Då var helgen slut!

Vi har haft tur som sluppit regnet i helgen. Det har varit alldeles lagomt varmt för att kunna vara ute hela dagarna och träna hund ;)

Igår cyklade jag till brukshundklubben med Fjanten, 5,5 km enkelväg, och lattjade på agilitybanan. Han är ju som klumpig min lilla betonggris och han är så sjukt söt när han försöker vara smidig (vilket han faktiskt lyckas vara ibland) :D Den här gången fick han prova på högre hopphinder och jag har fått skratta så mycket åt honom! Trots sina 35 kg hoppar han ju lekande lätt över staket och grindar. Och de lägre hindren går det bra med men när vi kommer till de högre så kör han limbo, haha! Aja, något att jobba på helt enkelt! Tunnlarna var som vanligt roligast, hade Fjant fått bestämma hade han bara sprungit in och ut genom dem. På vägen hem stannade jag till vid bäcken som rinner ner från berget där Fjant fick ta ett litet dopp och dricka lite. Klart att han skulle genom röret som bäcken rinner genom under vägen, han är bara för söööt!

Medan jag var borta med Fjantos passade Daniel på att träna med Tenny så när jag kom hem var det bara Best & PumPum som skulle motioneras. Vi cyklade Garnisonsmilen med dem, de hade lätt sprungit den några gånger till så taggade som de var. Vi stannade till inne i stan och åt middag som bestod av hamburgare och pommes som B & P också fått smaka :) Mimmi gick jag en längre promenad med och så fick hon i vanlig ordning härja på ängen. Fågeljakt är hennes nya fritidsintresse, hoppas att hon skrämmer bort måsarna som varje sommar bosätter sig en bit bort från huset för gott! Mimms är för övrigt precis skitstolt över att hon löper och måste verkligen tala om för omvärlden att hon är en stooor tjej nu så att hanhundarna här i byn kan börja lämna in sina intresseanmälningar. I förrgår skvättade hon 37 (!!!) gånger medan hon fått springa lös på ängen. Jag var bara tvungen att räkna, haha! Vi har en spännande vecka framför oss då lillan lär komma i höglöp mot helgen, det är nästan synd om pojkarna!

Idag jobbade jag under dagen och duktiga Daniel fixat med Bests & Pumas träning så att vi bara hade Fjanten & Tenny att träna med ikväll :) Rödingarna har blivit riktigt duktiga, kul att se vilka framsteg de gjort på relativt kort tid. Jag skulle behöva lägga ner lite mer på Tennys lydnadsträning men jag får vänta till Mimms löpt färdigt, just nu är inte pojkarna hjärnor direkt upplagda för intag av information som inte har med parning att göra.

Jag har tänkt mycket på Fjant och Ataxi i helgen... Livet känns så orättvist ibland!!. Lillkillen är ju verkligen bara så fantastisk på alla sätt och vis. Vad andra än tycker så kommer jag att fortsätta mitt liv med honom precis som vanligt, han är ju inte sjuk nu och förhoppningsvis bryter inte sjukdomen ut på honom alt. att vi åtminstone får några fler underbara år tillsammans. Jag skulle kunna göra vad som helst för att min bebis skulle aldrig lämna mig, precis vad som helst. Samtidigt är jag faktiskt "glad" att han inte har något värre - som dåliga leder, allergier mm. För lillen är ju frisk i övrigt och förhoppningsvis förblir han det så länge som han lever. Jag skulle kunna skriva massor om det här men det känns lite jobbigt så jag ska gå och pussa på min älskade röding istället ♥
Bronx

Update

God dag! Här uppe i Norrbotten regnar det och är grått och trist ute. Det har varit så i några dagar nu och man känner sig inte direkt motiverad till att vara ute och träna hund... Men det ska tränas ändå, riktigt rejält och med särskild fokus på boysen. Lilla Mimmi börjar ju bli en stor flicka och i måndags började hon premiärlöpa! Killarna är inte så värst intresserade av henne än så länge, men det kommer. Därför ligger de i hårdträning nu så att det inte finns någon energi hos dem till att planera parningsakter. Som tur är har vi polisen Puma här hemma som ser till att de håller sig på minst 2 m avstånd från Mimmsan, haha! Puma tål verkligen inte parningssugna hanar :p

Annars då? Den 7e juni ska vi till veterinären med Fjanten och ta ett rabiesprov. Jag hoppas som bara den att lillen har nog med antikroppar den här gången! Det hade ju varit kul att åka över till Finland med honom, Mimmi & Bronxie ställa ut dem där. Småbebisarna ska få lämna blodprov 4 veckor efter Fjanten och jag hoppas att deras antikroppar är som de ska :) Jag har redan spanat på några utställningar i den norra delen av grannlandet:

10/7 Oulu Int., 24/7 Kemi Nat., 5/9 Oulu FinTeK

Anmälningstiden till internationella utställningen i Oulu går ut den 31a maj och jag tror nog att vi chansar och anmäler dit och hoppas på att småttingarna får sina pass!

