Lite av varje

I söndags var vi över till Finland igen! Denna gång i sällskap av Linda & Tyche som tog en premiärtur i finsk utställningsring :) Och bra gick det också - Tyche blev Bästa Hane med CERT & CACIB, Finsk Champion och BIR! Grattis till Linda och Tyche-man, det är ni värda! ♥

För oss gick det väl skapligt - Nessa blev BIR-Valp och Maya 3e Bästa Tik. Blev så besviken när domaren förklarade Mayas placering med att han tyckte hon var för lydig i ringen... Jag har ju verkligen kämpat för att få henne att visa sig bra istället för att hålla på att kuta, skutta och leka som en pubertal junior i ringen som hon gjorde i början. Och nu får man nedslag pga väluppvisad hund. Well well. Det man inte dör av gör en starkare ;) Här kommer några bilder på flickorna som Linda knäppt
Jag visade även en Fransk Bulldogg hane och en tik tillhörande kennel Thunder Road. Max blev Bästa Hane med CERT & CACIB, ny Finsk Champion och BIM! Beyonce blev Bästa Tik med CERT (tyvärr för ung för CACIB) och BIR :) Här är en bild från ringen på mig och Max
Helgen som kommer är vi lediga från utställningar. Det ska faktiskt bli ganska skönt med en liten power break. Resten av utställningssäsongen lär jag bara visa våra egna hundar, känner att jag vill ta det lite lugnt och koncentrera mig på de egna hundarna.

Kendi blir rundare och rundare! Och vi blir mer och mer nyfikna på vad hon gömmer i sin mage! Bortsett från det uppenbara att det är valpar där i då :) Här är en dagsfärsk bild på tjockisen
Thor växer så det knakar, dock känns han väldigt lagom och väldigt jämn än. Han är otroligt duktig och lär sig så fort, särskilt om klickern är framme. Vi tränar för fullt nu innan hans utställningspremiär på ÖNTeKs Terrier Special. Funderar dock på att tjuvstarta med en inoff helgen innan Terrierutställningen, vi får se. Tog några bilder på honom vid sjön idag, han var helt besatt av att klättra upp på de stora stenarna vid stranden
Lilla mamman <3

Kendi blir rundare för varje dag som går känns det som! ♥ Det är ingen direkt hög aktivitet på henne - hon spenderar dagarna med att sola (gärna med magen i vädret), leka på ängen med favoritleksakerna eller bara ta det lugnt i soffan. Hon har varit väldigt förändrad sedan vi kom hem från Italien så jag har misstänkt från första början att hon blivit dräktig då hon visat tydligt att hon vill ha det lugnt och bekvämt, och det är klart att hon ska få ha det som hon vill. Dock slipper hon inte de dagliga promenaderna, för tänker man föda valpar måste man ha sina muskler i behåll, om man säger så :)

Jag har bunkrat upp med nya fällar och filtar till valparna. Fick tag på stora, tjocka fällar som går i vitt/rött/blått till väldigt bra pris dessutom, så vi bör klara oss ett tag framöver. När Roelof var här och hämtade Kira, fick jag en jättefin USA-fäll av honom, den ska jag nog bara använda som bakgrund när jag tar bilder på de små, den är ju så fin och det vore synd att slita ut den innan jag hunnit skaffa fler likadana, haha! Ska gå igenom alla valpsaker och se om vi behöver komplettera med något. På söndag hoppas jag att jag hinner springa in på Ikea i Haparanda en snabbis, när vi är på väg hem från Kemi, och inhandla handdukar till valpningen och mjukisleksaker till bebisarna.

Kendi bjuder på några ego-bilder från idag
Kendi och Aston, så kära ♥2 x Int. i Piteå & Uleåborg

I helgen var vi på utställning som vanligt! Det är tätt med utställningar i både Sverige och Finland under juli, man klagar verkligen inte när man bor här uppe och det annars är väldigt få utställningar här.

I lördags var det Internationell utställning i Piteå och med mig hade jag Maya & Nessa. Valpar och vuxna hade olika domare och var därav i olika ringar. Nessa gick direkt på morgonen så jag var på utställningsområdet i god tid för att sätta upp tältet och få alla mina saker från bilen till tältet.

