1 vecka

Valparna har hunnit bli en hel vecka gamla nu! Inte länge kvar till de börjar öppna ögonen. Alla är pigga och väldigt matglada, och Lillan tar så bra hand om dem. Bebisarna går stadigt upp i vikt och nu när de är en vecka har de som gott som fördubblat sin födelsevikt.Tog individuella bilder på dem igår. Vissa var medgörligare än andra, haha! Men jag fick ihop några kort till slut :)


Nelly

Hon har verkligen utvecklats mer och mer de senaste veckorna. Vilken tjej!
Väldigt smart och lättlärd, nyfiken, trygg i sig själv, alltid på strålande humör - allt en amstaff ska ha! Hennes yttre börjar ta finare former, bara vänta och se vad slutresultatet blir ;) De första utställningarna är inbokade, ska bli spännande att se hur hon står sig som junior, om inte annat får hon riktigt bra utställningsträning. Eller så gör vi en "Lillan" och sitter hemma till 2 års ålder för att då ta ringen med storm :)
Valpbilder... igen!..

I fredags fick valparna lite skönhetsvård, de fick nämligen sina små klor klippta! Jätteduktiga var de! Det är viktigt att hålla efter valpars klor, så att de bl.a. inte gör illa tiken när de mjölktrampar.

Alla bebisar går stadigt upp i vikt. De som var lite mindre vid födseln gått upp mest :) Lillan har väldigt mycket mjölk, och tur är ju det! 10 valpar behöver ju få i sig en hel del.

Här kommer några bilder på de små underverken ♥Nytt på valparna :)

Att ta parfoto på 3 dagar gamla amstaff bebisar var inget lätt uppdrag! Hur tänkte jag egentligen?!.
Men men, efter några riktigt missnöjda läten + massa snurrande, snuttande på syskonet, försök att klättra ner från bordet eller upp efter filten, fick vi några OK kort :) Note to self: fota en valp i taget i fortsättningen!
Det är väldigt synd om Ami som är så valpsjuk! Hom hävdar bestämt att de blåa barnen är hennes!
Och nu ska jag fortsätta stirra in i valplådan tills jag somnar på min madrass här i valprummet :) Det är helt omöjligt att slita sig från lådan - man sätter sig ner en liten stund och vips, har det gått några timmar!


Ego pics!

Här kommer individuella kort på valparna :)

Tik #1


Tik #2


Tik #3


Tik #4


Tik #5


Tik #6


Tik #7


Tik #8


Hane #1


Hane #2


Välkommen till världen!

Igår kväll födde Lillan 10 små underverk ♥

Det började med att Lill fått frossa kring lunchtid. På eftermiddagen började hon hässja och lägga till sig i valplådan och möblera om där i lite lätt. Strax före kl.19 kom värkarna igång och efter några få kryst var första valpen ute! Det var en svart tikvalp med vita tecken! Lillan tog en liten powernap på ca 35 min och därefter kom en till svartvit tjej. När 3e valpen kom, en röd valp med vita showiga tecken fick man en deja-vu upplevelse från Amis valpning, haha! Rödingen var dock en tjej :)
Lillan födde 7 tikar på raken, man trodde nästan inte att det var sant! Sen kom en blå hane och en röd tik och slutligen en röd hane. Det blev alltså 8 tikar - 4 röda, 3 svarta och 1 blå, och 2 hanar - 1 blå och 1 röd. Minsta valpen vägde 315 g och de största låg på 395 g. Alla valpar var mycket pigga och åt med god aptit vilket de fortsätter med :)

Här kommer några bilder på valpgänget!


Final countdown!

Snart får vi se vad älskade Lillan gömt i sin goa mage! :) Det är så spännande!

Lill mår bra, man ser att det börjar bli något tungt för henne nu men hon fixar det galant ändå. Damens vikt ligger på 32½-33 kg just nu. Men trots viktuppgång på över 20% av hennes normala vikt, är hon lika lekfull ute. Inne blir det dock mycket vila, helst i valplådan dit hon nyligen flyttat in :)
Det lär komma en uppdatering här också efter att bebisarna anlänt, vår Facebook sida fylls oftare på med bilder och annat nytt, titta gärna in där :)


Jobbig väntan!

Som snart är över!!.

Idag var jag och Lillan på Djursjukhuset och tog en titt på stormagen med röntgen. Passade på att väga henne ordentligt också, här hemma har vi ju kört med badrumsvåg. Strax över 32 kg väger "lilla" damen, så helt fel har inte skräpvågen här hemma visat.

