Nytta och nöje

Den gångna helgen spenderades i Sjulnäs, Piteå. Jobb på lördagen och utställning på söndagen. Det är jätteroligt att jobba som ringsekreterare, love it! Det är trevligt att få höra att man gör ett bra jobb också från nöjda domare, kollegor och utställare :)
 
Det var ett smart drag att sätta upp våra tält vid amstaff-ringen dagen innan måste jag säga! Jag kom till utställningen rätt tidigt på söndagmorgon och det var verkligen fullt med tält överallt. Kort därefter anlände Tina och Therese med sina Cane Corsos. Jag skulle ställa Hathor så vi började med att värma upp, det var bara 4 hundar innan CC gick i sin ring. Hatti var duktig som vanligt :) Minns inte hur Inezias utställningskoppel hamnade i mina händer, men det såg tydligen bra ut när jag fjantade runt med henne så det blev att ställa henne med. Hon åkte tyvärr på VG då domaren ansåg att hon hade bettfel. Hathor gick det bättre för - EXC1, CK, 3e Bästa Tik & R.CACIB fick vi med oss. Ställde henne i Tinas uppfödargrupp också som fått HP med mycket fin kritik, grattis grattis!
 
Amstaff gick nästan direkt efter Cane Corsos i ringen mittemot så det var bara att skutta över dit och börja värma upp mina hundar. Det var rätt nervöst att visa Rosso för han var den enda hanen som tävlade om CERT då resten av anmälda hanhundar redan var/hunnit bli champions. Rosso fick en röd lapp och sen visades även den rosa lappen upp av ringsekreteraren! Håhå, då är det bara att springa in i Bästa Hane och hämta CERTet alltså :D Tenny var på G när vi sprang in i ringen, hans välkända turbo slogs på och det var bara att hänga på honom. EXC och CK för honom med! Jenny fick ta Rosso i Bästa Hane, lille röde är ju en naturbegåvning så honom törs man lämna bort till en annan handler. Ten är däremot inte lika enkel och det kan lätt bli så att det är han som visar handlern och inte tvärtom, haha! Gammelhunden gick in och vann Bästa Hane! Rosso blev 3a med CERT! Jag/vi är så glada över att våra två sparade hanar ur C-Kullen har redan ett CERT var, bara 10 månader gamla :D
 
 
Iris och Elsa fick Excellent, Iris blev 1a och Elsa 2a, CK till båda två :) Nessa gick i Unghund och som vanligt var hon på strålande humör, ni som känner Nessa vet ju vad det innebär :p Nåväl, det gick väl att visa henne, men när hon började gorma under rörelse sjönk mina förhoppningar rätt rejält. Trots det såg domaren hennes kvalité och gav henne Excellent, klassvinst och CK. I Bästa Tik blev Iris 2a med R.CERT, Elsa 3a och Nessa 4a med R.CACIB. Jenny visade Iris så fint, tack än en gång för hjälpen!
 
Alla våra 5 hundar fick CK, hur bra är inte det?!. :) Grattis, Julia, till Elsas andra CK, det är lilla dockan värd!
 
Ten blev inte bara BIR-Veteran utan BIR också! Honom gick det verkligen över min förväntan för! Det är alltid lika kul att visa en gamling, men extra kul förstås när det går så bra :)
 
 
När vi var klara, skulle jag in med Lottas och Jonas uppfödda staffe-hane Nero i Öppen Klass. Han blev 2a med CK bakom Virves Hugo i klassen och 2a Bästa Hane med R.CERT och R.CACIB :) Hugo blev alltså både SE UCH och C.I.B. och även BIR! Jag visade Virves tik Prada som vann klassen med CK och blev 4e Bästa Tik. Inte riktigt det jag hoppades på, men Virve verkade nöjd och det är huvudsaken.
 
