Helgen

I fredags fick Thor äntligen träffa sin nya familj! Hans resa från karantänen i Melbourne gått fint och han har börjat göra sig hemmastadd i sitt hem :) Vilken resa han gjort, helt otroligt!
 
Fredagkvällen spenderades med att packa bilen och göra i ordning hundarna inför utställningen på lördag. Casper fick åka på kollo hos Erica och Martin släpptes av hos Jenny i Luleå på vägen till Finland. Tusen tack för att ni passade pojkarna! ♥ Lappland bjöd på riktigt aprilväder under bilresan - spöregn / strålande sol / hagel / snöblandat regn om och om igen. Tråkvädret har iaf inte sinkat oss och vi kom fram i tid, var bland de första utställarna på plats som vanligt. När parkeringsvakterna såg hur många hundar och saker jag hade i min bil fick jag en VIP-parkering ca 15 m från ingången till hallen. Och bärhjälp fick man, vilken service! Vår ring var så lägligt närmast entrén också, helt perfekt. Hundarna fick frukost och jag upptäckte att jag glömde Bobbos köttbullar hemma... Mr Blå är nämligen alldeles för nyfiken på allt runt om honom för att tråkgodiset ska förtjäna hans uppmärksamhet. Tur de sålde korv där som föll honom i smaken. Bobbo var först ut i Juniorklass tillsammans med två finska hanar. Otroligt nog skötte han sig mycket bättre än sist i Vaasa, och kunde tänka sig att skänka några sekunder i taget av sin dyrbara tid till mig. Han fick ett Excellent med fin kritik och blev 1a i klassen, inget CK tyvärr pga nosen. Lite surt då han slutade som dagens enda hane med EXC och hade fått CERTet om han fått CK. Men men, det är bara att vänta på att pigmentet fyller i de två rosa prickarna. Det har, trots ett sådant påtagligt fel, gått över förväntan för Bobbo på de två utställningarna han varit på och jag är väldigt nöjd. Partisk eller ej, fin är han!
 
 
 
Sedan skulle Nessa in i ringen. Domaren sken verkligen upp när hon såg Nessa :) Hon klämde och kände på och goade med Nessa rätt länge och jag hade en liten känsla om att detta skulle kunna bli Nessas dag. Och mycket riktigt blev det så! Excellent, 1a placering och CK och sedan Bästa Tik med CERT och BIR!!! Wohooo!
 
 
Domaren tyckte att Maya var lite för maskulin och då förstår ni säkert vad hon tyckte om Baby B som är snäppet grövre, haha! Inga direkta fel på dem enligt kritiklapparna och den öppna kritiken, bara att de inte riktigt platsade inom ramen för domarens smak. Båda åkte på VG då. Alla mina fyrbenta barn skötte sig jättebra och och jag är väldigt glad över deras prestation. Nessa och Bobbo fick dessutom komma tillbaka in i ringen för en examination av en ny rasdomare, kul!
 
Efter att ha hämtat ut Nessas priser och bråkat med telefonen som inte ville ladda upp mina skrytbilder, hittade jag äntligen Virve och mina handlingprojekt för dagen. Fick visa en ny liten stjärna, 8 mån gammal staffepojk vid namn Reino eller Double Star's Playboy Of Dugar som han heter i stamtavlan. Det var Reinos allra första utställning så hans husse och matte (Virves fodervärdar) var lite väl nervösa för att visa honom själva och tyckte att det var bättre om jag visade honom så att de fick se och lära. Reino fick HP och blev BIR-Valp! Lillen skötte sig utmärkt i ringen, husse och matte tränat honom väl så nu är det bara att de ställer!
 
 
 
BTW ovan syns en del av tjusiga strasstrycket jag fått till min utställningskavaj :) Är supernöjd!
 
 
 
Näst på tur stod lilla Prada - Double Star's Oh I'm So Sexy, som skulle ställas i Juniorklass. Efter att ha värmt upp satte vi oss ner vid ringside och tittade på hanarna. Virves uppfödda hane knep CERTet och blev Finsk Champion, kul! Prada fick EXC med CK och vann klassen och sen showade vi hem Bästa Tik 1 och CERT! YAY! Och inte nog med det - vi gick in och BIRade också!
 
