Stolt "mormor"!

Idag har småbarnen - närmare bestämt Iris, Mio & Casper, varit på sin allra första hundutställning. Det var en inofficiell här i stan som Norrlabben alltid anordnar såhär i början på året. Valparna var superduktiga! De var jätteglada i allt och alla, samtidigt väldigt avslappnade och coola. Och det syns att deras mattar tränat dem (och även sig själva) väl ;) Linnéa fick dock jobba idag så lilla Iris fick "mormor" Olga visa.
 
I år hade de himla lustig bedömningssystem på inoffen. Det var ingen konkurrensplacering och därmed inget BIR & BIM, så alla som fått HP fick gå vidare till stora ringen. Kändes lite annorlunda att stå i BIS-Valp ringen med 3 amstaff valpar, haha! Men bra träning inför kommande uppfödar- & avelsgrupper ;) Vet inte riktigt hur jag ska presentera våra resultat heller. Mio, Casper och Iris fick ju HP allihopa. Men Iris borde blivit bästa amstaff valpen då eftersom hon blev utplockad till de 8 finalisterna som skulle tävla om placeringarna i BIS. Det var drygt 30 valpar, Iris var sååå duktig och fin, men inte fick vi någon placering för det :p
 
Här är barnens kritiker från dagen!
 
RuffWood Cloudberry Kiss "Iris"
Mycket vacker 5 mån tikvalp med bra helhet. Vackert huvud och uttryck. Vackra ögon. Välburna öron. Mycket bra bett. Vacker hals och överlinje. Bra kropp och front för åldern. Bra vinklar fram och bak. Rör sig mycket bra. Trevligt temperament.
 
RuffWood Captain Jack Sparrow "Mio"
Välbyggd 5 mån hane. Bra huvud och uttryck. Bra bett. Vacker hals och rygglinje. Bra front och kropp. Välvinklad fram och bak. Rör sig mycket bra för åldern. Trevligt temperament.
 
RuffWood Chameleon Marvel "Casper"
Mycket trevlig hanvalp. Vackert huvud. Välformade ögon. Bra bett. Mycket bra hals och rygg. Bra front och kropp. Mycket bra vinklar fram och bak. Rör sig mycket bra för åldern. Trevligt temperament.
 
 
Stort grattis till Jenna och Erica till pojkarnas strålande premiär i Valpklass! Och självklart till Linnéa och Henke som deläger vackra Iris med oss :)
 

Årets första inlägg!

Vill börja med att tacka alla våra valpköpare, fodervärdar och vänner för ett bra 2012! ♥ Det har varit ett minst sagt händelserikt år för oss och ni som funnits vid vår sida i både med- och motvind är guldvärda. Och jag/vi är så glada över att få ha sådana underbara valpköpare, ni och era härliga RW hundar är anledningen till varför RuffWood finns ♥
 
Hänt hos oss då?
Mia och Nero sparkade igång utställningssäsongen 2013 med en dubbelutställning i Göteborg. My Dog. Nero vann sin klass med CK båda dagarna och placerat sig i Bästa Hane och tagit hem två R.CACIB. Det var hans premiär i Unghundsklass och man kan nog lugnt säga att den gått mycket bra :)
 
 
Årets första utställning för oss här hemma blev i Kajaani, Finland. Äntligen tog jag mig iväg dit! Har anmält hundar till denna utställning 2010, 2011 och 2012 men alltid var det något som kommit i vägen och vi inte kunnat åka. Men nu så! Sparky vann Championklassen, blev Bästa Hane med CACIB och slutligen BIR :) Beatty, som jag ställde ut själv för första gången fick ett Excellent och blev 2a i Unghundsklassen. Jag är ärligt mer glad över Beattys resultat och uppförande än över Sparkys CACIB & BIR. Hon var sååå duktig lilltjejen, skötte sig klockrent! ♥ Jättebra kritik fick hon med :) Woop woop!
 
 
 
 
Lilla Nessa blev inbjuden till Puppy Of The Year också :D Hon är den enda amstaffvalpen som under 2012 kvalificerat sig till Årets Valp! Superkul!!! Vi är så stolta över Lilla Blå!
 
 
Kendis barn växer på och snart är det dags för utställning i Valpklass för några av dem. Här kommer bilder på några av valparna, närmare bestämt Martin, Mio, Casper och Iris. Samt en bonusbild på lilla Doris som jag hälsade på i söndags :)
 
 
 
 
 
 
Både Beatty och Nessa hunnit bli röntgade också, väntar dock än på Nessas certifikat. Beatty fick C/C 0/1. Nessa har C/1 enligt HundData men jag misstänker starkt att hon har också ojämn ED, ev. HD också. Självklart kunde resultaten vara bättre, men de kunde lika väl vara sämre också. Så det blev helt OK resultat som vi känner oss nöjda med ändå. Nu är det Nelly och Sven ur A-Kullen som står på tur att röntgas. Sven ska göra HD/ED röntgen efter 2 års ålder och Nelly tar vi mest troligt nästa gång jag är i Italien (ja, jag har kontrollbehov och vill se själv, haha!) Sen är det B-Kullen som ska röntgas under året, och ev. några ur C-Kullen också. Jätteroligt att flera valpköpare ska röntga sina hundar, det tackar vi för! :)
 
Nåväl. Nu är det dags att återgå till vardagen igen. Imorgon är det fredag så ni läsare får ha en trevlig helg, för det tänkte vi ha nämligen!
 
 
 

RSS 2.0