane uppfödd av Lotta och Jonas på kennel Tyrara's :) Nero, som den röde snyggingen hette, fick ett Excellent och vi kammade hem visten i den stora (11 hanar) Öppen Klassen med CK! Sedan slog vi på stort och vann Bästa Hane och CERT! Jag kunde tyvärr inte visa honom i BIR-tävlingen för amstaffarna gick då.
 
Nu över till vårt showande. Jag började med Ten som gick i Veteranklassen och det blev ett EXC med CK och BIR-Veteran för oss! Och 2a Bästa Hane också. Här kommer gamlingens kritik:
Veteran av utmärkt typ och storlek. Bra skulderläge och förbröst. Mycket bra tassar. Utmärkt musklad och välvinklad bak. Utmärkt rörelseschema.
 
Iris och Elsa som blev 9 månader för en vecka sedan gjorde premiär i Juniorklassen. Båda fick Excellent, Iris blev 1a med CK och Elsa blev 2a. Jättefina kritiker fick de också, har inte kritiklapparna här, men det var mycket som var utmärkt och försklassigt på dem små RuffWood-damerna ;) Iris slutade som 2a Bästa Tik med R.CERT :)
 
Nessa gick i Unghund för första gången och fick EXC, 2a placering bakom Jenny med Issi, och CK. Sedan blev hon 3e Bästa Tik visad av Julia (Elsas matte), tusen tack för hjälpen! Här är Lilla Blås kritik:
Kraftfull, välbalanserad tik med vackert huvud. Utmärkt käke, jämn tandrad. Välvinklad både fram och bak med ganska bra förbröst. Något lång i ländpartiet. Bra bredd i låret. Rör sig utmärkt bak, ännu något trångt fram. Härlig attityd!
 
Är så nöjd med våra utmärkta hundar! Och superstolt över juniortjejerna!
 
Jennys Issi blev BIR så vi bestämde att stanna till finaltävlingarna nu när vi hade två BIR-hundar och kunde sällskapa i väntan på BIS- och Gruppringen. Camilla med minbullarna var också på plats med en egenuppfödd BIR-hane :) Efter några timmars mingel skulle vi äntligen in till förhandsgranskningen. Ten var lite småtrött och tjurig efter den långa väntan i gassande sol, men vi skötte väl oss OK. Det var 18-20 st hundar i ringen, trodde inte det brukade vara sådär många veteraner på utställningar faktiskt, så man fick lära sig något nytt! Jag tyckte att alla var så fina och välvisade, kändes inte som att vi skulle bli långvariga i BIS:et... Well, när vi klev in i stora ringen efter att speakern ropat upp American Staffodshire Terrier och publiken hejjade på oss, slog Tenny på turbon och det var bara att hänga på honom för min del, han skulle visa upp sig med besked! Vi stod och domaren tittade och funderade, och vi stod och stod och stod och han tittade på hund efter hund efter hund... En hund blev utplockad före oss, sedan blev vi utvalda! Det var en del terriers, vinthundar och pinschrar bakom oss, jag var övertygad om att domaren skulle plocka ut 6-8 hundar och vi skulle bli avtackade då. Men så ser jag att vi bara är 4 som valts ut! "Yes!" tänkte jag, "Vi får en placering!" Räknade kallt med hedrande 4e plats, men nej, en annan ras ropades ut. Och inte blev vi 3a heller. I sista showen mot en P&S Schnauzer blev vi BIS-2! Happy happy, joy joy! Sååå kul! Både jag och Ten fick oss varsin puss och kram av BIS-domaren, han tyckte Ten var så fin och fräsch :) Jag var så grymt stolt över min gamling ♥
 
Till helgen är vi ett stort gäng som ska ställa på Terrierklubbens utställning i Piteå, blir första officiella för Casper, Mio och Cherry! Jag längtar redan till att få träffa alla hundar och allt folk!

Italien!

