Ett trevligt besök

Igår fick vi ett oanmält besök av Svenska Kennelklubbens kennelkonsulent under en rutinkontroll. Hundarna blev jätteglada och höll på att krypa ur skinnet som vanligt! Tur de lugnar sig fort ändå.

Efter att ha tittat runt här och hälsat på hundarna, pratade vi mycket om avtal och huruvida man ska göra med återköp mm. Mycket givande att få bolla sina tankar med någon som har stenkoll och även erfarenhet av alla möjliga scenarios. Fick även hennes telefonnummer och får lov att ringa om vi har några frågor eller funderingar, kanon!

Detta skrev kennelkonsulenten i besöksprotokollet:
Mycket glada, vänliga och sociala hundar som bor som familjemedlemmar.
Hundarna är välskötta och vältränade.
Tittar på köpe- och fodervärdsavtal som är föredömligt ifyllda.
"Guldstjärna"!


Nu är vi alltså kontrollerade och godkända av Svenska Kennelklubben!Borta bra men hemma bäst

I helgen var det dags för Nationell och Internationell utställning i Joensuu i Finland. Vi åkte hemifrån vid 22-tiden i fredags. 6 hundar - 3 amstaffs och 3 fransk bulldoggs + all packning fick jag och Camilla in i min bil. Det gick jättebra att köra, hundarna skötte sig fint och tur med vädret hade vi också.

Vi kom till utställningsområdet vid kl.6 finsk tid. Amstaffs gick inte förrän 11.50 så det var bara att ta det lugnt i några timmar. Medan vi ändå väntade passade jag på att ställa ut frallan Albert (BY CH Thunder Road Albert Camus), som vann sin klass med CK och därefter blev bästa hane och Finsk, Svensk, Norsk & Nordisk utställningschampion! Inte illa alls ;) Stort grattis till Camilla till 4 nya titlar på en egenuppfödd hane!

Sedan var det dags för oss att äntra ringen. Både Sparky och Kendi stod för championat så det var förståss extra pirrigt. En mycket fin och välvisad juniorhane som enligt mig utgjorde den största konkurrensen för Sparky åkte ut med VG... Då började det bli ännu mer nervöst! Efter unghundshanarna var det vår tur. Domaren var mycket trevlig och väldigt noga med att känna igenom hundarna ordentligt och gav långa kritiker. Just kritikbiten kändes lite jobbig, då han dikterade på finska då förståss. Annars brukar man ju ändå höra lite av vad domaren säger så man får en känsla av var det lutar, men då hade man verkligen ingen aning. Det blev ett Excellent med CK och klassvinst för Sparkinssons del! I Bästa Hane stod han mot en unghane och en champion (domaren var inte direkt generös med CK:n). Vi stod och vi sprang, och stod och sprang lite till, och stod igen... Till slut kom domaren fram till oss och gratulerade till första placeringen :D LYCKA!!! CERTet som Sparky fick blev hans 3e finska CERT och därmed blev han Finsk Utställningschampion! Eftersom Sparky har ett CERT taget i Sverige också fick han titeln SE UCH på köpet :)

Efter att junior och unghundstikarna var färdiga var det dags för Kendi och Maya att gå in i Öppen Klass. Jag trodde jag kunde flytta Kendi till championklass men icket. Eller ja, de skrev upp Kendi som champion först, sen ändrade de sig innan jag skulle in i ringen :/ Så jag fick leta efter en handler i sista sekunden. Som tur är fick jag tag på Jarmo som har SBT kennel MagicPower's som kunde hjälpa till att ställa Maya, som för övrigt behöver ringträning så det skriker om det, haha! Maya var lite väl busig och kunde visat sig bättre. Hon fick nöja sig med ett VG och 3e placering i klassen. Kendi fick Excellent, klassvinst och CK! I Bästa Tik var vi rätt många som tävlade om CERTet. Enligt domaren var Kendan finast och där stod vi med det efterlängtade finska CERTet och ännu ett championat! Jag höll på att smälla av av glädje och nästan förträngt att Sparky skulle in i BIR & BIM tillsammans med Kendi, haha! Tur det var ordning på Jarmo som är en van utställare som gick och hämtade min hund åt mig. Kendi blev BIR och Spark BIM! Här är en bild som Kendi från ringen. Blev tyvärr ingen bra bild där båda står bra.
Det var grymt skönt att komma till hotellet efter den långa resan och en heldag i gassande sol och med så mycket känslor. Hundarna slocknade rätt så omgående efter att ha ätit sin middag. Och vi passade på att gå runt lite i stan och försöka hitta något bra matställe. Valet föll på ett italienskt ställe som visade sig vara en total flopp... Så där blev vi inte långvariga, utan gick tillbaka till hotellet för att vila upp oss inför söndagen.

