Typiskt!

Får börja med att lägga ut en varning för en äcklig bild längre ner, om nu någon är känslig!
 
På förmiddagen igår upptäckte jag att Thor var svullen och röd på ena sidan av baken... Vi har aldrig haft några problem med våra hundars analsäckar men det är klart att man läst om detta och så som det såg ut på Thor brukar det se ut vid analsäcksinflammation eller om analsäcken spricker. Blev ett snabbt samtal till Djursjukhuset där vi fått tid dagen efter, alltså idag. Under dagen och kvällen fick jag hålla koll på Thors lilla rumpa, det vätskade ganska mycket och jag fick till slut ställa honom i duschen innan vi skulle lägga oss. Han luktade inte blommor precis.
 
Sååå typiskt att något sådant ska hända just honom, när hans resa nästa vecka är bokad och betald! Är det så att man nu måste få analsäcksinflammation på någon av hundarna, kunde det väl blivit inflammation på någon annan än honom... Aja, inte mycket att göra åt egentligen, men väldigt irriterande. Tur det inte blev något allvarligt istället.
 
Imorse åkte vi mot Gammelstad då där Thor fick stanna i några timmar. De spolade ur den inflammerade analsäcken och han fått antiinflammatoriskt också. Stackarn är rätt groggy efter sederingen och tycker synd om sig själv. En tratt får han också ha. Nu är det bara att hålla koll på lilla baken och rengöra där i kring så att han inte åker på en infektion på detta med. Man bör göra ett återbesök ca en vecka efter spolningen och jag tror att vi får ta det i samband med besöket hos Distriktsveterinärerna som ska fixa med Thors exportpapper nästa vecka.
 
Här kommer en bild på Thori-rumpan i normalt tillstånd och under denna är bilden tagen på hans bak igår :(
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0