Tisdag

Jag som nyss skröt om hur fint vi haft det ute... Idag har det regnat mer eller mindre hela dagen och all snö smälter :/ Nu är det isgata utanför dörren och givetvis har jag inte köpt nya broddar än. Tappade bort min ena i våras ju. Typiskt! Hundarna är inte heller speciellt roade av utevistelse, de bara halkar runt de med. Så idag har vi haft mysdag istället :) Får hoppas att det är bättre väder imorgon så vi kan köra på med våra vanliga aktiviteter.
 
 

Helgen

Vilket underbart väder vi haft - snö, några minusgrader och sol! Lovely! Hundarna njöt nog av vädret lika mycket som mig :) De stora hundarna är lika glada som valparna över att det kommit snö, man kan ha så mycket kul med den ju. Om inte annat är snö tydligen väldigt gott, haha!
 
 
 
Annars har vi haft en lugn och skön helg :) Varit ute med hundarna, pysslat hemma och umgåtts. Jag rensade ur alla garderober och byråer så till veckan blir det en tripp till soptippen med allt skräp. Tänkte försöka bli av med så mycket skrot som möjligt, är så trött på allt "bra-att-ha". Måste gå igenom hundarnas alla saker och se om en del av deras prylar får också flytta till tippen. Ska inventera deras täcke- och overallförråd också, se om vi klarar oss med det vi har i vinter eller om det måste köpas till något mer.
 
Nu ska jag återgå till att tvätta alla hundfiltar och fällar, sen blir det middag för både oss människor och hundar! Hoppas att ni haft en trevlig helg, det har då vi :)
 

Thor

När jag ser bilder på lille Thor går det upp för mig att han faktiskt växer, haha! Man blir så hemmablind när man ser honom varje dag, han är fortfarande en liten valp för mig. Han blir nog ingen jätte direkt när han är färdigväxt, nu vid 7½ mån ålder är han 46 cm i mankhöjd och jag hoppas att han kommer att hamna på 48-49 cm som vuxen. Bara han inte tänker förbli en minihund så är jag nöjd! Visst är det inte så bra om hunden är för stor men för mig får den inte bli för liten heller. Hellre en något större hane än en som är väldigt liten, om jag ska behöva välja.
 
Igår kom jag ihåg att ta med mig kamera när jag och Thor hade kul på ängen med leksak och pinne. Thor älskar att hämta kampknuten - han kommer i full fart mot mig och trycker in leksaken i handen på mig och vill att jag ska hålla emot så vi kan ha lite dragkamp. Så söt han är! Sen vill han att jag ska kasta iväg den igen så att han kan hämta, osv. Även om han hade knäck i lurarna emellanåt när jag kallade in honom, var han duktig och höll sig inom rätt bra avstånd från mig. Det passerade några fotgängare, både med och utan hund, och Thor kunde faktiskt tänka sig att låta bli att försöka hälsa på dem. Han tittade på dem, viftade på svansen men valde att återgå till våra lekar :) Duktig liten kille!
 
Måste ståträna honom lite mer inför Norrbottens Vackraste Hund 2012. Jag har nött friställande med honom men det kan nog vara bra att han lär sig att bli tillfixad av mig också. Han är ju så duktig på att ställa upp sig själv så det har fallit mellan stolarna att öva på att ställa till honom. Tur pojken är lättmotiverad (ibland lite väl) och lättlärd, så det blir inga problem att lära honom det också!
 
Här är några av bilderna jag tog på lillen igår på vår frostiga äng, som under gårkvällen täcktes av snö. Hoppas på fint väder imorgon, då får kameran följa med ut igen.
 
 

Storebror & lillasyster

Fjant och Beatty har dampat loss på fotbollsplanen idag. Ojojoj, så kul de haft! Passade på att öva lite på inkallningen också, Fjant är ju expert på att fylla lurarna med knäck. Särskilt när han är i sällskap av en likasinnad tjockskalle ;) Bjuder på några kort på busarna!
 