Jenna och Peter kom förbi med Mio på utställningen. Vad Mio växt och utvecklats sedan sista gången jag träffat honom, det går verkligen undan i den åldern. Och så mycket mer pigment han fått. Superfin unghane är han! Iris blev urlycklig av att få träffa sin bror :) Att det kan rymmas så mycket glädje i en sån liten hund! Iris har haft besök av Pia och fått följa med och bo i Sundsvall. Vi ser fram emot att få ta del av allt de två ska hitta på framöver och önskar Pia lycka till med vår lilla tjej ♥
 
Ten och jag hade inga större framgångar i Grupp- och BIS-ringen. Grattis till alla hundvänner som det gått bra för! Och tack till Anne för sällskapet i väntan på finalerna :)
 
Nu laddar vi om till finska utställningar om två veckor och längtar ihjäl oss till Terrierutställningen i Luleå i augusti!
 
 
 

Ditt och datt

Dagarna går och det börjar bli lite mer ordning på torpet! Måste fortfarande bli av med en del saker som vi kommit fram till att vi inte ska ha kvar... Och snart ska vi börja fixa på riktigt, måste bara välja färger och mönster, sånt är jätteroligt :) Längtar så!
 
Igår var vi till Gällivare på NNKKs Internationella Utställning. Hämtade upp Rosso hos Krista kvällen innan. Så han växt och utvecklats sedan jag sett honom sist! Börjar bli en fin kille :) Åkte iväg till utställning tidigt som vanligt, mycket klokt beslut då det ösregnade nästan hela vägen. Gillar inte att köra E10an i vanliga fall, och särskilt inte när den är täckt av vatten. Men men, fram kom vi iaf och det var huvudsaken! I år tänkte jag låta bli att köra fast på utställningsområdet, så det blev inga vågade genvägar till ringen för min del. Vi hade lyxen att ha vår ring nära parkeringen denna gång. Det var massvis med tält uppsatta vid ringarna redan, men vi lyckades hitta en lucka precis vid ringen. Jag köpte två nya tält ju så vi får plats med allt och alla, det blev jättebra att sätta upp dem en bit ifrån varandra och koppla ihop soltaken. 
 
Amstaffs gick först, vår ring började så tidigt som 7:30! Rosso gick i Juniorklass för första gången och hade nr 1 i ringen. Han skötte sig exemplariskt :) Ett Excellent och 1a placering med väldigt fin kritik fick han. Sedan ställde jag Tenny som fick ett Excellent med CK och blev 3e Bästa Hane och därmed BIR-Veteran. Iris och Elsa gick mot varandra i Juniorklassen, båda fick Excellent och Elsa kammade äntligen hem 1a platsen med CK :D Det var på tiden! Nessa borde tydligen varit mer utvecklad för sin ålder (hon är 18 mån) så hon åkte på ett Very Good, helt oförtjänt tycker jag. Maya fick iaf en röd lapp och blev 3a i Öppen Klassen. Lilla Elsa slutade som 4e Bästa Tik, här poserar hon med sina rosetter
 

Det regnade i princip hela dagen på utställningen men trots det var det sååå mycket mygg! Både vi människorna och hundarna höll på att bli uppätna! Inte ens myggmedel hjälpte! Jag fick enormt stora myggbett, fick nästan bada i alsolsprit när jag kom hem. Även hundarna fick bulor där myggen bitit på dem :/
 
När det var ett litet uppehåll från regnet passade vi på att ta en photoshoot med lilla busungen Siri som matte Jenny tog med sig. Hon är sååå söööt den lilla valpen! ♥
 

 
Nu hoppas vi på fint väder på söndag då det är utställning i Piteå! Jag ska jobba där dagen innan och då ska jag faktiskt passa på att sätta upp mina tält tänkte jag. Även om det går fort att få upp dem, är det så skönt att ha dem uppställda när man kommer med alla hundar och saker på morgonen.
 
Nä, nu är det dags att krama kudden, min dygnsrytm har varit ganska så lidande nu när det är ljust ute dygnet runt, så bäst att inte sabba den ännu mer!
 

RSS 2.0