Ringrapport

Den här helgen har vi för en gångs skull inget inplanerat på hundfronten. Välbehövligt med mer tid över till annat samtidigt som man känner abstinensen efter utställning. Det är ju så kul att åka iväg med hundarna och få umgås med valpköpare, fodervärdar och alla hundvänner :) Vi får ladda upp batterierna ordentligt inför Högbo i september istället.
 
I söndags var vi på den årliga Nationella Utställningen i Överkalix. Nu när vi flyttat blev det nästan på hemmaplan för oss. Och eftersom jag satte upp tälten dagen innan då jag jobbade på utställningen, lyxade jag till det med några timmars sömn också :)
 
Siri skötte sig fint i ringen och blev 1a med HP och BIR-Valp. Rosso åkte på VG och 1a placering i Juniorklassen. Ten blev BIR-Veteran. Elsa 1a i Juniorklassen med CK och 3e Bästa Tik, Nessa 1a i Unghundsklassen med CK och 4e Bästa Tik. Kendi fick 1a placering i Championklassen med CK, blev Bästa Tik och slutligen BIM. Helt OK utställningsdag med andra ord!
 
Duktig liten Siri i förhandsgranskningen innan valpfinalen  
 
I torsdages fick vi mycket glada nyheter från USA. Vår förstfödda pojke från A-Kullen kan numer titulera sig Amerikansk Utställningschampion!!! RuffWood Amazing Red Baby-Dragon "Sven" är vår första egenuppfödda champion, och extra roligt att han fick sin titel i rasens hemland! Vi är så stolta så vi spricker! Längtar till vi får hans officiella vinnarbilder från fotografen. Här är en liten teaser
 
 

ÖNTeK Luleå 10/8

I lördags var det äntligen dags för den efterlängtade terrierspecialen! Vi hade sammanlagt 10 RW-hundar anmälda - nästan hälften av alla anmälda hundar i rasen. Cherry var anmäld också men jag lämnade henne hemma. Hon fäller nämligen nåt så enormt och pälsen på ryggslutet och svansen har 3 olika nyanser just nu vilket jag stör mig på. Ogillar att visa hundar vars pälskondition jag inte är nöjd med, så det var lika att inte ta med henne.
 
Siri som nyss blivit 6 månader, var först ut i valpklass. Det var hennes allra första utställning och hon kunde inte skött sig bättre! Sån duktig liten amstaff flicka! Hon gick mot en äldre tikvalp i sin klass och vann med HP och blev därmed BIR-Valp :)
6 månader. Ultrafeminin. Utmärkt typ. Utmärkt kropp och stomme för åldern. Vackert huvud med fina proportioner, något stora öron. Mycket  vacker hals och stark rygg. Något rakt vinklad fram, fina vinklar bak. Utmärkta tassar. Välmusklad. Utmärkt temperament. Utmärkt päls och kondition.
 
Och då var det juniorpojkarnas tur att komma in i ringen. Jag ställde Mio, Jenny fick ta sin polare Rosso och Damir ställde Tiger. Alla tre fick Excellent. Domaren tyckte Tiger rörde sig något ojämnt under kvalitétsbedömningen, vet inte om han råkat trampa på något eller vad som hänt. Jag visade honom då och jag kände inte alls av det, som handler märker man rätt fort om hunden inte rör sig helt rent. I alla fall fick Tiger ställa sig sist då hon bestämt sig för att hålla inne med CK på honom, så fick jag och Jenny ta ett varv med Mio och Rosso. Mio vann klassen och båda fick CK :) Här kommer killarnas kritiker:
 
Mio
11 månader. Utmärkt typ. Maskulin hane med fina proportioner. Starkt välutvecklat huvud som ej får bli grövre. Välburna öron, bra bett o tänder. Vackert välvd hals, stark rygg. Utmärkt kropp & stomme. Harmoniska vinklar. Välmusklad. Skulle behöva lite bättre påskjut bak. Utmärkt päls och hud.
 