Nessa gick mot en annan tikvalp och blev 1a med HP & BIR-Valp! Hon var som vanligt superduktig, är så stolt över min fina tjej! Hennes kritik är tyvärr på tyska så jag får översätta den vid tillfälle. Med de få orden domaren kunde på engelska beskrev han iaf hur mycket han gillade Nessa :)

Då var det bara att vänta på att de skulle börja med amstaff i den andra ringen. Under tiden anlände Linda med Tyche och Tina med Poupa, Kain och Hathor. Som vanligt krockade amstaff och cane corso... Synd att man missade veteranen Poupa som blev 3e Bästa Tik och BIR-Veteran.

Lindas Tyche blev Bästa Hane med CERT & CACIB och senare BIR! Och med CERTet följde det Svenska Utställningschampionatet med på köpet! Sparky, Maya, Lillan & A-kullen har en tjusig kusin med andra ord :D

Jag bara älskar denna bild: BIR-Veteran, BIR & BIR-Valp
Och dessutom triss i italienska importer :)
Maya fick Excellent med jättebra kritik: "Bra storlek och typ. Tilltalande huvud. Bra öronplacering. Bra hals. Välkroppad. Kraftig benstomme. Bra svansansättning. Välvinklad bak, tillräckligt fram. Rör sig något trångt bak annars mycket väl. Utmärkt temperament." Till min besvikelse blev hon placerad som 2a i klassen och utan CK... Men jag är mycket nöjd med hur hon skött sig i ringen, hon blir bättre och bättre för varje gång. Nu känns det som att visa Lillan igen!


Jag visade även en SBT hane och tik med helt OK resultat, särskilt med tanke på att det var för första gången jag handlat dem! Här är jag på språng med Sune - SE VCH Linde-Lou's Golden Arctos
Det var en lång men rolig väntan till finalerna ;) Synd bara att det ösregnade... I finalringen gick det inte hela vägen för någon av oss. Men inte gör det något! Det är alltid kul att få umgås med sina vänner som bor en bra bit bort från en, vi träffas ju så sällan annars.

I söndags åkte jag till Uleåborg med Nessa, Maya & Sparky. Stackars Spark tyckte det var lite jobbigt att sitta i bilburen bredvid sin höglöpande syster... Som tur var, var ju inte resan så lång. Däremot var det lååångt mellan parkeringen och ringen på utställningsområdet. Jag måste verkligen skaffa mig en vagn så att jag kan få med allt på en gång.

Domaren vi hade verkade väldigt kräsen. Jag ställde några av Virves staffar men de var inte riktigt hans typ. Nessa gick iaf hem! Hon fick väldigt bra kritik och fick HP och blev BIR-Valp. Hon är en riktig rosettsamlare den lilla tjejen ♥ Blir så spännande att se hur det ska gå för henne i officiell klass!

Flera hanar åkte på Good & Very Good, en fick Excellent men utan CK. Så var det dags för Sparky att äntra ringen. Sparky fick Excellent och blev placerad som 1a i klassen med CK, därmed blev han Bästa Hane med CACIB!

Maya fick också EXC. Domaren gillade hennes könsprägel och helhet. Hon blev placerad 1a i klassen och då stod jag där och hoppades på ett CK som kunde gett henne både CERT & CACIB, eftersom ingen av tikarna som gick innan fått CK. Då säger domaren att han tänker hålla inne med CKt för att Maya har mer än 80% svart!.. Jag trodde inte mina öron! Jag förklarade att Maya har en fullt tillåten färg och teckning och att det är mer än 80% vitt som inte ska uppmuntras enligt standarden. Då var domaren tvungen att gå iväg och titta i standarden som han lyckades få fram på sin telefon... När han kom tillbaka ville han inte riktigt ändra sig ang CKt för det inte skulle se bra ut. Suck!!! Jag kan inte med ord beskriva min besvikelse... Det kändes inte lika kul att komma in med Sparky för att springa ett segervarv och ta emot BIR-rosetten, jag hade sådan eftersmak pga det där med Maya... Men men, mycket ska man vara med om när man ska hålla på med utställning! Det är dock skrämmande att det är 2a (!) gången en utställningsdomare vägrar Maya ett högre pris pga att hon, enligt dem, är felfärgad :O

Här är två bilder på Sparkinsson från ringen, han är tjusig som vanligt!


