Bus!

Igår och idag har vi haft besök av Madeleine @ Stand Strong med snyggingarna Diva & Tyra :)

Fjant och Tyra är så otroligt lika varandra på så många sätt, så kul att se!
Gamlingarna Diva & Tenny slappade mest, så sta de är :)

Viltspår :)

En stor del av gårdagen spenderades i skogen :) Mimmi, Fjant, Puma & Best fick gå 20-22 timmar gamla spår och det gick finfint. Tenny & Bronx gick färskare spår och det gick så bra så! Jag är superstolt över lillBronxie som klarade sitt spår alldeles klockrent, särskilt med tanke på att det var hans första blodspår ever
Lite nytt från oss!

Här rullar allt på som vanligt - hundträning, utställning, aktivering... Och så försöker vi jobba emellanåt och umgås med vänner och familj :) Tur att man kan slå två flugor i en smäll då nästan alla vi umgås med har hund och de som ej har hund har inget emot våra hundar i alla fall.

Tiden går så otroligt fort (det gör den väl när man har roligt?), om bara 1½ månad fyller Mimmi & Bronx 1 år!!. De har utvecklats så enormt nu under sommaren, ska bli så spännande att se vad som blir av de två, de är helt fantastiska i dagsläget i alla fall ;) Någon som också växt otroligt mycket är Fjanten, han börjar se ut som en vuxen hane nu, min lille pojk! Helt ofattbart att han snart går i Öppen Klass på utställningar!

I helgen ska vi träna viltspår är det tänkt. Det blir en träning genom AmStaffKlubben, mer info finns här - http://amstaffklubben.se/, och fler träningstillfällen kommer under hösten. Ska försöka hinna med DW med SWB Boden på lördagen också, nyttigt för hundarna att träna med andra än sina fasta hundpolare. Nästa helg åker vi till Finland med dogsen, ska bli hur kul som helst! Då är Bronxie i Högbo med sin husse Nihad och gör ringen, spännande!


Sandtagen här runtom staden har varit populära hos mina hundar nu i sommar, det är ju sååå kul att springa runt där och busa. Det är även bra träning då det är rätt jobbigt underlag att röra sig på, helt perfekt ju!ÖNTeK Nat. i Skellefteå

Här kommer resultat från Terrierklubbens utställning i Skellefteå. Jag ska försöka tyda kritikerna så det är någorlunda förståeligt.

Domare: Antoaneta Popantonova, Bulgarien


Juniorklass Hanar

Benniwise Bronx "Bronx" - VG, 2a pris

Correct bite. Good head. Must be good (antagligen better?) topline. Good angulation. Good body for this month (age?). Must be good to have more forechest. Very good temperament. Very good presentation.
Unghundsklass Hanar

Stand Strong Back In Business "Fjant" - VG, 2a pris

Correct bite. Must have stronger head. Good angulation. Very good topline. Very good moving. Oversize for breed.


Championklass Hanar

PL CH SE UCH Wood Forest An EZ Perfect Ten "Tenny" - 2kk, CK, Bhkl.:2

Correct bite. Typical male head. Good topline and angulation. The body is long. Very good movement. Good temperament. Good handling.
Juniorklass Tikar

Benniwise Baby-Ruff "Mimmi" - VG, 2a pris

The bite in the moment correct. Head typical for a female dog. Not good topline. Short croup. Good angulation. Correct front. For this she doesn't move so good.


Lite synd att det var sådant missförstånd med ringpersonalen hela tiden... Men men, det har jag talat om så det är upp till en annan att ta ställning till det nu. Tråkigt bara att det inte riktigt fungerade som det skulle, den "tekniska" biten alltså.

Nu laddar vi om inför en dubbel terrierutställning i Finland första helgen i september. Det ska faktiskt bli rätt skönt med en liten paus från utställandet i några veckor :)


Stand Strong Blaze Of Glory

Snygga Tyra, dotter till Tenny, syster till Fjanten ♥
JHKK Int. i Svenstavik

Vi körde många mil men det var det värt minsann! Hela helgen har varit hur trevlig som helst, det ska vi definitivt göra om :D


Domare: Kurt Nilsson, Sverige


Unghundsklass Hanar

Stand Strong Back In Business "Fjant" - 1kv, 2kk

Typ och helhetsintryck: Utmärkt

För åldern bra huvud. Utmärkta öron. God hals. Goda proportioner. Behöver utvecklas i bröstpartiet. Något framskjutet skulderläge. Utmärkt vinklad bak. Utmärkta rörelser.


Championklass Hanar

PL CH SE UCH Wood Forest An EZ Perfect Ten "Tenny" - 1kk, CK, Bhkl.:1, CACIB + BIM!!!

Välformat huvud med utmärkt uttryck. Utmärkt hals och rygglinje. Tillräckligt bröstparti. Goda vinklar. Bra ben och tassar. Mycket goda rörelser. Mycket trevlig!

Domaren sa såhär om Tenny efter bedömningen "han är vaken för mycket eller för lite, precis alldeles perfekt" :)


Juniorklass Tikar

Benniwise Baby-Ruff "Mimmi" - 1kv, 1kk, HP

Typ och helhetsintryck: Utmärkt

För åldern utmärkt huvud och uttryck. Utmärkt hals. Utmärkta proportioner. En tanke välvd i länden. Behöver utvecklas i bröstpartiet. Goda vinklar. Bra tassar. Mycket goda rörelser.


Öppen Klass Tikar

Winning Spirit Fabulous Diva "Diva" - 1kv, 1kk, CK, Btkl.:2, R.CACIB

Utmärkt huvud och uttryck .Något slarvigt burna öron. God hals. Goda propotioner. Utmärkt bröst. Utmärkta vinklar. Utmärkta ben och tassar. Goda rörelser. Välmusklad.
RSS 2.0