Borta bra men hemma bäst

I helgen var det dags för Nationell och Internationell utställning i Joensuu i Finland. Vi åkte hemifrån vid 22-tiden i fredags. 6 hundar - 3 amstaffs och 3 fransk bulldoggs + all packning fick jag och Camilla in i min bil. Det gick jättebra att köra, hundarna skötte sig fint och tur med vädret hade vi också.

Vi kom till utställningsområdet vid kl.6 finsk tid. Amstaffs gick inte förrän 11.50 så det var bara att ta det lugnt i några timmar. Medan vi ändå väntade passade jag på att ställa ut frallan Albert (BY CH Thunder Road Albert Camus), som vann sin klass med CK och därefter blev bästa hane och Finsk, Svensk, Norsk & Nordisk utställningschampion! Inte illa alls ;) Stort grattis till Camilla till 4 nya titlar på en egenuppfödd hane!

Sedan var det dags för oss att äntra ringen. Både Sparky och Kendi stod för championat så det var förståss extra pirrigt. En mycket fin och välvisad juniorhane som enligt mig utgjorde den största konkurrensen för Sparky åkte ut med VG... Då började det bli ännu mer nervöst! Efter unghundshanarna var det vår tur. Domaren var mycket trevlig och väldigt noga med att känna igenom hundarna ordentligt och gav långa kritiker. Just kritikbiten kändes lite jobbig, då han dikterade på finska då förståss. Annars brukar man ju ändå höra lite av vad domaren säger så man får en känsla av var det lutar, men då hade man verkligen ingen aning. Det blev ett Excellent med CK och klassvinst för Sparkinssons del! I Bästa Hane stod han mot en unghane och en champion (domaren var inte direkt generös med CK:n). Vi stod och vi sprang, och stod och sprang lite till, och stod igen... Till slut kom domaren fram till oss och gratulerade till första placeringen :D LYCKA!!! CERTet som Sparky fick blev hans 3e finska CERT och därmed blev han Finsk Utställningschampion! Eftersom Sparky har ett CERT taget i Sverige också fick han titeln SE UCH på köpet :)

Efter att junior och unghundstikarna var färdiga var det dags för Kendi och Maya att gå in i Öppen Klass. Jag trodde jag kunde flytta Kendi till championklass men icket. Eller ja, de skrev upp Kendi som champion först, sen ändrade de sig innan jag skulle in i ringen :/ Så jag fick leta efter en handler i sista sekunden. Som tur är fick jag tag på Jarmo som har SBT kennel MagicPower's som kunde hjälpa till att ställa Maya, som för övrigt behöver ringträning så det skriker om det, haha! Maya var lite väl busig och kunde visat sig bättre. Hon fick nöja sig med ett VG och 3e placering i klassen. Kendi fick Excellent, klassvinst och CK! I Bästa Tik var vi rätt många som tävlade om CERTet. Enligt domaren var Kendan finast och där stod vi med det efterlängtade finska CERTet och ännu ett championat! Jag höll på att smälla av av glädje och nästan förträngt att Sparky skulle in i BIR & BIM tillsammans med Kendi, haha! Tur det var ordning på Jarmo som är en van utställare som gick och hämtade min hund åt mig. Kendi blev BIR och Spark BIM! Här är en bild som Kendi från ringen. Blev tyvärr ingen bra bild där båda står bra.
Det var grymt skönt att komma till hotellet efter den långa resan och en heldag i gassande sol och med så mycket känslor. Hundarna slocknade rätt så omgående efter att ha ätit sin middag. Och vi passade på att gå runt lite i stan och försöka hitta något bra matställe. Valet föll på ett italienskt ställe som visade sig vara en total flopp... Så där blev vi inte långvariga, utan gick tillbaka till hotellet för att vila upp oss inför söndagen.

På söndagens utställning gick amstaffen sist i ringen medan frallorna gick först i sin ring. Så det blev rätt mycket dötid igen. Jag sprang på Kurt Nilsson när jag rastade Kendi. Det var Kurt som gav henne hennes första svenska CERT och BIR (Sparky stod som BIM då också). Kul att han kände igen Kendi och roligt att prata lite hund och utställning också :) Vår rasdomare för dagen var inte lika förtjust i mina hundar, det var lite annan typ hon verkade föredra. Sparky vann championklassen och blev 2a Bästa Hane med ett R.CACIB. Han är ju klar med att samla på sig R.CERTen så nu börjar vi väl med R.CACIBen, haha! Det var skönt att Maya och Kendi gick i olika klasser, jag fick flytta Kendi till CH-klassen iom hennes finska championat. Maya skötte sig mycket bättre än dagen innan, det är nyttigt för henne att få bli lite trött tydligen. Så det blev ett Excellent och 2a placering i klassen. Kendi fick också EXC men med CK och det blev klassvinst. Kendi slutade som 3e Bästa Tik sedan.

Bilresan hem gick smidigt även om den tog sin "lilla" tid. Det var grymt skönt att komma hem till hundarna som jag saknat hela helgen. Maya, Kendi och Sparky verkade också saknat husse och sin hundfamilj. 

Här är Sparkys och Kendis skrytbilder med sina fina priser från lördagens utställning


Maya fick inte med sig hem något fint från Finland. Så jag ordnade ett eget pris till henne, för det är hon värd ♥Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0