 
 
Vilken dag för kennel Double Star's alltså! BIR-Valp, BIR-Veteran (och 3e Bästa Tik), 2 CERT, BIR & BIM, ny champion och Bästa Uppfödargrupp! Jag är jätteglad över att få vara en del av show team:et och få visa så fina staffar ♥ Här kommer en skrytbild på dagens sammanlagda prisbord, eller rättare sagt prisbur. Bara valpens rosetter och pokaler som saknas.
 
 
 
Jag orkade inte stanna till gruppen, så vi åkte hem tidigare. Lika bra såhär i efterhand, det var tydligen kaos i gruppringen :/ Hem och lämna av trötta utställningshundar och iväg och hämta småttingarna. Hämtat Casper och åkte vidare till Luleå. Jenny hjälpte mig med att fota Martin, bra att få se bilder på hundarna ibland, för jag har inte tyckt Martin växt speciellt mycket öht. Men tittar man på kort och jämför, ser man att det visst hänt massor med lilla valpen!
 
 
 
 
Idag blev det lazy sunday hela dagen! Skönt att få ta det lugnt ibland, hundarna verkade inte heller vara så intresserade av att göra annat än mysa och umgås. Dagen avslutades med besök hos Jenna och lille Mio, som f.ö. inte är så liten längre :) Superfin är han, och så trevlig! Jenna och Peter gör ett jättebra jobb med honom! Mio har förresten fått 3 nya pigmentprickar på de nedre ögonkanterna och hör och häpna - Casper äntligen fått första pigmentfläcken vid sitt ena öga. Woop woop!
 
Avrundar detta inlägg med att bjuda på färska bilder på Elsa och Cherry. Längtar till jag får träffa pigorna i Piteå i maj!
 
 
 
 
 

Dagarna går

Och det är nog på tiden med en uppdatering! Blogglusten har varit borta sedan Bests bortgång... Känns fortfarande helt overkligt att han är borta :( Tyvärr är det ju sådant man skriver på när man skaffar hund - de lever inte lika länge som oss och detta blir inte sista gången man får säga adjö till en kär vän.
 
Nåväl. Den 14e packade jag och Linnéa in 5 amstaff i min trogna V70 och rullade mot grannlandet. GPSen gav upp relativt fort då säkringen till uttagen hade tydligen gått (detta konstaterades av min händiga man efter vår hemkomst, jag som trodde att jag i vanlig ordning tog sönder något viktigt i bilen, haha!) och vi fick hitta till Vaasa på egen hand. Gick rätt bra och vi kom fram dit vi skulle utan att ha tappat bort oss på vägen. Vi var bland de första utställarna på plats i den enorma Botniahallen och vi tog förstås bästa platserna vid ringside. Efter massa kånkande av alla våra prylar (känns fortfarande helt otroligt att vi fått med oss så mycket i en kombi!) var det dags att ta in hundarna. Bobbo som aldrig varit ens i närheten av en så stor folkmassa med så många hundar på en och samma gång, bestämde sig på en gång att det var typ det bästa stället han någonsin varit på. När vi kom in i den stora hallen blev han sådär alldeles lycklig som bara en amstaff kan bli, sötBobbo! Det var ett par timmar kvar tills amstaff skulle gå så jag irrade runt som vanligt. Funderar starkt på att börja skippa att ta med stolarna, jag sitter ändå aldrig ner när jag är på utställning. Hittade Virve och Paula med staffarna på andra sidan hallen, givetvis var våra ringar placerade så långt ifrån varandra de bara kunde, och staffarna skulle gå bara en halvtimme efter amstaffs som var 24 st, så det skulle bli lite tajt för mig med att ställa både mina hundar och mina handlinguppdrag. Som tur var hade vi en snabb domare och de hade en något mer avslappnad en, så jag hann med allt :) Linnéa ställde lilla Iris i Valpklass, hon fick HP och blev BIR-Valp. Jättefin kritik fick hon med! Sedan var det Bobbos tur att visa upp sig i Juniorklass och det var en upplevelse måste jag säga. En totalt lycklig och nyfiken hund som inte alltid gjorde som jag ville. Trots vår något stökiga uppvisning fick Bobbo Blå ett Excellent och 2a placering i klassen (av 4) - helt OK premiär för lillen! Medan domaren bedömde resten av hanarna tog jag ut Nessa som skulle ut i Juniorklass hon med. Lilla Blå var vild, mycket vild vid ringside. Kändes som att jag skulle behöva visa ännu en propellerhund i ringen. Men till min stora förvåning kom Nessa ihåg vad vi gjorde hela förra sommaren och skärpte sig ordentligt och bjöd på en helt felfri show :) Det blev ett Excellent, en klassvinst (1a av 6) och CK för min lilla tjej! Ut ur ringen och byta hund - in med Beatty. Baby B åkte på ett VG pga att domaren tyckte att hennes nedre i1or var korta :S Hon blev iaf 1a av 2 i Unghundsklassen. Slutligen var det Linnéas Fayes tur att visa upp sig. Jag fick visa henne och det blev klassvinst och CK. I Bästa Tik blev Faye 2a med matte Linnéa bakom en CH tik så Faye fick CERTet och blev FI UCH :) Nessa blev 4e Bästa Tik. Vi haft en bra dag med andra ord. Massa grattis till Linnéa & Henke till Fayes championat, kul att jag fick vara med och hjälpa till på vägen :)
 
