Helgen

I fredags fick Thor äntligen träffa sin nya familj! Hans resa från karantänen i Melbourne gått fint och han har börjat göra sig hemmastadd i sitt hem :) Vilken resa han gjort, helt otroligt!
 
Fredagkvällen spenderades med att packa bilen och göra i ordning hundarna inför utställningen på lördag. Casper fick åka på kollo hos Erica och Martin släpptes av hos Jenny i Luleå på vägen till Finland. Tusen tack för att ni passade pojkarna! ♥ Lappland bjöd på riktigt aprilväder under bilresan - spöregn / strålande sol / hagel / snöblandat regn om och om igen. Tråkvädret har iaf inte sinkat oss och vi kom fram i tid, var bland de första utställarna på plats som vanligt. När parkeringsvakterna såg hur många hundar och saker jag hade i min bil fick jag en VIP-parkering ca 15 m från ingången till hallen. Och bärhjälp fick man, vilken service! Vår ring var så lägligt närmast entrén också, helt perfekt. Hundarna fick frukost och jag upptäckte att jag glömde Bobbos köttbullar hemma... Mr Blå är nämligen alldeles för nyfiken på allt runt om honom för att tråkgodiset ska förtjäna hans uppmärksamhet. Tur de sålde korv där som föll honom i smaken. Bobbo var först ut i Juniorklass tillsammans med två finska hanar. Otroligt nog skötte han sig mycket bättre än sist i Vaasa, och kunde tänka sig att skänka några sekunder i taget av sin dyrbara tid till mig. Han fick ett Excellent med fin kritik och blev 1a i klassen, inget CK tyvärr pga nosen. Lite surt då han slutade som dagens enda hane med EXC och hade fått CERTet om han fått CK. Men men, det är bara att vänta på att pigmentet fyller i de två rosa prickarna. Det har, trots ett sådant påtagligt fel, gått över förväntan för Bobbo på de två utställningarna han varit på och jag är väldigt nöjd. Partisk eller ej, fin är han!
 
 
 
Sedan skulle Nessa in i ringen. Domaren sken verkligen upp när hon såg Nessa :) Hon klämde och kände på och goade med Nessa rätt länge och jag hade en liten känsla om att detta skulle kunna bli Nessas dag. Och mycket riktigt blev det så! Excellent, 1a placering och CK och sedan Bästa Tik med CERT och BIR!!! Wohooo!
 
 
Domaren tyckte att Maya var lite för maskulin och då förstår ni säkert vad hon tyckte om Baby B som är snäppet grövre, haha! Inga direkta fel på dem enligt kritiklapparna och den öppna kritiken, bara att de inte riktigt platsade inom ramen för domarens smak. Båda åkte på VG då. Alla mina fyrbenta barn skötte sig jättebra och och jag är väldigt glad över deras prestation. Nessa och Bobbo fick dessutom komma tillbaka in i ringen för en examination av en ny rasdomare, kul!
 
Efter att ha hämtat ut Nessas priser och bråkat med telefonen som inte ville ladda upp mina skrytbilder, hittade jag äntligen Virve och mina handlingprojekt för dagen. Fick visa en ny liten stjärna, 8 mån gammal staffepojk vid namn Reino eller Double Star's Playboy Of Dugar som han heter i stamtavlan. Det var Reinos allra första utställning så hans husse och matte (Virves fodervärdar) var lite väl nervösa för att visa honom själva och tyckte att det var bättre om jag visade honom så att de fick se och lära. Reino fick HP och blev BIR-Valp! Lillen skötte sig utmärkt i ringen, husse och matte tränat honom väl så nu är det bara att de ställer!
 
 
 
BTW ovan syns en del av tjusiga strasstrycket jag fått till min utställningskavaj :) Är supernöjd!
 
 
 
Näst på tur stod lilla Prada - Double Star's Oh I'm So Sexy, som skulle ställas i Juniorklass. Efter att ha värmt upp satte vi oss ner vid ringside och tittade på hanarna. Virves uppfödda hane knep CERTet och blev Finsk Champion, kul! Prada fick EXC med CK och vann klassen och sen showade vi hem Bästa Tik 1 och CERT! YAY! Och inte nog med det - vi gick in och BIRade också!
 
 
 
Vilken dag för kennel Double Star's alltså! BIR-Valp, BIR-Veteran (och 3e Bästa Tik), 2 CERT, BIR & BIM, ny champion och Bästa Uppfödargrupp! Jag är jätteglad över att få vara en del av show team:et och få visa så fina staffar ♥ Här kommer en skrytbild på dagens sammanlagda prisbord, eller rättare sagt prisbur. Bara valpens rosetter och pokaler som saknas.
 
 
 
Jag orkade inte stanna till gruppen, så vi åkte hem tidigare. Lika bra såhär i efterhand, det var tydligen kaos i gruppringen :/ Hem och lämna av trötta utställningshundar och iväg och hämta småttingarna. Hämtat Casper och åkte vidare till Luleå. Jenny hjälpte mig med att fota Martin, bra att få se bilder på hundarna ibland, för jag har inte tyckt Martin växt speciellt mycket öht. Men tittar man på kort och jämför, ser man att det visst hänt massor med lilla valpen!
 
 
 
 
Idag blev det lazy sunday hela dagen! Skönt att få ta det lugnt ibland, hundarna verkade inte heller vara så intresserade av att göra annat än mysa och umgås. Dagen avslutades med besök hos Jenna och lille Mio, som f.ö. inte är så liten längre :) Superfin är han, och så trevlig! Jenna och Peter gör ett jättebra jobb med honom! Mio har förresten fått 3 nya pigmentprickar på de nedre ögonkanterna och hör och häpna - Casper äntligen fått första pigmentfläcken vid sitt ena öga. Woop woop!
 
Avrundar detta inlägg med att bjuda på färska bilder på Elsa och Cherry. Längtar till jag får träffa pigorna i Piteå i maj!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0