Update!

Jaha, vad har hänt här sedan sist då?
I fredags åkte lilla Cherry /RW Cherry Blossom/ till sitt nya hem hos Jessica i Umeå. Både matte och valp verkar nöjda :) Jessica är vän med Julia som har vår sparade tik Elsa /RW Cranberry Kiss/ så Cherry har både bus- och träningskompis framöver. Julia var med när Jessica var här och hämtade sitt lilla körsbär, så jag fick pussa på lilla Elsa igen och hon fått träffa mamma och de syskonen som är kvar hemma.
 
 
 
 
Och i lördags var det dags för RuffWood Chariots Of Fire "Aston" att flytta till eget hem hos Garbriella & Jonas i Uppsala! Lillen tog hemresan bra och ser ut att trivas med sin nya familj :D
 
 
 
Annars så lyser snön med sin frånvaro... Nog klarar jag mig utan vinter öht, men ska det vara vinter så ska det få vara snö också! Om inte annat blir det ljusare ute på kvällarna. Hundarna brukar uppskatta snön också, nu är det inte lika kul att busa ute på ängen som är hård och isig. Thor har fått prova på lite lätt DW iaf och verkar tycka det är kul :) Nessa kör på lite smått, hon har blivit mer van vid selen och inte försöker busa med den lika ofta nu för tiden, haha! Beatty fått en mycket bättre dragteknik också nu när vi tränat regelbundet :)
 
Nero har fått tid för HD-röntgen hos Lars Audell på Gudby Djurklinik. Han ska röntgas dagen efter Svensk Vinnarutställning. Vi håller våra tummar hårt såklart! Eloge till Mia som tar ledigt från sitt arbete i två dagar för att kunna röntga Nero hos Audell! ♥ Måste boka tid för Beattys röntgen, det får bli här i närheten. Tror faktiskt jag ska prova röntga på Djursjukhuset i Gammelstad och se vad jag tycker om dem.
 
Nåja, nu ska hundarna ut på kvällmotion och träning! Ha en trevlig kväll!
 

Helg!

Idag tog vi faktiskt sovmorgon, underbart! Skönt att ha hundar som sover så länge vi sover + lite till. De är inte direkt morgonpigga och det gillas, skulle bli så stressad av att ha hundar som trycker vid dörren och stissar tidigt på morgonen.
 
Igår kväll gick jag och Kendi en promenad med valparna i Doggy Ride:n. Det blir ju tyvärr inte sådär jättemycket sammanhängande utevistelse för valparnas del då vi har sådant skitväder... Så det är bra att de får ta en tur i vagnen också, det regnar inte in i den och de har fällar och ett varmt täcke där i så de inte fryser. Måste ordna valptröjor i större storlek som de kan ha när det blir kallare. Några bebisar har inte fått egna hem än så det är bara att fixa kläder åt dem som passar ett tag framöver.
 
 
 
Imorgon får det bli lite mer aktivitet här, oavsett om det regnar eller ej! Skönt med slappardagar ibland, men man trivs bäst med att vara ute och röra på sig och hundarna eller göra annat kul :)
 

Torsdag

Ingen riktig tHorsdag har vi haft idag, tror lille Thor fortfarande varit lite trött efter gårdagen. Först jobba med husse mellan kl.7 och 15, sedan åka bil i flera mil till Distriktsveterinärerna för att ordna med hans papper som Thors matte Karen behöver för att ta in honom i Australien. Det var jättekul att gå till veterinären igen tyckte Thor, den klåfingrige lille mannen försökte med alla medel sno med sig massa saker därifrån, haha! Söt är han i alla fall :) Nog kommer det att kännas i hjärtat den dagen jag vinkar av honom på Arlanda... Hur jobbig han än må vara emellanåt är han en väldigt trevlig ungdom med härlig personlighet. Han är då så mycket efterlängtad av sin familj, hoppas han lever upp till deras förhoppningar!
 
I skrivande stund är valparna nattade och ligger och småsnarkar i sin stora BIA-bädd, storhundarna sover gott sedan en stund tillbaka och jag sitter och känner lugnet med en kopp vaniljthé och en mysig liten Baby Beatty vid mina fötter som naggar på mina tår då och då. Var tvungen att kolla igenom alla röntgenbilder igen som jag fick av Jenny ikväll, hon och hennes valpköpare var nämligen iväg och röntgade 7 "valpar" ur hennes senaste kull och en ur den första. Vi har redan lekt hobbyveterinärer via telefon, med bilderna i högsta hugg. Blir spännande att se huruvida det vi tror på stämmer överrens med vad SKKs avläsare tycker. Nästa år är det dags för Lillans och Kendis valpar att börja HD/ED undersökas, spännande och nervöst på samma gång! Nero ska röntga höfterna innan årsskiftet och jag måste ordna en röntgentid åt Beatty och Thor också. Thor ska få göra en preliminär röntgen i Sverige, den officiella blir i Australien. Är grymt sugen på att röntga om Mayas höfter och se om hennes C/B kan bli B/B istället, omöjligt är det definitivt inte. Ska höra med Carly när hon tänkt röntga Sven, där lutar det åt att göra PennHip istället för den traditionella FCI/OFA-röntgen. Nelly får vi nog ta i samband med att jag åker till Italien nästa gång. Och just det, Nessa ska ju röntgas nästa år också. Och nu när flera av våra uppfödda valpar finns inom någorlunda OK avstånd ifrån oss ska jag försöka att få till ett uppfödarMH till hösten, och så får vi hoppas att de valparna som finns lite längre bort kommer också iväg och gör MH eller BPH. Det blir nog inga problem, jag har sagt det tidigare och säger det igen - vi har världens bästa valpköpare och fodervärdar ♥
 
Well, nu bör jag börja bege mig till sängen, imorgon är en ny dag. Vi får ett besök efter lunch så jag tänkte hinna med allt hunderi på förmiddagen så att man får ha en lugn myskväll. Bjuder avslutningsvis på en bild på Nessa som jag lyckades ta för ett par dagar sedan när lilltjejen var pratglad, älskade lilla skata
 
 

Nera

Igår fick jag träffa lilla söta Nera /RW Black Queen Of Dragons/ när hennes matte Krista hämtade Rosso /RW Challenge-R Chance/ här :) Vad Nera växt och utvecklats sedan jag såg henne sist! En mycket trevlig, feminin liten dam. Och så lik sin mor ♥
 
 

RSS 2.0