Söndag

Här blev det ingen lazy sunday idag! Vi trotsade regnvädret och haft kul ute med hundarna. Även de som verkligen ogillar regn tyckte att det var helt OK att vara ute. Sparky kunde till&med tänka sig att köra platsliggning och läggande under gång på en blöt gräsmatta :)
 
Valparna har fått bada idag, det tyckte de var roligt - de plaskade runt, drack ur duschmunstycket, lekte med schampoflaskan och ja, var valpar helt enkelt :) Badet tog självfallet på de smås krafter (och mina med, haha!), så efteråt sov de väldigt gott! Här är lilla Cherry som var så söt i sin stora handduk
 
 
Imorgon är det en ny vecka och nya utmaningar, bäst är göra kvällen här så att man är någorlunda pigg och utvilad!
 

7 veckor redan!

Jag har svårt att ta in att småttingarna blir hela 7 veckor gamla idag! Tiden går fort när man har roligt har jag hört :) Valparna får fira 7 veckors dagen med smarriga märg- & köttben och nya leksaker som inhandlades igår. Även dags för deras 3e avmaskning. 
 
Igår blev det fotografering av de små, inte alltid lätt att få bra bilder på alla då en del har mer myror i brallan än andra... Lägger ut några kort här, resten finns i deras album på Facebook (som f.ö. ändrat i albumvyn = ogilla, men det är bara att scrolla och vänta på att de nyaste bilderna ploppar upp längst ner)
 
 

Höst = regn

Idag har vi haft jättetråkigt väder - regn, vind och få plusgrader... Hundarna har knappt velat gå utanför dörren :(
 
Tog några kort på valparna inne då. De finns att se i deras album på Facebook. Här är en bild på lilla Candy som är supersöt ♥
 
 
 
I helgen får vi besök av valpintresserade, valparna blir säkert glada över att få nya människor att sätta tänderna i :)
 
Nu ska jag ut i höstrusket med storhundarna, sedan blir det valpmys innan det är läggdags.
 
 

En helt vanlig onsdag

Ja, jag hoppas att det är onsdag, eller jag tror det i alla fall! Man blir lätt dagvild när mina dagar brukar se rätt så samma lika ut. Och det känns som att tiden går väldigt fort just nu, kan inte förstå att valparna redan är 6½ veckor gamla. I helgen är det dags för deras 3e avmaskning. Och imorgon ska jag boka tid för deras ID-märkning, vaccination och besiktning hos våra favoritveterinärer. Det projektet lär ta hela dagen då hundarna och valparna får alltid så mycket uppmärksamhet där och de gulliga veterinärerna tar verkligen god tid på sig att gosa med valparna :)
 
Fröknarna Blå (Ami & Nessa) har fått bada idag, de är inte de renaste damerna i byn. Jag tror bestämt att de smutsar ner sig med flit, de tycker verkligen om att duscha! Särskilt Nessa som skulle kunna stå under duschstrålen hur länge som helst. Hon gillar att bli torkad med hårtork också, konstig hund det där.
 
Lille Thor har fått ett träningspass på fotbollsplanen i eftermiddag. Apporteringen tyckte han var alldeles fantastiskt kul. Han var så duktig på att hålla apportbocken, dock tyckte han inte att han behövde lämna av den till mig, utan skuttade iväg med den i munnen istället och skulle visa upp sin fina grej för omvärlden. Han är så söt! Och så duktig på att vara lös är han också, körde lite fritt följ och inkallning. En smart valp (när han vill). Igår kom pappret från SVA och Thor har tillräcklig mängd av rabiesantikroppar så nu blir det att fixa med införseltillståndet till Australien och kolla upp resor för honom. Talade med hans matte i telefon idag och de längtar så efter honom! Jag vet redan nu att det blir jobbigt för mig den dagen han flyttar till sitt hem som väntat på honom så länge, men han får ju det toppen där och jag tror verkligen inte att han har något emot att få jaga känguru och leva loppan i de varma breddgraderna.
 
 
 
Nu blir det att ge valparna och Kendi varsin godnattsspuss och ta en sen promenad med Tenny & Lillan. Skönt att gå en sväng innan man lägger sig!
 
