Nytta och nöje

Den gångna helgen spenderades i Sjulnäs, Piteå. Jobb på lördagen och utställning på söndagen. Det är jätteroligt att jobba som ringsekreterare, love it! Det är trevligt att få höra att man gör ett bra jobb också från nöjda domare, kollegor och utställare :)
 
Det var ett smart drag att sätta upp våra tält vid amstaff-ringen dagen innan måste jag säga! Jag kom till utställningen rätt tidigt på söndagmorgon och det var verkligen fullt med tält överallt. Kort därefter anlände Tina och Therese med sina Cane Corsos. Jag skulle ställa Hathor så vi började med att värma upp, det var bara 4 hundar innan CC gick i sin ring. Hatti var duktig som vanligt :) Minns inte hur Inezias utställningskoppel hamnade i mina händer, men det såg tydligen bra ut när jag fjantade runt med henne så det blev att ställa henne med. Hon åkte tyvärr på VG då domaren ansåg att hon hade bettfel. Hathor gick det bättre för - EXC1, CK, 3e Bästa Tik & R.CACIB fick vi med oss. Ställde henne i Tinas uppfödargrupp också som fått HP med mycket fin kritik, grattis grattis!
 
Amstaff gick nästan direkt efter Cane Corsos i ringen mittemot så det var bara att skutta över dit och börja värma upp mina hundar. Det var rätt nervöst att visa Rosso för han var den enda hanen som tävlade om CERT då resten av anmälda hanhundar redan var/hunnit bli champions. Rosso fick en röd lapp och sen visades även den rosa lappen upp av ringsekreteraren! Håhå, då är det bara att springa in i Bästa Hane och hämta CERTet alltså :D Tenny var på G när vi sprang in i ringen, hans välkända turbo slogs på och det var bara att hänga på honom. EXC och CK för honom med! Jenny fick ta Rosso i Bästa Hane, lille röde är ju en naturbegåvning så honom törs man lämna bort till en annan handler. Ten är däremot inte lika enkel och det kan lätt bli så att det är han som visar handlern och inte tvärtom, haha! Gammelhunden gick in och vann Bästa Hane! Rosso blev 3a med CERT! Jag/vi är så glada över att våra två sparade hanar ur C-Kullen har redan ett CERT var, bara 10 månader gamla :D
 
 
Iris och Elsa fick Excellent, Iris blev 1a och Elsa 2a, CK till båda två :) Nessa gick i Unghund och som vanligt var hon på strålande humör, ni som känner Nessa vet ju vad det innebär :p Nåväl, det gick väl att visa henne, men när hon började gorma under rörelse sjönk mina förhoppningar rätt rejält. Trots det såg domaren hennes kvalité och gav henne Excellent, klassvinst och CK. I Bästa Tik blev Iris 2a med R.CERT, Elsa 3a och Nessa 4a med R.CACIB. Jenny visade Iris så fint, tack än en gång för hjälpen!
 
Alla våra 5 hundar fick CK, hur bra är inte det?!. :) Grattis, Julia, till Elsas andra CK, det är lilla dockan värd!
 
Ten blev inte bara BIR-Veteran utan BIR också! Honom gick det verkligen över min förväntan för! Det är alltid lika kul att visa en gamling, men extra kul förstås när det går så bra :)
 
 
När vi var klara, skulle jag in med Lottas och Jonas uppfödda staffe-hane Nero i Öppen Klass. Han blev 2a med CK bakom Virves Hugo i klassen och 2a Bästa Hane med R.CERT och R.CACIB :) Hugo blev alltså både SE UCH och C.I.B. och även BIR! Jag visade Virves tik Prada som vann klassen med CK och blev 4e Bästa Tik. Inte riktigt det jag hoppades på, men Virve verkade nöjd och det är huvudsaken.
 
Jenna och Peter kom förbi med Mio på utställningen. Vad Mio växt och utvecklats sedan sista gången jag träffat honom, det går verkligen undan i den åldern. Och så mycket mer pigment han fått. Superfin unghane är han! Iris blev urlycklig av att få träffa sin bror :) Att det kan rymmas så mycket glädje i en sån liten hund! Iris har haft besök av Pia och fått följa med och bo i Sundsvall. Vi ser fram emot att få ta del av allt de två ska hitta på framöver och önskar Pia lycka till med vår lilla tjej ♥
 
Ten och jag hade inga större framgångar i Grupp- och BIS-ringen. Grattis till alla hundvänner som det gått bra för! Och tack till Anne för sällskapet i väntan på finalerna :)
 
Nu laddar vi om till finska utställningar om två veckor och längtar ihjäl oss till Terrierutställningen i Luleå i augusti!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0