Det ska även planeras in röntgen för Mimmi & Tenny. Mimms är ju under 1 år så hon får preliminärröntgas så att man vet vad man har att räkna med gällande hennes leder. Tenny är röntgad utomlands, bara HDn, så han ska få göra en omröntgen här i Sverige - både armbågar och knän ska röntgas också.

Nåja, nu ska jag fortsätta pyssla på här hemma innan det är dags att åka och träna med hundarna på brukshundklubben!


Mimmi!

VNKK har lätt de finaste priserna! Här är Mimmis skrytbilder ;)VNKKs Nat. i Sundsvall

Domare: Frank Christiansen, Norge


Mimmi - 1kk, HP, BIR-Valp

Utmärkt huvud. Torr, fin hals. Bra skuldror, lite rak överarm. Bra kroppslängd. Välvinklad bak. Något dansande frambensrörelser, bra bakbensrörelser.Fjant - 1kv, 3kk

Utmärkt huvud. Något luftig helhet. Torr, fin hals. Stram överlinje. Något lång i länden. Solida, välvinklade ben. Bra tassar. Utmärkt bröstkorg i djup och längd. Mycket bra rörelser.Tenny - 1kk, CK, Bhkl.2

Utmärkt huvud. Torr, kraftig hals. Utmärkt förbröst. Bra manke. God kroppslängd. Står lite hastrång. Utmärkta rörelser.Tack till Leif som fotat! (:

Måndag!

Helgen har bara flygit förbi! Men så är det när man har roligt :)

Igår gjorde jag min andra elevtjänstegöring som ringsekreterare på SNKKs Nationella utställning i Piteå. Jag var med en finsk domare, Harry Tast, som dömde flatcoated retriever, labrador retriever och tollare. Det var jätteroligt och givande. Stort tack till ringsekreterare Susanne och Gerd för en lärorik dag!

Medan jag var borta var Daniel produktiv och cyklat med Best, Ten, Fjant och Puma. PumPum fick springa två svängar till&med. Daniel har införskaffat en cykeldator och fyllt i lite bra att veta siffror i träningsdagboken. Han är så duktig min karl!

Best - D:4,73 km MaxV:15,4 kmh SnittV:10,7 kmh T:26,22 min Temp:+24,3
Puma - D:2,36 km MaxV:17,3 kmh SnittV:11,8 kmh T:11,58 min Temp:+25
Ten - D:4,67 km MaxV:11 kmh SnittV:7,5 kmh T:37,01 min Temp:+21,7
Fjant - D:4,72 km MaxV:13,7 kmh SnittV:7,7 kmh T:36,42 min Temp:+19,9
Puma - D:2,90 km MaxV:19,1 kmh SnittV:12,5 kmh T:13,57 min Temp:+20,4

Mimmi fick promenera till badstranden med mig när jag kom hem och busa i vattnet. Hon har inte riktigt lärt sig att simma, det kommer! Vi lär ju spendera hela sommaren vid sjön :)


Imorgon börjar jag på mitt nya jobb! Jag ska bara jobba halvtid, perfekt då jag inte vill att hundarna ska lämnas hemma i flera timmar. Dessutom kommer jag och Daniel att gå om varandra så de är hemma själva max 1-2 tim. Bättre kan det inte bli!

Nej, nu ska jag fortsätta göra nytta här hemma! Ha en fortsatt underbar dag!


SNKK Nat. i Piteå

Dagen började med att jag försovit mig, vaknade 8.45 och bedömningen skulle börja kl.10. Slängde på mig kläderna, in med hundarna i bilen, tanka och sedan köra som en dåre 9 mil till utställningen! Vi kom precis så vi klarade oss. Det är riktigt, riktigt varmt idag. Stackars Mimmi kräktes i bilen, lillgumman :( Hon var lite hängig och slö idag, det var inte hennes bästa dag idag helt enkelt... Men jag är så nöjd med placeringarna och kritikerna på mina små rödingar! :D

Valpklass Tikar
Domare: Pia Lundberg

Benniwise Baby-Ruff
Benniwise Butterfly
Magnefiq Joy Of My Life
Magnefiq I Will Walk With You

Mimmi - 2kk

7 månaders tikvalp. Goda proportioner i huvudet. Välformade ögon. Korrekta öron. Något kort hals och något knappt vinklad skuldra. För dagen något bakhög. Rör sig väl. Utmärkt temperament!

Domaren tyckte jättemycket om Mimmi! Hon sa till mig att det var orättvist att hon gick mot äldre och mer utvecklade tikar, hon hinner ;)

Unghundsklass Hanar
Domare: Rose Envall-Larsson

Cezeta Black Label
Cezeta Hit'em High
EastZone Gladiator Lazer
Stand Strong Back In Business
Stand Strong Better Think Twice

Fjant - 1kv, 5kk

Typ och helhetsintryck: Utmärkt

Hanhund som är något på den större sidan. Maskulint huvud. Bra öron, bra bett. Bra benstomme. Står väl på sina fötter. Välvinklad. Rör sig väl. Trevligt visad!

