Lite nytt från oss

Förra veckan var jag iväg på röntgen med Elsa & Cherry. Kändes mer nervöst än vanligt med tanke på vad vi precis gått igenom med Siri... Men det är bara att få det gjort, det är ju bra att veta hur lederna ser ut.
 
Elsa var först upp på röntgenbordet. Höfterna såg riktigt bra ut, armbågarna såg jag på en gång att hon skulle få 1or på. Idag kom röntgencertifikatet och det blev B/C på höfterna och 1/1 på armbågarna.
 

Sedan var det Cherrys tur att utsättas för lite strålning. Hennes matte My ville egentligen ha henne röntgad på en annan klinik i södra Sverige, men vi kände att vi ville röntga igenom henne innan flytten iom att hon är så pass gammal. Tanken var att röntga henne vaken först, bara för att se hur det ser ut. Men eftersom att vi annars försöker dela på HD och ED röntgen då man röntgar ED så tidigt som möjligt för att undvika ev. skador som kan påverka ED resultatet, och tar HDn när hunden är 18-24 månader, kändes det lika bra att söva ner henne och göra en officiell ED röntgen iaf. Sen får My röntga resten var hon vill :) Armbågarna såg rena ut och det höll SKK med om också och hon fick ED:0/0. Givetvis kunde jag inte hålla mig från att ta en titt på höfterna och jag tippar på att det blir C/C där.
 
Måste se efter vilka fler som ska röntgas under vintern/våren, är väldigt sugen på att ta en tripp till Lars Audell på Gudby Djurklinik och prova röntga hos proffset. Anne hade hundar hon behöver röntga också och hon åker endast dit för HD/ED undersökning. Så vi kan säkert få till en samåkning! Om inte annat vill garanterat några valpköpare åka med.
 
Har börjat titta efter BPH till våren också. Jag längtar verkligen till att få gå det igen, så himla kul ju!  Det blir en hel del uppfödda hundar som ska beskrivas så vi lär behöva två egna dagar då de bara tar 4-5 hundar per tillfälle, ibland färre.
 
Och utställningskalendern för 2014 börjat fyllas i nu när FKK äntligen lagt ut sin utställningsagenda. Fler RW-hundar ska komma ut och visas under nästa säsong, det ser vi också fram emot!
 
Får avsluta med en bild på fina Ruby med henens supersöta valp hos kennel Woodshire i USA ♥ Man smälter varje gång man ser dessa små sötnosar, så kul att få följa deras utveckling.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0