Nästa helg ska vi på CERT-jakt i Finland igen, denna gång i sällskap av min vapendragare Linda och hennes nyblivna SE UCH Wolf In Soul Boom Boom Tequila, även känd som Tyche!


Det jäser!


De små

Valparna växer så det knakar! Jag är så glad och tacksam över den kontakten vi har med valpköparna, alla valpar har fått så fantastiska hem! Och man blir tårögd varje gång man får uppdateringar om hur bra valparna har det och hur nöjda deras ägare är med dem ♥

Här kommer några nya bilder på Nera (RuffWood Black Queen Of Dragons) som vi sparat i kenneln och lille Thor (RuffWood Bolt Of Red Lightning) som är kvar hos oss tills han är redo för att åka till sin delägare.


Vilken helg!

Ja, WOW, var ska man börja?..

I lördags var Nero iväg till Alfta med sin fodervärd Mia och visade sig på Nationella Utställningen där. Vi hoppades på ett EXC med CK men det gick bra bättre än så! Nero fick EXC och blev etta i sin klass med CK, Bästa Hane med CERT och slutligen Bäst I Rasen!!! På sin andra utställning, 11 månader gammal. Hur kul som helst!
Här är Neros kritik: "Good head & expression. Good neck & shoulder. Good topline. Well muscled. Good movement. Good temperament. Well presented” Dömde gjorde Enrique Mate Duran från Spanien.
Vi är sååå glada över Neros fantastiska resultat! Och så tacksamma över att Mia lägger ner så mycket tid på honom och hans träning ♥
Söndagen bjöd på en Internationell Utställning i Kokkola i Finland. Showteamet bestod av Nessa, Maya & Dozer. Dozer är Tens son från Stand Strongs B-kull. Fjant och Sparky är ju färdiga i Finland redan och det är väl klart att jag inte kan lämna finska CERT & CACIB i fred :p Sen är det ju givetvis kul med fler meriter på Tennys barn.

På vägen till Kokkola plockade jag upp Virve och hennes Foxterrier tik utanför Oulu. Alltid trevligt med sällskap! Hundarna märkte inte ens av att det kom in en ny hund i bilen :) Väl framme packade vi ut allt och slog upp tältet, sådan enorm skillnad i effektivitet när man är två! Jag är ju så van att fixa med allting själv.

Nessa var först ut och fick HP och blev BIR-Valp! Hennes första utställning i valpklass i Finland. Hennes kritik löd: "Feminin tikvalp. Bra proportioner. Vackert huvud. Korrekt bett. Något stora öron. Front under utveckling. Bra bakställ. Rör sig fritt. Trevligt temperament." Nessa skötte sig jättebra, hon är så duktig så! Ser så fram emot att visa henne när hon blir äldre!
Av hanarna var det bara de i champion klass som fått EXC. Dozer placerade sig som etta där och blev den ende med CK och automatiskt Bästa Hane, vilket gav honom CERT & CACIB & Finskt Utställningschampionat!
Maya visade sig bäst hittills måste jag säga, hon var jätteduktig! Det märks att vi har börjat finna varandra mer och mer för varje utställning. Maya fick EXC med CK och blev Bästa Tik med CERT & CACIB!
I BIR/BIM var det lite kaotiskt då Dozer ville sååå gärna uppvakta Maya som löper... Hon var inte helt positivt inställd till hans närmanden. Dozer blev BIR och Maya BIM! Lite kul att Maya fått samma placeringar på de senaste två utställningarna, som Lillan fått på samma utställningar i fjol. Lillan blev 2a Bästa Tik i Gällivare 2011 och Maya förra helgen, Maya hade dock tur och kom bakom en champion vilket gav henne ett riktigt CERT och inte ett R.CERT. Och i Kokkola blev Lillan BIM med CERT & CACIB i fjol vilket hennes syster inte missat eftersom hon härmade det i år :)