Jag är supernöjd med Fjantens pris och kritik då domaren föredrar helt klart mindre hanar och tvekar inte att ge 2or. Och att Fjants fördelar vägde mer än upp hans brister var ju hur fantastico som helst :)
Dagens glädjetårar framkallades av Dozer, Fjants helbror, som blev bästa hane med CERT!!! Han är helt klart värd det! Pappa Tenny och brorsan Fjant är hur stolta som helst :D Stort GRATTIS till Madeleine @ Stand Strong, ni är bäst! Och grattis till Bodil med Satan (EZ Gladiator Lazer) som knep CK och blev 2a bästa hane!Fjants bror Ice fick också en 1a i kvalité, dock ställdes han i Öppen Klass, kritiken var fin om jag kommer ihåg rätt. Kul att det har gått bra idag för Tennys bebisar :)
Jag agerade handler och ställde ut Fjants mamma Diva (Winning Spirit Fabulous Diva). Diva fick underbart bra kritik, dock drogs helheltintrycket ner av skendräktigheten så det blev bara en slät 1a idag pga det. Hon skötte sig superbra med mig, det var ju första gången jag ställde ut henne och Madde kommer tydligen att nyttja mina handlertjänster fler gånger, kul! Även Maddes hane Izor (Swedestaff's TM Atreus, bild) fick prova på att ställas av mig och det gick finfint i ringen. Han fick bra kritik och en 1a :)
Det blev inga bilder med min kamera tyvärr, jag ska undersöka om någon annan fotat och vill dela med sig av bilder, om vi nu fastnat på några.

Foto: Johan Eman


Gårkvällen...

...ägnades i vanlig ordning åt motionering av våra fyrbenta. Först en rejäl runda i skogen med Best, Puma & Mimmi. Best och Puma fick dra kätting och Mimmi strosade runt med sin klövjeväska på, som det är ca 500 g vikt i.
Vi tog samma runda med Fjant och Tenny. Den här gången cyklade vi och pojkarna sprang bredvid. Helt underbart att se vilken kondis de fått! Daniel fick ta en mindre extrarunda med Fjanten för han var definitivt inte trött då vi kom hem, hehe! Här är ett par bonusbilder på min älskade röda gris ♥

BLKKs Inoff. i Boden

Igår var jag och mina röda barn - Mimmi & Fjant, på en inoff. här i stan. Vi hade en mycket trevlig dag ute i den varma vårsolen :) Sen att det gick rätt bra för oss gjorde inte det hela sämre precis ;) Nu känner jag verkligen att minstingarna är fit for Pit(eå)!

Mimmi - 1kk, HP, BIR-Valp, BIS-2 Valp II

Feminin tik. Bra bett och pigmentering. Trevligt huvud. Bra vinklar, hals och kropp. Bra ben och tassar. Något styva mellanhänder. Rör sig lätt. Trevligt temperament. Lovande!Fjant - 1kv, 1kk, HP, BIR, BIS-3

Maskulin hane. Bra bett och pigmentering. Bra hals. Bra vinklar bak, tillräckliga vinklar fram. Passande kropp. Håller ihop mycket bra i rörelser. Trevligt temperament.Finalringen: domarens 10 favoriter uppställda innan den absolut sista gallringen!
OMG vad vi fick springa!!! Jag var så slut i benen mot slutet... Men det var ju så bra att domaren var noga! Mimmi och Fjanten skötte sig så jäkla bra, jag är enormt stolt över dem! ♥


DW & fotboll

Fjant Isaksson njöt av en DW-runda i skogen i sällskap av Puma & Bronx :) Det är helt underbart att se att snön försvinner mer och mer och snart blir det förhoppningsvis helt snöfritt i skogarna. Då kan hundarna dra i lite mer blandad terräng!Bronx & PumaFjant äter mellis - relativt färskt hästbajssnyggo Bronx ♥


På vägen hem svängde jag och Fjanten förbi fotbollsplanen där han fick leka med sin älskade fotboll som bara legat och väntat på honom väl undangömd ;)


Playtime!

Mimmi Mus har varit på dejt med sin bror Bronx. Trots den markanta storleksskillnaden är det lilla Mimmi som bossar, hon är så tuff den tösen! Bebisarna har roat sig med racing, brottning och dragkamp med upphittad vante. Efter en vilopaus (fast det blev nog inte så mycket vila för dogsen som fortsatte busa lite smått) hos Ella, gick vi en liten promenad bort till fotbollsplanen där Mimmi fick leka med både Bronx och Puma FladderÖra ;)RSS 2.0