Underbar söndag i Piteå

I söndags gick Övre Norra Terrierklubbens utställning av stapeln i Munksund, Piteå. Denna utställning var mycket efterlängtad! Jag och Casper, Ten, Cherry, Nessa & Kendi var på plats först som vanligt. Satte upp vårt tält i lugn och ro, bar över alla våra saker och rastade hundarna medan jag inväntade valpköpare och fodervärdar. Först kom Julia med Elsa och strax därefter Mia med Nero. Sedan anlände Iris i sällskap av husse Henke och matte Linnéa och "storasystern" Faye, och Jenna och Peter med Mio.
 
Casper och Mio gick först i rasen i Juniorklass. Båda åkte på VG pga ofullständigt pigmenterade ögonkanter, kritikerna de fick var kanon i övrigt! Här är Caspers kritik:
Flott helhet. Kraftfullt huvud med bra bett. Välburna öron. Dessvärre opigmenterad runt ögonen. Hans ljusa ögon harmonerar med pälsfärg. Utmärkt överlinje. Tillräckliga vinklar fram. Välvinklad bak. Flotta rörelser.
 
Sedan fick Nero komma in i Unghundsklassen. För Neros del blev det ett Excellent, klassvinst och CK!
 
 
Ten skulle in i Veteranklass för andra gången nu efter att han fyllt 8 år, och det gick finfint! Excellent, klassvinst (han var ensam så) och CK och därmed BIR-Veteran. Bara älskar hans kritik av Ann Rode:
Supergosig gentleman. Vackert huvud och uttryck. Flott över- & underlinje. Flotta vinklar. Flotta rörelser.
 
I Bästa Hane hade vi Nero och Ten som fått CK. Nero blev 2a Bästa Hane med R.CERT och Ten 3e :)
 
Och då var det tjejernas tur att visa sig. Cherry fick ett Excellent, dessvärre åkte både Iris och Elsa på VG pga pigmentet runt ögonen :/ Men kanonkritiker där med! Cherry slog på stort och fick klassvinst och CK också på hennes första utställning i Juniorklass och med mig som handler :) Här kommer några kort på tjejerna - Cherry, Iris & Elsa
 
 
 
 
 
Nessa var på ett väldigt busigt humör förstås. Det var ett under att hon kunde stå still öht, min lilla vilde! Nåja, vi fick nöja oss med ett EXC och 3e placering i klassen.
 
 
 
Bara Cherry gick vidare till Bästa Tik och hon blev 2a med R.CERT! Inte illa av vår lilla junior!
 
Sedan var det dags för specialklasserna efter BIR & BIM tävlingen. Nero blev BIR-Unghund mot SE JV-12 Bottcamp Attractive Athena som var dagens CERTvinnare och BIM. Cherry blev BIR-Junior mot Zican's Limited Edition.
 
Jag chansade och ställde våra juniorer som alla fått VG i Avels- och Uppfödarklass och vi fick HP i båda klasserna och därmed Bästa Avelsgrupp och Bästa Uppfödargrupp! Första gången vi ställde upp i Uppfödarklass också, jag är så nöjd och stolt över våra barn! Här är kritikerna:
 
Kendi + Casper, Mio, Iris & Elsa
Ett gäng synnerligen typlika hundar där mamma präglat sina avkommor. Alla dessa trevliga hundar har dessvärre pigmentbrist, men en grupp uppfödaren kan vara stolt över!
 
Casper, Mio, Iris & Elsa
Ett gäng stiliga hundar. Heder till uppfödaren! De är trevliga och välbyggda. Det är bara det där förbaskade blue fawn anlaget som spelat ett spratt. (Ann syftade på ofullständig pigmentering runt ögonen)
 
Åhå! Då hade vi hela 5 st finaltävlingar att vänta på! Grymt kul! Och så trevligt att passa på att umgås med valpköparna och vännerna också! Det bjöds dessutom på kanonväder, vi klagar verkligen inte :)
 
Cherry skulle in i BIS-Junior, tyvärr blev det en snabb visit för oss i den ringen. Jag är så stolt över hennes uppförande och uppvisning, jätteduktig liten tjej är hon! ♥
 
Sedan var det Neros tur att gå in i Unghunds BIS. Ann Rode som dömt rasen skulle dömt den tävlingen också men vi fick plötsligt domarbyte och jag kände en gnutta av besvikelse... Men men, det var bara att gå in och showa och hoppas på det bästa. Nero sprang som en gud och var så duktig på att stå också, kändes jättebra. Dock vet man ju att det inte är så lätt att få en amstaff placerad i Terrier BIS, så inga stora förhoppningar där egentligen. Domaren plockade inte ut några hundar, utan behöll alla i ringen in i det sista. Speakern ropade äntligen ut att domaren bestämt sig. Vore fint med en 4e plats, tänkte jag. Men nej, den gick till en annan. Likaså 3e placeringen. Speakern säger att det står nu mellan Cairnterriern och... "Det är kört" - sa jag till mig själv. American Staffordshire Terriern, hör jag. Lycka!!! Ett sista varv i ringen och den röda BIS-1 rosetten är vår! Vilken härlig känsla!
 
 
 
Sedan var det bara att stressa iväg och hämta Casper till Uppfödargruppen, tur det var ordning på Jenna, Linnéa och Julia som stod redo med sina hundar ;) BIS-4 blev vi! Stressa lite till och lämna Casper till Jenny, hämta Kendi och iväg till förhandsgranskningen och sedan in i stora ringen igen. BIS-2 med Kendi och hennes fina barn! Wohooo!
 
 
 
Sist med inte minst var det Ten som skulle göra entré i Veteranfinalen. BIS-3 fick vi där!
 
 
 
Vilken oförskämt bra dag vi hade alltså! Och fick hem alla BISets färger gjorde vi :D Tuuusen tack till våra fantastiska valpköpare, fodervärdar och vänner som gjorde allt detta möjligt! Ni är guldvärda och det hoppas jag att ni vet ♥ Och som en bonus fick man pussa på finaste Sparky också som kom och hejjade på oss med husse David och matte Cecilia :)
 
Det var som vanligt jättekul att träffa Cezeta gänget också, grattis till alla inblandade till Texas championat, BIR & BIS! Och man fick äntligen träffa Cici @ kennel Bootcamp, med tillhörande hundar :) Grattis till Doris CERT & BIM!
 
Sådär, ringrapporten är nog färdig, tror jag fått med allt :) Nu ska jag återgå till vårt flyttkaos. På återseende!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0