Piteå Nationella

Igår var det äntligen dags för utställning på svensk mark! Hade med mig bara Ten och Nessa, men ändå kändes bilen lika fullsmockad som om jag haft 3-4 hundar med mig. Måste verkligen se över detta med packningen alltså! Vi befann oss på utställningsområdet redan vid 6-tiden på morgonen, min förhoppning var att få en bra plats för utställningstältet, men det var fullt vid ringarna så vi fick nöja oss med att sätta upp det en bit bort. Efter en stund kom Julia med Elsa och Jessica. Sedan anslöt Jenny med Issi och Henke med Iris & Faye till sällskapet. Några raser fått domarbyte och vi fått in en av dessa raser i vår ring som skulle tydligen gå först, och de var över 25 anmälda hundar, så det var bara att vänta igen... Under tiden skulle jag gå över och heja på staffefolket i ringen mittemot och de blev en oplanerad handling av en hane uppfödd av Lotta och Jonas på kennel Tyrara's :) Nero, som den röde snyggingen hette, fick ett Excellent och vi kammade hem visten i den stora (11 hanar) Öppen Klassen med CK! Sedan slog vi på stort och vann Bästa Hane och CERT! Jag kunde tyvärr inte visa honom i BIR-tävlingen för amstaffarna gick då.
 
Nu över till vårt showande. Jag började med Ten som gick i Veteranklassen och det blev ett EXC med CK och BIR-Veteran för oss! Och 2a Bästa Hane också. Här kommer gamlingens kritik:
Veteran av utmärkt typ och storlek. Bra skulderläge och förbröst. Mycket bra tassar. Utmärkt musklad och välvinklad bak. Utmärkt rörelseschema.
 
Iris och Elsa som blev 9 månader för en vecka sedan gjorde premiär i Juniorklassen. Båda fick Excellent, Iris blev 1a med CK och Elsa blev 2a. Jättefina kritiker fick de också, har inte kritiklapparna här, men det var mycket som var utmärkt och försklassigt på dem små RuffWood-damerna ;) Iris slutade som 2a Bästa Tik med R.CERT :)
 
Nessa gick i Unghund för första gången och fick EXC, 2a placering bakom Jenny med Issi, och CK. Sedan blev hon 3e Bästa Tik visad av Julia (Elsas matte), tusen tack för hjälpen! Här är Lilla Blås kritik:
Kraftfull, välbalanserad tik med vackert huvud. Utmärkt käke, jämn tandrad. Välvinklad både fram och bak med ganska bra förbröst. Något lång i ländpartiet. Bra bredd i låret. Rör sig utmärkt bak, ännu något trångt fram. Härlig attityd!
 
Är så nöjd med våra utmärkta hundar! Och superstolt över juniortjejerna!
 
Jennys Issi blev BIR så vi bestämde att stanna till finaltävlingarna nu när vi hade två BIR-hundar och kunde sällskapa i väntan på BIS- och Gruppringen. Camilla med minbullarna var också på plats med en egenuppfödd BIR-hane :) Efter några timmars mingel skulle vi äntligen in till förhandsgranskningen. Ten var lite småtrött och tjurig efter den långa väntan i gassande sol, men vi skötte väl oss OK. Det var 18-20 st hundar i ringen, trodde inte det brukade vara sådär många veteraner på utställningar faktiskt, så man fick lära sig något nytt! Jag tyckte att alla var så fina och välvisade, kändes inte som att vi skulle bli långvariga i BIS:et... Well, när vi klev in i stora ringen efter att speakern ropat upp American Staffodshire Terrier och publiken hejjade på oss, slog Tenny på turbon och det var bara att hänga på honom för min del, han skulle visa upp sig med besked! Vi stod och domaren tittade och funderade, och vi stod och stod och stod och han tittade på hund efter hund efter hund... En hund blev utplockad före oss, sedan blev vi utvalda! Det var en del terriers, vinthundar och pinschrar bakom oss, jag var övertygad om att domaren skulle plocka ut 6-8 hundar och vi skulle bli avtackade då. Men så ser jag att vi bara är 4 som valts ut! "Yes!" tänkte jag, "Vi får en placering!" Räknade kallt med hedrande 4e plats, men nej, en annan ras ropades ut. Och inte blev vi 3a heller. I sista showen mot en P&S Schnauzer blev vi BIS-2! Happy happy, joy joy! Sååå kul! Både jag och Ten fick oss varsin puss och kram av BIS-domaren, han tyckte Ten var så fin och fräsch :) Jag var så grymt stolt över min gamling ♥
 
Till helgen är vi ett stort gäng som ska ställa på Terrierklubbens utställning i Piteå, blir första officiella för Casper, Mio och Cherry! Jag längtar redan till att få träffa alla hundar och allt folk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0