Rosso
11 månader. Substansfull maskulin hane. Utmärkta proportioner. Starkt maskulint huvud. Välburna öron. Uttrycksfulla ögon. Vackert välvd hals. Utmärkt stomme och kropp. Goda vinklar fram, önskas bättre vinklar bak. Rör sig väldigt harmoniskt med långt och effektivt steg. Utmärkt päls och hud.
 
Tiger
11 månader. Maskulin hane. Utmärkt kropp och stomme till storlek. Maskulint huvud som ej får bli grövre. Utmärkt bett och tänder. Välburna fina öron. Mycket välmusklad. Lite mycket löst halsskinn. Något lång i länden. Rör sig med fint steg, idag något ojämnt.
 
Sist av hanarna skulle Ten visas. Gamlingen var som vanligt på bushumör och det verkade uppskattas av domaren. Excellent med CK fick studsiga farbrorn och blev därmed BIR-Veteran :)
Fin veteranhane i utmärkt kondition. Maskulint huvud. Bra skalle. Välburna öron. Bra tänder. Passande stomme till storlek. Vacker hals. Utmärkta vinklar fram och bak. Rör sig mycket vägvinnande med bra steg. Utmärkt glatt temperament. Utmärkt kondition.
 
I Bästa Hane blev Ten 2a, Mio 3a med CERT och Rosso kom på 4e plats med ett R.CERT! Stort grattis till Jenna & Peter till Mios första CERT! Välförtjänt!
 
 
Jag ställde Nera i Juniorklassen för första gången och hon skötte sig verkligen över förväntan! Hon var lite småtjorvig när vi värmde upp så jag hade inte så stora förhoppningar om att det skulle gå bra, men Nera skärpte verkligen till sig när vi äntrade ringen "på riktigt". Superduktig var hon och friställde sig själv till och med! Ett EXC blev det för Neras del på hennes första officiella utställning :)
16 månader. Feminin juniortik. Utmärkt typ. Fina proportioner. Vackert huvud. Något tunn under ögonen. Bra bett och tänder. Välburna öron. Vacker hals. Bra ben och stomme. Något dippig i rygglinjen idag. Välmusklad. Utmärkt pälskondition. Rör sig med bra steg.

Julia ställde Elsa i samma klass och även där blev det ett EXC!
11 månader. Mycket feminin juniortik. Utmärkta proportioner. Vackert huvud och uttryck. Välburna öron och utmärkt bett och tänder. Bra hals och stark rygg. Utmärkt kropp och stomme för åldern. Bra djup i bröstkorg. Harmoniska vinklar. Välmusklad. Rör sig med fin stil och bra steg från sidan. Utmärkt temperament.
 
Elsa vann klassen med CK och jag och Nera kom på 2a plats.
 
Nessa var het på att få komma in i ringen, att en hund kan tycka att det är så kul med utställning, helt otroligt! Hon kunde tänka sig att stå bra fritt så det fick hon göra. Det är sällan någon idé att röra i henne om hon vill stå själv. Vi är på den nivån än att man är nöjd bara hon står upp på alla fyra ben :p Excellent, 2a placering och CK blev för lilla blås del.
Kraftfull ungtik med mycket fire. Bra proportioner till storlek. Starkt huvud. Välburna öron. Uttrycksfulla ögon. Bra kropp och stomme. Mycket välmusklad. Goda vinklar fram, utmärkta vinklar bak. Rör sig explosivt med bra steg. Utmärkt kondition.
 
Kendi gick sist i Championklassen. Henne kan man alltid lita på när det kommer till uppvisning. Mamma K showade hem en röd lapp, klassvinst och CK!
Feminin championtik. Fin kropp och stomme till storlek. Feminint huvud och uttryck. Välburna öron. Bra tänder. Vacker hals. Stark rygg. Bra ben och tassar. Goda vinklar fram, fina vinklar bak. Bra djup i bröstkorg. Rör sig mycket effektivt, utmärkt påskjut bak. Utmärkt kondition. Utmärkt temperament.
 