 
 
 
På lördag blir det utställning i Finland för oss igen, denna gången i Pello. Bobbo, Nessa, Beatty & Maya ska ställas. Ev. ska jag ha med mig lilla Iris också :) Håll tummarna för bra resultat!
 
Imorgon kl.9.30 svensk tid landar Thor i Perth och hans nya husse och matte får äntligen träffa honom. Som de längtat! Jag hoppas att de gillar honom och känner att han var värd all väntan. Ska ringa och kolla av första intrycket när de är på väg hem till Geraldton ;) Karantänpersonalen har iaf meddelat att de kommer att sakna Thor jättemycket, så SÅ hemsk kan han inte varit där :p De har fått uppleva hans vackra sång också och tydligen har de aldrig hört en hund låta så, Karen får alltså hem en mycket exklusiv hund, haha!
 
På tal om utflygna barn så åker jag och Martin till Italien nästa fredag. Ska bli jätteroligt att träffa pappa Aston och älskade Nelly från vår A-Kull ♥ Ska även mysa med lilla hemligheten ;) Och ha lite kvalitétstid med Anna, Giuseppe och resten av vårt italienska gäng. Kameran åker med så det är bara att invänta en bildbomd här och på FB!
 
Kommer att sakna lille Martin som stannar hos Anna & Giuseppe. Det gör jag iofs när det gäller alla våra valpar som inte bor hemma. Tur man har sådana underbara valpköpare som lägger ut bilder, skickar sms och mms, bloggar, ringer - you name it. Ni är bäst! Här kommer en hälsning från Aston Jr, som får avsluta detta blogginlägg :)
 
 

Berg- & dalbana

I fredags var det äntligen dags för den efterlängtade kursen i Anatomi och Bedömningsteknik med Moa Persson. Under fredagens pass var det enbart teori, på lördagen övergick vi till praktiska övningar. Intressant och givande att få klämma och känna på hundar av andra raser och få skriva kritiker på dessa!
 
Fick åka hem något tidigare på eftermiddagen, Daniel ringde och sa att vår gamle Best var dålig... Han pratade med Djursjukhuset och de tyckte att det inte var något akut så Best fick en tid på måndagen för undersökning. Han var piggare när jag kom hem men sedan blev han sämre igen... Så det var bara att åka till veterinären. Jag kramade och pussade massor på Best innan Daniel åkte iväg med honom, den hemska tanken på att detta kunde vara den absolut sista gången jag fick hålla om vår gamle älskade hund fanns där :'(
 
Efter undersökningar, provtagningar, röntgen mm. stod vi inför det svåra beslutet vi hoppades få slippa att ta... Vi båda var eniga om att Best inte ska behöva lida i onödan, och att det känns bäst att låta honom få behålla sin värdighet på slutet. Kl. 20:55 somnade Best in... Kan inte med ord beskriva hur hemskt detta känns. Vår älskade vän ♥
   
 
 
 
Annars är det väl som vanligt här. Vägarna har tinat fram och cykelsäsongen är igång till hundarnas stora glädje. Solen lyser och snön försvinner, känns grymt skönt med vår måste jag säga!
 
 

RSS 2.0