 

Long time - no blog

I vanlig ordning är det full rulle här på slottet, och med 11 små amstaff barn har man definitivt inte tråkigt :)
 
Ska ta nya bilder på småttingarna i dagarna, de växer och utvecklas så mycket ju! Jag hade några favoriter bland valparna sedan ett par veckor sedan, men jag måste säga att just nu är det väldigt svårt då flera har verkligen överraskat oss. Givetvis är det extra svårt att välja ut några valpar när man har en så pass stor kull också, som dessutom ser ut att vara av mycket bra kvalité i dagsläget. Längtar till vi ska göra utvärderingen av kullen, så att man har mer att gå på när vi ska slutgiltigt välja vilka valpar som kommer att stanna i kenneln. Anna & Giuseppe (valparnas pappas uppfödare och ägare) har redan fått välja sin valp och det blir lille Martin /RuffWood Chasing Flames/ som ska få flytta till Italien
 
 
 
 
Mia & Nero var ner till Högbo första helgen i september på 3 dagars Internationell utställning. Jag är så nöjd med Neros resultat, och särskilt glad är jag över att det gått bäst för de viktigaste domarna! Mia & Nero är ett oslagbart team, de har blommat ut så fint ihop och det blir så spännande att se vad dessa tu bjuder på framöver. Nero fick Excellent alla dagarna + att dag 1 blev det ett R.CERT (för ung för R.CACIB) för Cindy Kerssemeijer från Holland, och dag 3 ett CERT (för ung för CACIB) för Paul Stanton. Blott 12 månader gammal har Nero 4 CERT, 1 R.CERT & 1 BIR i sin samling! Jag behöver nog inte påpeka hur glada och stolta vi är över honom och Mia, och hur tacksamma vi är över att vi fått denna vackra pojk av Lenny & Kaja ♥ Och Nero är inte bara fin att titta på, han är en härlig amstaffkille med hjärtat på rätt ställe
 
 
 
Nu är Nero och Mia uppbokade på NNTeKs och VNKKs utställningar i Sundsvall 13-14 oktober, sedan blir det avslutning på utställningssäsongen på Stora Stockholm i december. På tal om avslutningar har lilla Nessa gjort sina sista turer i ringen i Valpklass. Lite kul att hon började sin utställningskarriär i valpringen med att bli BIS-1 på Terrierklubbens utställning i Piteå i maj och hennes sista valputställning i Sverige blev på Terrierklubben igen, 3 månader senare, då Nessa blev placerad som BIS-4! Jag och lilla blå har haft otroligt kul ihop i ringarna och jag är så glad över hennes fina resultat
 
 
 
Nessa har hunnit gå i Junior i Finland en gång redan med ett Excellent och 2a placering i klassen. Nu ska hon får växa på sig lite så ser vi vad som händer i vår utställningsplanering ;)
 
När vi ändå är inne på utställningar får jag absolut inte glömma att skryta om Svens framgångar i USA! Förra helgen var han på 3 utställningar i North Carolina och alla 3 dagarna blev har Winners Dog, och på både lördagens och söndagens utställning blev han även Best Of Winners. Nu är det bara att vänta på att Sven kvitterar ut de få poäng han har kvar till Amerikanska Utställningschampionatet!
 
 
 
Och på tal om rasens hemland, så är vi grymt stolta över att RuffWood-hundar ska delta i amerikanska rasspecialen - National Specialty, för andra året i rad! Heja Sverige!
 
Nåja, nu blev det mycket utställningssnack nu när utställningssäsongen lider mot sitt slut... Och så upptäckte jag att blogg.se ändrat sin layout för bloggarnas adminpanel, vilket gör att jag och bilduppladningen inte riktigt kommer överrens. Så det är bäst jag avslutar här innan jag lyckats klicka bort allt jag skrivit. Trots att det låter väldigt uttjatat när det gäller min blogg, ska jag försöka uppdatera oftare, så att det inte blir så långa inlägg och så många bilder på en gång. Det är lätt att man glömmer något också. Som t.ex. Thors och Neras premiärer i Valpklass, valpköparnas framgångar på kurser och nya bilder på alla våra "valpar"... Well well, skärpning på mig och på återseende!
 
 

RSS 2.0