Det var 6 tikar i Bästa Tik, domaren tackade av två stycken men alla våra CK-tjejer fick stå kvar. Nessa blev 4a. Kendi 2a och på första plats kom lilla söta Elsa som då fick sitt första CERT! YAY! Domaren gillade Elsa så mycket att hon bestämde sig för att hon skulle bli BIR-Junior också :) Mio blev alltså BIM-Junior. I tävlan om Bäst I Rasen blev Elsa BIM :) Här är ett kort på Mio och Elsa, våra fina juniorer ♥
 
 
Vi ställde upp i både Avels- och Uppfödarklass också såklart. Kendi + Tiger, Mio, Rosso & Elsa i Aveln och samma hundar förutom Kendi då i Uppfödarklassen. Vi fick så bra kritiker och alla var så fina och duktiga, man blir så varm i hjärtat!
 
Avelsgrupp
1 kombination. 4 mycket typlika individer där mor har präglat utmärkta huvuden, stommar och proportioner väl. Alla individer av excellent av utmärkt typ!
 
Uppfödargrupp
4 typlika individer. Tydligt könspräglade. Alla excellent av utmärkt typ med fina proportioner, huvuden och rörelser. Utmärkt avelsarbete. Lycka till i framtiden!
 
Båda grupperna fick HP och då var det hela 5 finalen att vänta på för vår del! Underbart! Under tiden ställde jag Lotta och Jonas uppfödda SBT hane Nero som kammade hem R.CERTet från en mycket stor Öppen Klass. Tog lite bilder gjorde vi också, jag glömde ju min kamera hemma och det var sån tur att Peter hade med sig sin. Peter är för övrigt vår nya fältfotograf ;)
 
Vackra Tiger
 
Stolt husse Damir
 
Med mamma Kendi
 
Valpfinalen stod först på vårt eftermiddagsschema. Siri var jätteduktig i förhandsgranskningen och det höll i sig i stora ringen också. Liten minitiger blev Best In Show 4! Stort grattis till Jenny & André, Siri är verkligen något extra!
 
 
Direkt efter valparna var det juniorerna som skulle tävla om de fyra placeringarna i finalringen. Julia och Elsa såg jättefina ut tillsammans, men det var väldigt många fina juniorer så förhoppningarna var inte sådär jättestora. Det var hur nervöst som helst för oss vid ringside när domaren började gallra bland hundarna. Elsa blev utvald bland finalisterna men det verkade som om domaren skulle låta fler än 4 hundar vara kvar... Men nej, det blev bara 4 som plockades ut, så Elsa skulle få en placering! Då kunde vi börja andas igen, lite lätt i alla fall. Andnöden kom dock tillbaka när både 4e och 3e platsen fylldes och kvar var bara Elsa och en mycket fin Airedale Terrier. Domaren ville se hundarna springa ett varv och så vi hejjade på våra duktiga flickor! Och tadaaa, Elsa vann BIS Junior! Är så glad för Julias skull, de förtjänade verkligen segern!
 

Då var det bara att bära över Elsas priser till tältet och börja samla ihop juniorerna till förhandsgranskningen av uppfödargrupper. Barnen var lite trötta men showade på bra ändå. Det visade sig att det var bara 4 uppfödargrupper som stannade kvar till finalerna så vi skulle få en placering oavsett, det vi aldrig trodde att vi skulle gå in och vinna Best In Show Uppfödare! Med våra små! Vilken känsla, så härligt :D
 

Nästa final för oss var avelsgruppen, och av 4 grupper kom vi på 2a plats med Kendi och hennes fina barn!
 
Och sista finalen var Veteran BISet. Ten och jag höll på att bli lite sena då veteranerna gick direkt efter avelsgrupperna, men domaren hann se lite av honom i alla fall. Det var som vanligt mycket fina och duktiga och svårslagna veteraner på plats. Men det stoppade inte oss, för Tenny showade hem BIS Veteran! Helt galet!
 
 
Helt, heeelt otroligt vilken dag vi haft! Massor med tack till våra fantastiska valpköpare som gjorde allt detta möjligt ♥ Ni är bäst! Vi är mycket stolta uppfödare :D
 

RSS 2.0