Dagvild

Det är tämligen svårt att hålla koll på dagarna när man har fullt upp med hundarna och nu även huset som ska fixas i ordning. Jag tror iaf att det är torsdag idag, och att det är midsommar i helgen. Det blir ingen större midsommarfirande för oss, vi ska vara hemma och mysa på med god mat och bara vara. På lördag ska mamma, Kurt och lillasyster komma förbi på fika och gå husesyn, så det blir storbak för min del imorgon.
 
Idag är det regnigt och trist väder, får dock se det positiva i det - att jag slipper vattna gräsmattan. Daniel har ju löpt amok i trädgården med diverse maskiner... Men iaf gräset verkar börjat återhämta sig lite :)
 
Glömde visst bjuda på skrytbilden på Kendi från i helgen, sist jag bloggade
 
 
 
Det har varit en hel del tankar som snurrat i mitt huvud på sistone gällande hundar, uppfödning, människor... Man blir inte så mycket klokare av att grubbla, bara skaka av sig och se framåt. Som man brukar säga - tänk inte på dagens bekymmer, det kommer nya imorgon.
 

Ett livstecken!

Senaste tiden har vi haft otroligt fullt upp, så bloggen varit aningen mer bortglömd än vanligt. Men nu är vi i alla fall inflyttade och någorlunda installerade i huset, finns massvis med saker att göra här än, men vi tar lite i taget. Trivs gör vi då redan, även fast en hel del renovering behövs. Daniel ägnat sig helhjärtat åt trädgården som var i akut behov av mycket ompyssling, och jag tror att vi får det fint där, troligtvis till nästa år, haha!
 
Förra söndagen var jag iväg till Kemi i Finland med Bobbo, Nessa & Maya. Resultaten blev inte mycket att hurra för, domaren gjorde klart för utställarna när rasen började, att han kom från Serbien som hade världens finaste amstaffs med flertal världsvinnare etc. etc. och att han hade minsann svårt för att komma till andra länder och döma deras, sämre amstaffs. Tur man får tycka olika säger jag bara ;) Bobbo åkte på VG pga avsaknad av pigment på nosen (som väntat då) men med rätt bra kritik. Nessa fick Excellent och första placering i Unghund, utan CK dock trots den mycket fina kritiken. Maya fick VG hon med pga sina "vanliga" fel - något ljusa ögon, lång i länden och lite trånga bakbensrörelser. Någon finsk hund fick Sufficient, då var man egentligen nästan nöjd att man inte fick sämre än slät EXC och VG. Aja, tur utställningen var så pass nära oss så man slapp känna att man åkte långt helt i onödan. Bobbo skötte sig mycket bra i ringen, över förväntan verkligen. Tror att han börjar få lite mer utställningsvana nu, tummen upp! Mari fick till ett par mycket fina kort på Nessa, här kommer dem :)
 
 

Och i lördags var vi iväg till Vännäs med ett gäng hundar :) Julia och Elsa kom också, och Damir med Tiger! Var jätteroligt att få träffa Tiger igen, sist jag såg honom var han bara en liten valp. Han växer och utvecklas till en mycket tjusig hane, ska bli så spännande att se vad som blir av honom. Han och Casper var först ut i Juniorklassen. Casper åkte på VG pga opigmenterade ögonkanter, inte så oväntat. Väldigt bra kritik fick han och han skötte sig som en prins i ringen! Fick se videon som Lina tog på oss när jag ställde honom i kvalitétsbedömningen (eftersom jag ställde Tiger också fick Julia hjälpa till med Casper i klasskonkurrensen, tusen tack för det!), och det såg mycket trevligt ut. Nice presentation stod i slutet av hans kritik. Tiger fick ett Excellent och vann klassen med CK! Casper blev 2a av 3. Sedan var det Tennys tur och som vanligt hade han mycket annat för sig än just det jag ville att han skulle göra i ringen, men ett Excellent och CK var min lite lätt senila veteran värd :) Därmed blev han BIR-Veteran också. I Bästa Hane slog Tiger på stort och vann och fick sitt första CERT på sin allra första utställning dessutom, endast 10 månader gammal. Han var för ung för CACIB så det fick gå vidare till 2an. Ten blev 3e Bästa Hane visad av Tigers fodervärd Damir (vem visade vem egentligen, haha!) Både Cherry och Elsa fick Excellent med mycket bra kritiker. Cherry blev 1a med CK och Elsa 2a. Nessa fick sitt livs första VG, förhoppningsvis det sista också. Cherry slutade dagen som 3e Bästa Tik med R.CERT. Så nu har lillgumman 2 R.CERT från sina två utställningar i Juniorklass, inte illa! Vi ställde upp i både Uppfödar- och Avelsklass och fick HP i bägge :) Domaren blev nästan lite sur på mig när han såg Kendi, över att jag inte visade henne för honom under rasbedömningen, för han tyckte hon var jättefin. Well, då får jag nog se till att visa henne nästa gång han dömer rasen i Sverige.
 
Tiger med sina priser
 
 
Cherry skryter lite hon med :)
 
 
Fina Elsa
 
Varken Tenny eller kenneln hade någon större framgång i den välfyllda BIS-ringen. Avlesgruppen blev däremot BIS-1 :) Västerbottens Kennelklubb var generösa med priser och vi fick en 15 kg säck med RC foder, nu har hundarna gratis godis för resten av året skulle jag tro, då jag har flera oöppnade fodersäckar de vunnit i år.
 
Det var så härligt att träffas och umgås med våra underbara valpköpare, tusen tack alla för en mycket trevlig dag ♥ Har starka misstankar om att Tigers husse fått en blodad tand för det här med utställning nu, så Tiger lär vi se mer av i utställningsringen inom ganska snar framtid ;)

Lille Casper åkte hem till Hälsingland med sin nya familj ♥ Vi önskar er all lycka till med guldklimpen! Tror inte han kunnat få ett bättre hem!
 
I helgen är det Midsommar tydligen. Redan? - tänkte jag när jag väl upptäckte det. Jag anmälde inte till den årliga utställningen i Rovaniemi i Finland, så vi är hemma i helgen och bara myser på. Siris delägare Jenny ska dit och ställa sin tik Issi, så dem får vi hejja på hemifrån iaf :) Nästa för oss blir Gällivare, dit är 14 amstaffs anmälda. Rosso från C-Kullen ska premiärställas, kul kul! Amstaffarna går som vanligt på söndagen där, utställningen börjar så okristligt tidigt som 7:30 på morgonen och givetvis är vi först ut också. Men men, för lite sömn har väl ingen dött av än!
 
Well well, nu är det dags för mig att sova - imorgon är en ny dag med nya måsten! Gonatt!
 

RSS 2.0