 
 

Ditt & datt

När jag uppdaterade sist var vi inne på dag 2 av amerikanska rasspecialen. Under både National Sweepstakes & Specialty som var dag 3 respektive 4, hamnade Ruby i toppen igen, det blev 2a placering i klassen! :D Vilken debut hon haft lilltjejen! Vi är väldigt glada över hennes fina resultat och hoppas att Ruby kommer ut i ringen och visar vad hon går för fler gånger. Ruby skötte sig fantastiskt fint under samtliga utställningsdagar och hon och matte Sheri haft en trevlig semester i Illinois :) Någon gång måste jag verkligen ta mig till Specialen i USA! Blir smått avundsjuk när man får se alla bilder från utställningarna, man vill också vara på plats och mingla!
 
Sven var på utställning i Atlanta helgen och kammade hem klassvinst och Reserve Winners Dog. Synd att han inte räckte hela vägen, han som är så nära championatet nu! Svens favorithandler kunde tyvärr inte vara med så Svenny Boy var lite tjurig och inte sådär jättesamarbetsvillig, haha! Aja, bättre lycka nästa gång :)
 
I lördags flyttade Tiger och Elsa till sina fodervärdar. Det går jättebra för dem i sina nya hem :) Det ska bli hur spännande som helst att följa deras utveckling! De är i goda händer och jag tvivlar inte en sekund på att valparna kommer att förvaltas på allra bästa sätt. Nu är det bara att jag böjar planera lite inför deras framtid ;)
 
När jag handlade i fredags fick jag syn på en maskeradmask med guldiga detaljer och tänkte genast: "Gold Mask!" = Nessas & Astons (pappa till C-Kullen) uppfödare som vår lille Martin ska flytta till. Givetvis var jag tvungen att köpa denna mask och fota Martin bredvid den. Han var dock en sådär modell, han ville mest leka med den nya roliga prylen istället
 
 
 
Igår hade vi så underbart höstväder - några få minusgrader, frost på backen, blå himmel och sol! Passade på att ta med kameran när jag var på morgonpromenad med Beatty, så här kommer några kort på henne :)
 

STCA - dag 2

Fina lilla Ruby (till vänster på bilden nedan) hamnade i toppen i sin klass igår igen! Det blev en 2a placering i 6-9 mån klassen för domaren Bruce Schwartz från USA :) 97 amstaff var på plats!
 
Nu väntar vi med spänning på dagens resultat!
 
 

STCA - dag 1

Idag gjorde sockersöta lilla dockan Ruby /RuffWood Blazing Red Dragoness/ debut i utställningsringen! Bara det bästa duger åt lilla damen och hennes allra första utställningar blir under den prestigefyllda Regional & National Specialties i rasens hemland USA.
 
Idag hölls Regional Sweepstakes och Ruby travade hem en 2a placering i klassen! Domare för dagen var Tom Rapinchuk. Rubys matte Sheri skickade ett par videos på lillan tillsammans med hennes handler Stephen Cabral, Ruby såg helt bedårande ut. Så duktig liten tjej på sin allra första utställning! Kan man bli annat än stolt?..
 
Imorgon ska Ruby & Stephen göra Regional Specialty osäker, jag lär vara fastklistrad vid dator och mobil i väntan på uppdateringar från ringside. Vi håller våra tummar och tassar!
 
 

Nero i Sundsvall

I helgen var Mia och Nero i Sundsvall och showade. Först var det Terrierklubbens utställning på lördagen. Dömde gjorde Ann Rode, en rasspecialist som tidigare fött upp AST under prefixet Mic Mac (Fjant's mormor kommer från Anns uppfödning). Ann har tidigare dömt på bl.a. Svenska Amstaff Specialen.
 
The Kids Best Friend's Dark Knight - EXC1, CK, Bhkl.:2, CERT & BIM-Junior!
Synnerligen tilltalande helhet. Vackert välskuret huvud med korrekta detaljer. Utmärkt kropp. Bra ben och fötter. Goda vinklar. Fina, sunda rörelser.
 
