Gällivare Internationella!

Efter att ha jobbat i regn, blåst och kyla på lördagens utställning hade jag helt ärligt ingen större lust att åka och ställa ut på söndagen. Men gjorde det i alla fall och tur var ju det ;)

Utställningsdagen började med att jag kört fast med bilen på gräsmatta på utställningsområdet då jag fått för mig att gena för att kunna lasta av alla mer och mindre nödvändiga saker jag har med mig till utställningar, så nära ringen som möjligt... Till undsättning kom en riddare med fyrhjulsdriven skåpbil som drog upp min bil så det löste sig ju!

Tina var först att ställa sin Cane Corso veterantik som blev Bästa Tik med CERT, BIR-Veteran och BIR! Så kul! Längtar så till Tenny ska gå i Veteranklass nästa år!

Sedan var det vår tur. Nessa var först ut i Valpklass. Lilla gumman skötte sig hur bra som helst, hon är så duktig! Hon fick HP och blev därmed BIR-Valp! Kritiken löd: "Very nice puppy. Welldeveloped for her age. Showing wonderful temperament. Lovely head and body. Excellent movement. Very very promissing!" Domarens kommentar när vi blev tilldelade BIR-Valp rosetten var: "This lovely little lady will have an exciting future!"

I Öppen Klass tik hade jag både Ami och Maya, så Tina fick rycka in och hjälpa med att ställa Maya. Japp, Ami fick uppleva sin första officiella utställning med mig! Domaren gillade henne jättemycket, men tyvärr tyckte hon att Ami hade uttryckligen en för stor mjölkbar, vilket gjorde att vi fick nöja oss med ett VG och 2a placering i klassen... Så synd att hon är så tuttig efter sin första kull hos en annan kennel :/ Ami skötte sig iaf över förväntan, så jag kommer att prova ställa henne fler gånger och hoppas på att andra domare kommer att kunna bortse från hennes stora juver. Ami ligger i hårdträning, förhoppningsvis går hon ihop sig lite till! Jag och Tina bytte hund och jag visade Maya själv. Excellent, klassvinst & CK fick vi! I Bästa Tik blev Maya 2a bakom en champion vilket resulterade i ett CERT & R.CACIB!!! Mayas kritik: "Lovely type. Beautiful head and expression. Well shaped body. Nice movement. Excellent temperament."
Då var vi klara och det som återstod var att invänta tävlan om BIS-Valp med Nessa. Under tiden hann Magnus & Helene, eller ja, mest Helene, ställa ut sin Rottweiler valp Bailey som också blev BIR-Valp på sin allra första utställning :) När det var dags för förhandsgranskningen av valparna var Nessa hur vild som helst. Hon lyckades dock komma ner på jorden lite när det väl gällde. Jag hade inga större förväntningar i BISet då vi tävlade mot många fina valpar. Nessa blev utplockad bland de fyra valparna som skulle placeras! Och slutade på 2a plats och blev alltså Best In Show #2 Valp! :D
Tusen tack till alla vänner för en supertrevlig dag! ♥ Och grattis än en gång till era fina resultat!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0