Det blev inte så värst mycket sömn natten till fredagen. Jag och Martin skulle vara på flygplatsen strax före kl.6 och jag är ju alltid så orolig över att försova mig, så det blev bara en liten vila. Pratade med Karen (Thors matte) medan jag packade ner det sista. Det går jättefint med Thor och de är väldigt nöjda med honom :) Han verkar trivas bra i sitt nya hem och enligt deras barn är Thor den bästa hunden de någonsin haft. Barn är ju ärliga så det låter toppen!
 
Med flygburen, weekendbagen och ett stycke morgontrött Martin inlastade i bilen, begav vi oss mot Luleå för att hämta Jenny som skulle köra hem min bil från flygplatsen. Väl på Kallax som är under ombyggnad tog det evigheter att hitta var jag skulle lämna in Martin, men vi hittade till slut rätt med lite hjälp. Martin var hur cool som helst, första gången han var på ett sådant ställe och tog allt med ro :) Efter en snabb mellanlandning och flygbyte i Stockholm var vi äntligen på väg mot Milano! Så skönt att bara ha handbagaget med sig så man slapp vänta på väskorna, det var bara att hämta ut Martin, ta honom genom tullen och så var vi klara. Anna och Veronica mötte upp oss och blev nästa ihjälpussade av en glad liten Martin. Han hittade en liten gräsplätt utanför flygplatsen som han promt skulle rulla på, haha! Han var helt omöjlig att få bort därifrån. Vi stannade på vägen och åt en snabb lunch och en stund senare var vi äntligen framme. Martin fick busa med Nelly från vår A-Kull som bor hos Anna, och de två fann varandra direkt :) Nelly har blivit sån fin tjej nu, hon utvecklats massor sedan jag sett henne IRL sist!
 
 
 
 
 
Och så fick jag träffa lilla Siri eller Gold Mask Ice Diamond som hon heter i stamtavlan :) Vilken söt liten tjej! Jag är helt kär! Tur hon ska bo nära oss så man får pussa på henne ofta ;)
 
 
 
 
Resten av dagen bestod av valpmys och umgänge med alla fina hundar och härliga människor. Fick pussa på Nessas stilige bror Ronny också, vilken underbar hund! Och snosa på 4 v gamla amstaff bebisar, jag trodde att jag dog och kom till himlen!
 
Dagen fick avrundas med en god middag på en mysig restaurang. Jag älskar italiensk mat! Har haft det alldeles underbart där borta, synd att jag inte kunde stanna längre denna gång... Längtar redan tillbaka! Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan jag får besöka detta fantastiska land igen ♥
 

Längtan

Åh, nu har vi så mycket spännande och roliga saker att se fram emot och jag kan knappt bärga mig! Till helgen blir det som bekant en tripp till Italien, ska bli så otroligt kul att träffa alla igen! Jag och Anna har börjat planera för Nelly, tror det kommer att bli jättebra ;)  
 
Anmälde några hundar ikväll till utställningen i Vännäs i mitten av juni. Vi dyker upp med Casper, Tenny & Nessa. Elsa och Tiger samt ev. Cherry ska också komma! Då måste Kendi få följa med också så vi kan ställa i Avelsklass :) En riktig familjeträff blir det! Nero är anmäld till Avesta utställningen som är under samma helg, han har redan visats för domaren som ska vara i Vännäs så det känns roligare att få en bedömning på honom av någon annan.
 
Det går framåt med vår flytt också, håller alla tummar och tassar att detta ska gå vägen nu! Ska bli så grymt skönt att ha ett alldeles eget hus som man äger.
 
Längtar jättemycket till vår kommande valpkull efter Maya och Kenta. Vet en annan som jag tror längtar nästan mer än mig ;) Fått se några nya kort på Kentas tidigare avkommor och känner mig ännu mer säker på att han kommer att komplettera Maya på bästa sätt. Bjuder på ett kort på Mayas stilige fästman ♥
 

RSS 2.0