Nu är det inte länge kvar till B-kullen anländer. Jag kan inte med ord beskriva hur efterlängtade de små är! Och självklart är man ju nyfiken på könsfördelningen samt färger och teckningar... Det blir nog övervägande svarta och röda valpar med vita tecken. Någon bluefawn och/eller blå skulle vi också kunna få. Men huvudsaken är att både bebbar och mamma ska må bra, sen får valparna se ut hur de vill!

I helgen blir det att storstäda här hemma, göra i ordning det sista i valprummet samt plocka fram alla nödvändigheter inför valpning. Känns fortfarande helt otroligt att Lillan ska bli mamma snart ♥

Röntgenbilderna finns i RuffWood gruppen på Facebook :)

Testar nya designen!

Även hemsidan fått ett lyft ;) Kolla in http://ruffwood.se/
Isen

Idag tog jag en promenad på isen med Lillan, Maya & Nelly :) Det är så härligt nu när vårsolen är framme och det är bara några få minusgrader ute!
Vikt

Jag har funderat ett tag på varför man lägger så stor fokus på amstaffens vikt...
Jag får då och då höra att t.ex. våra hundar väger mycket. Jag är dock inte benägen att hålla med. Hundens vikt ska stå i proportion till både höjd och kroppsbyggnad. Och eftersom amstaffen är ingen direkt homogen ras och har väldiga exteriöra variationer, blir det svårt att jämföra äpplen med päron så att säga. Två tikar eller hanar för den delen med, som är lika höga kan lätt skilja 5-8 kg i vikt då de är byggda olika.
Istället för att fokusera på en siffra som står för hundens vikt, tycker jag att det är bättre att titta på hur hunden ser ut istället. Men även då kommer man inte ifrån att man tycker olika och finner olika form på hund tilltalande.
En välmusklad amstaff som ser välmående ut är snyggt tycker jag. Det är så jag vill ha mina hundar oavsett vad vågen visar ;)
Vackra Beatty!

RuffWood An EZ Black Pearl With PW "Beatty" poserar med sin "storebror" Tyches priser från Västernorrlands Mästaren 2012. Beatty blir 9 månader imorgon. Tänk att tiden går så fort! Nu är A-bebisarna juniorer, eller ja, flickorna åtminstone. Svenny flyttar upp en klass till Puppy 9-12 mån i Amerikat :)

Tack, Linda, för en fin bild på lilla skatan ♥
Det rullar på!

Ja, var ska man börja?!. :D

Sven & Carly har gjort östkusten osäker ett par gånger :) Först i Atlanta där Sven drog till med att bli Winners Dog och sedan Best Of Winners! Då vart lilleman AKC Pointed! Två veckor senare travade killen hem Reserve Winners Dog och Winners Dog under en helg i Greenville. Är vi stolta? Enormt!!!
För oss har det blivit att åka till Tuusniemi i Finland på terrier utställning där. Domare var Cristian Stefanescu från Rumänien. En mycket trevlig man!

Basic Blue All Sparks "Sparky" - EXC1, CK, Bhkl.:2, R.CERT

Bully type amstaff. Strong head. Excellent neck. Excellent forequarters. Normal topline. Correct rear angulations. Good setted & carried tail. Quality coat & color. Very well presented.Kendi HaGa Zanavykas "Kendi" - EXC1, CK, Btkl.:2, R.CERT

Typical general appearance. Good proportions. Elegant, medium long body. Normally developed chest. Beautiful shapes. Excellent angulations. Quality coat. Correct movement. Good temperament. Very good presented.
Och Lillan bara växer! Nu är det bara 2-2½ vecka kvar till de små kommer :D Ska fota lilla mamman i helgen, här är en bild från förra veckan som får duga tills vidare.
Nero börjar bli en stor kille, och så stilig han är! Lilleman ska på en inoff. utställning nästa helg med sin fodervärd Mia, vi håller tummarna för lillen!
Under mars tänkte jag att Nelly /RW A Black Dragoness Of Florida/ ska också få gå på en inoff. för träningens skull. Vi var på en Show'N'Go träning för ett par veckor sen och lilla prinsessan skötte sig jättebra :) Hon hängde även med till Tuusniemi för socialiseringens skull och ja, jag hade en väldigt glad valp där, som inte kunde ha alla fyra tassar i backen. Så det känns som att det är på sin plats att besöka någon inoff. samt gå på ringträning innan hon debuterar i juniorklass i vår.


Jag avslutar med att jag än en gång lovar att ta mig i kragen och blogga oftare ;) Trevlig helg!


RSS 2.0