Dagarna går

Och det är nog på tiden med en uppdatering! Blogglusten har varit borta sedan Bests bortgång... Känns fortfarande helt overkligt att han är borta :( Tyvärr är det ju sådant man skriver på när man skaffar hund - de lever inte lika länge som oss och detta blir inte sista gången man får säga adjö till en kär vän.
 
Nåväl. Den 14e packade jag och Linnéa in 5 amstaff i min trogna V70 och rullade mot grannlandet. GPSen gav upp relativt fort då säkringen till uttagen hade tydligen gått (detta konstaterades av min händiga man efter vår hemkomst, jag som trodde att jag i vanlig ordning tog sönder något viktigt i bilen, haha!) och vi fick hitta till Vaasa på egen hand. Gick rätt bra och vi kom fram dit vi skulle utan att ha tappat bort oss på vägen. Vi var bland de första utställarna på plats i den enorma Botniahallen och vi tog förstås bästa platserna vid ringside. Efter massa kånkande av alla våra prylar (känns fortfarande helt otroligt att vi fått med oss så mycket i en kombi!) var det dags att ta in hundarna. Bobbo som aldrig varit ens i närheten av en så stor folkmassa med så många hundar på en och samma gång, bestämde sig på en gång att det var typ det bästa stället han någonsin varit på. När vi kom in i den stora hallen blev han sådär alldeles lycklig som bara en amstaff kan bli, sötBobbo! Det var ett par timmar kvar tills amstaff skulle gå så jag irrade runt som vanligt. Funderar starkt på att börja skippa att ta med stolarna, jag sitter ändå aldrig ner när jag är på utställning. Hittade Virve och Paula med staffarna på andra sidan hallen, givetvis var våra ringar placerade så långt ifrån varandra de bara kunde, och staffarna skulle gå bara en halvtimme efter amstaffs som var 24 st, så det skulle bli lite tajt för mig med att ställa både mina hundar och mina handlinguppdrag. Som tur var hade vi en snabb domare och de hade en något mer avslappnad en, så jag hann med allt :) Linnéa ställde lilla Iris i Valpklass, hon fick HP och blev BIR-Valp. Jättefin kritik fick hon med! Sedan var det Bobbos tur att visa upp sig i Juniorklass och det var en upplevelse måste jag säga. En totalt lycklig och nyfiken hund som inte alltid gjorde som jag ville. Trots vår något stökiga uppvisning fick Bobbo Blå ett Excellent och 2a placering i klassen (av 4) - helt OK premiär för lillen! Medan domaren bedömde resten av hanarna tog jag ut Nessa som skulle ut i Juniorklass hon med. Lilla Blå var vild, mycket vild vid ringside. Kändes som att jag skulle behöva visa ännu en propellerhund i ringen. Men till min stora förvåning kom Nessa ihåg vad vi gjorde hela förra sommaren och skärpte sig ordentligt och bjöd på en helt felfri show :) Det blev ett Excellent, en klassvinst (1a av 6) och CK för min lilla tjej! Ut ur ringen och byta hund - in med Beatty. Baby B åkte på ett VG pga att domaren tyckte att hennes nedre i1or var korta :S Hon blev iaf 1a av 2 i Unghundsklassen. Slutligen var det Linnéas Fayes tur att visa upp sig. Jag fick visa henne och det blev klassvinst och CK. I Bästa Tik blev Faye 2a med matte Linnéa bakom en CH tik så Faye fick CERTet och blev FI UCH :) Nessa blev 4e Bästa Tik. Vi haft en bra dag med andra ord. Massa grattis till Linnéa & Henke till Fayes championat, kul att jag fick vara med och hjälpa till på vägen :)
 
 
 
 
På lördag blir det utställning i Finland för oss igen, denna gången i Pello. Bobbo, Nessa, Beatty & Maya ska ställas. Ev. ska jag ha med mig lilla Iris också :) Håll tummarna för bra resultat!
 
Imorgon kl.9.30 svensk tid landar Thor i Perth och hans nya husse och matte får äntligen träffa honom. Som de längtat! Jag hoppas att de gillar honom och känner att han var värd all väntan. Ska ringa och kolla av första intrycket när de är på väg hem till Geraldton ;) Karantänpersonalen har iaf meddelat att de kommer att sakna Thor jättemycket, så SÅ hemsk kan han inte varit där :p De har fått uppleva hans vackra sång också och tydligen har de aldrig hört en hund låta så, Karen får alltså hem en mycket exklusiv hund, haha!
 
På tal om utflygna barn så åker jag och Martin till Italien nästa fredag. Ska bli jätteroligt att träffa pappa Aston och älskade Nelly från vår A-Kull ♥ Ska även mysa med lilla hemligheten ;) Och ha lite kvalitétstid med Anna, Giuseppe och resten av vårt italienska gäng. Kameran åker med så det är bara att invänta en bildbomd här och på FB!
 
Kommer att sakna lille Martin som stannar hos Anna & Giuseppe. Det gör jag iofs när det gäller alla våra valpar som inte bor hemma. Tur man har sådana underbara valpköpare som lägger ut bilder, skickar sms och mms, bloggar, ringer - you name it. Ni är bäst! Här kommer en hälsning från Aston Jr, som får avsluta detta blogginlägg :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0