Sedan var det bara att vänta till Staffordshire Bullterrier skulle ställas, Virve hade 3 egenuppfödda hanar anmälda. Under tiden ställde hon Foxterriern som blev Bästa Tik med CERT & CACIB, ny FI UCH och BIR! Hur kul som helst! När det var dags för SBT skulle jag ställa Manasse (Double Star's Neverending Story) som jag visade på Grupputställningen i Kokkola i vintras. Då blev han Bästa Hane med CERT och sedan BIM, på sin allra första utställning i juniorklass! Nu höjde vi ribban lite till, för Manasse blev Bästa Hane med CERT & CACIB och BIR :D
Det har inte bara varit en framgångsrik dag, utan en väldigt framgångsrik helg! Och jag är så glad för mina vänners skull som också haft fina resultat i utställningsringen i helgen!

Nu laddar vi batterierna inför kommande utställningar, det är några stycken inbokade redan :)


Gällivare Internationella!

Efter att ha jobbat i regn, blåst och kyla på lördagens utställning hade jag helt ärligt ingen större lust att åka och ställa ut på söndagen. Men gjorde det i alla fall och tur var ju det ;)

Utställningsdagen började med att jag kört fast med bilen på gräsmatta på utställningsområdet då jag fått för mig att gena för att kunna lasta av alla mer och mindre nödvändiga saker jag har med mig till utställningar, så nära ringen som möjligt... Till undsättning kom en riddare med fyrhjulsdriven skåpbil som drog upp min bil så det löste sig ju!

Tina var först att ställa sin Cane Corso veterantik som blev Bästa Tik med CERT, BIR-Veteran och BIR! Så kul! Längtar så till Tenny ska gå i Veteranklass nästa år!

Sedan var det vår tur. Nessa var först ut i Valpklass. Lilla gumman skötte sig hur bra som helst, hon är så duktig! Hon fick HP och blev därmed BIR-Valp! Kritiken löd: "Very nice puppy. Welldeveloped for her age. Showing wonderful temperament. Lovely head and body. Excellent movement. Very very promissing!" Domarens kommentar när vi blev tilldelade BIR-Valp rosetten var: "This lovely little lady will have an exciting future!"

I Öppen Klass tik hade jag både Ami och Maya, så Tina fick rycka in och hjälpa med att ställa Maya. Japp, Ami fick uppleva sin första officiella utställning med mig! Domaren gillade henne jättemycket, men tyvärr tyckte hon att Ami hade uttryckligen en för stor mjölkbar, vilket gjorde att vi fick nöja oss med ett VG och 2a placering i klassen... Så synd att hon är så tuttig efter sin första kull hos en annan kennel :/ Ami skötte sig iaf över förväntan, så jag kommer att prova ställa henne fler gånger och hoppas på att andra domare kommer att kunna bortse från hennes stora juver. Ami ligger i hårdträning, förhoppningsvis går hon ihop sig lite till! Jag och Tina bytte hund och jag visade Maya själv. Excellent, klassvinst & CK fick vi! I Bästa Tik blev Maya 2a bakom en champion vilket resulterade i ett CERT & R.CACIB!!! Mayas kritik: "Lovely type. Beautiful head and expression. Well shaped body. Nice movement. Excellent temperament."
Då var vi klara och det som återstod var att invänta tävlan om BIS-Valp med Nessa. Under tiden hann Magnus & Helene, eller ja, mest Helene, ställa ut sin Rottweiler valp Bailey som också blev BIR-Valp på sin allra första utställning :) När det var dags för förhandsgranskningen av valparna var Nessa hur vild som helst. Hon lyckades dock komma ner på jorden lite när det väl gällde. Jag hade inga större förväntningar i BISet då vi tävlade mot många fina valpar. Nessa blev utplockad bland de fyra valparna som skulle placeras! Och slutade på 2a plats och blev alltså Best In Show #2 Valp! :D
Tusen tack till alla vänner för en supertrevlig dag! ♥ Och grattis än en gång till era fina resultat!RSS 2.0