Thor

När jag ser bilder på lille Thor går det upp för mig att han faktiskt växer, haha! Man blir så hemmablind när man ser honom varje dag, han är fortfarande en liten valp för mig. Han blir nog ingen jätte direkt när han är färdigväxt, nu vid 7½ mån ålder är han 46 cm i mankhöjd och jag hoppas att han kommer att hamna på 48-49 cm som vuxen. Bara han inte tänker förbli en minihund så är jag nöjd! Visst är det inte så bra om hunden är för stor men för mig får den inte bli för liten heller. Hellre en något större hane än en som är väldigt liten, om jag ska behöva välja.
 
Igår kom jag ihåg att ta med mig kamera när jag och Thor hade kul på ängen med leksak och pinne. Thor älskar att hämta kampknuten - han kommer i full fart mot mig och trycker in leksaken i handen på mig och vill att jag ska hålla emot så vi kan ha lite dragkamp. Så söt han är! Sen vill han att jag ska kasta iväg den igen så att han kan hämta, osv. Även om han hade knäck i lurarna emellanåt när jag kallade in honom, var han duktig och höll sig inom rätt bra avstånd från mig. Det passerade några fotgängare, både med och utan hund, och Thor kunde faktiskt tänka sig att låta bli att försöka hälsa på dem. Han tittade på dem, viftade på svansen men valde att återgå till våra lekar :) Duktig liten kille!
 
Måste ståträna honom lite mer inför Norrbottens Vackraste Hund 2012. Jag har nött friställande med honom men det kan nog vara bra att han lär sig att bli tillfixad av mig också. Han är ju så duktig på att ställa upp sig själv så det har fallit mellan stolarna att öva på att ställa till honom. Tur pojken är lättmotiverad (ibland lite väl) och lättlärd, så det blir inga problem att lära honom det också!
 
Här är några av bilderna jag tog på lillen igår på vår frostiga äng, som under gårkvällen täcktes av snö. Hoppas på fint väder imorgon, då får kameran följa med ut igen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0