På söndagen var det VNKKs Internationella utställning och domaren för dagen var Lydia Kersbergen från Holland. Även hon klassad som rasspecialist - hon skaffade sin första AST 1990 och sedan dess fött upp rasen under prefixet Beluga.
 
The Kids Best Friend's Dark Knight - EXC1, CK, Bhkl.:2, CERT!
Young male of good size. Excellent head. Good proportions. Good teeth, eyes and well carried ears. Good topline. Correct set of tail. Good bone and feet. Well angulated. Moves well. Good condition. Nice temperament. Well shown.
 
Vi är så glada och stolta över Neros superresultat! Och så kul att se att lilleman går särskilt bra för rasspecialister och domare som har stor vana av att döma amstaff. Nero är verkligen tjusig och hans matte Mia visar honom så fint och håller honom i så bra form :D
 
 
 
Neros lillasyster Ruby /RW Blazing Red Dragoness/ ska göra sin utställningspremiär imorgon på Regional Specialty i Libertyville, Illinois. Och på torsdag smäller det rejält för då är det STCA's National Specialty lilla Ruby ska delta i! Vi ska hålla alla våra tummar och tassar här hemma, GO RUBY! ♥
 
 

Fredag

Idag blir Lillans bebisar hela 7 månader gamla! Undrar var tiden tagit vägen? Nyss var de ju så små! Jag/vi kan inte vara mer än nöjd med de underbara hem alla fått, sådana valpköpare och fodervärdar är guldvärda ♥
 
Här hemma ägnar vi oss åt det vanliga - bus & mys med valparna + motion och träning av de stora hundarna. Valpisarna är så duktiga som går på "pottan" när de är inne, vore väldigt jobbigt om man hade 11 amstaff valpar som gör sina behov överallt och sedan grisar runt i det, huuu! Tyvärr är det lite för tråkigt väder för att vara ute längre stunder, men då får man gå ut oftare istället och gå in när de börjar frysa.
 
Alla valpar som vi tänkt spara i kenneln har fått fodervärdar, och vi har några valpar som söker egna hem. Till helgen får vi besök av valpintresserade, valparna blir säkert jätteglada över att få nya människor att sätta tänderna i, haha!
 
I helgen är Mia & Nero på dubbel utställning i Sundsvall. Terrierklubbens imorgon och Internationella på söndag. Vi håller tummarna för radarparet! Sedan är tanken att de ska köra säsongsavslut på Stora Stockholm som från&med i år är återigen Svensk Vinnarutställning. Lilleman går fortfarande i Juniorklass och kan slåss om både SE JV-tileln och SE V-titeln :) Jag planerade att åka dit med Nessa, Sparky & Kendi och så tänkte jag och Mia åka på Finsk & Helsingfors Vinnare som är helgen innan, men jag får tyvärr stryka våra planer pga andra åtaganden... Tråkigt förståss, men ibland kommer annat i vägen och man får ta det som det kommer helt enkelt.
 
Får avsluta blogginlägget med en bild på lille Rosso, även kallad för Mops här hemma (lillen är nämligen en hejjare på att mopsa upp sig, haha!). Rosso /RW Challenge-R Chance/ flyttar till Krista med familj som har vår fodertik Nera /RW Black Queen Of Dragons/, så roligt att de vill berika hemmet med ännu en amstaff från oss :)
 
 
 

Äntligen!

Det tog sin lilla tid att utse våra keepers ur C-Kullen! Det var enormt svårt då vi fått en stor kull med så många fina valpar igen. Valparna som stannar i kenneln är hanarna RW Challenge-R Chance & RW Crouching Tiger och tikarna RW Cranberry Rose & RW Cloudberry Kiss
 
 
 
  

Nessa

Slänger upp ett kort på vår andra blåa prinsessa! Nessa, 10 månader gammal ♥
 
 
 

Ami

Idag tog jag några bilder på min vackra blåa prinsessa Ami ♥ Isn't she lovely?..
 
 
 

RSS 2.0