På söndagens utställning gick amstaffen sist i ringen medan frallorna gick först i sin ring. Så det blev rätt mycket dötid igen. Jag sprang på Kurt Nilsson när jag rastade Kendi. Det var Kurt som gav henne hennes första svenska CERT och BIR (Sparky stod som BIM då också). Kul att han kände igen Kendi och roligt att prata lite hund och utställning också :) Vår rasdomare för dagen var inte lika förtjust i mina hundar, det var lite annan typ hon verkade föredra. Sparky vann championklassen och blev 2a Bästa Hane med ett R.CACIB. Han är ju klar med att samla på sig R.CERTen så nu börjar vi väl med R.CACIBen, haha! Det var skönt att Maya och Kendi gick i olika klasser, jag fick flytta Kendi till CH-klassen iom hennes finska championat. Maya skötte sig mycket bättre än dagen innan, det är nyttigt för henne att få bli lite trött tydligen. Så det blev ett Excellent och 2a placering i klassen. Kendi fick också EXC men med CK och det blev klassvinst. Kendi slutade som 3e Bästa Tik sedan.

Bilresan hem gick smidigt även om den tog sin "lilla" tid. Det var grymt skönt att komma hem till hundarna som jag saknat hela helgen. Maya, Kendi och Sparky verkade också saknat husse och sin hundfamilj. 

Här är Sparkys och Kendis skrytbilder med sina fina priser från lördagens utställning


Maya fick inte med sig hem något fint från Finland. Så jag ordnade ett eget pris till henne, för det är hon värd ♥Nessa

Lilla flodhästen Nessa växer och utvecklas :) Tycker hon varit väldigt jämn nu och hoppas att hon fortsätter med det. Man vet ju hur en valp kan se ut under uppväxten ibland... Igår ringtränade jag henne i hockeyrinken en stund också, och så duktig hon är! Kan stå stilla hur länge som helst! Och väldigt duktig på att trava fint vid min sida. Började lära in lite vändningar också, kan vara kul att showa till det ibland. Ska se om det kommer anordnas några ringträningar här i stan framöver, såg annars att det var en inoff på Nationaldagen, kanske vi visar upp oss där och tränar lite inför Vännäs. Om man nu orkar med en inoff mellan alla de officiella vi ska på. Jag är i alla fall väldigt taggad att visa lilla donnan! Hon satte vi ribban högt efter sin debut ;)
Utställning i Piteå

Jag hade otrolig tur idag och hann till utställningen i någorlunda bra tid!

Sparky fick ett Excellent, CK och placerade sig som 2a Bästa Hane med R.CERT. Det blev Sparkys 4e R.CERT i Sverige, totalt det 5e, haha! Nu måste vi skärpa oss och börja plocka dem riktiga ;)

Kendi fick ett Excellent med CK vilket gjorde henne till Bästa Tik med CERT och Svensk Utställningschampion!!! Det var ju på tiden om man säger så, och bra tajmat till de planerade valparna. Ska försöka oss på ett finskt CERT nu då! Kendi bjuder på en skrytbild med dagens skörd
Lindas Tyche fick också EXC + CK och blev 4e Bästa Hane! Och så ställdes även Tennys son Dozer (SE UCH Stand Strong Better Think Twice) som blev 3e Bästa Hane.

Vi hade en otroligt trevlig dag! Alltid lika kul att träffa vänner och bekanta och mina ♥:an Linda & Tina! Nu laddar vi batterierna inför en hel helg i Finland till veckan, sedan blir det en liten paus innan Vännäs utställningen.Update!

Happ, det här med att uppdatera bloggen har verkligen fallit mellan stolarna och alla andra möblerna... Men men, tur vi har en sida på FB som uppdateras ofta, > här < hittar ni den.

Valparna har hunnit bli 9 veckor gamla och nästan alla flyttat till egna hem. Är så otroligt glad över att vi fått sådana underbara valpköpare och fodervärdar! ♥

När valparna var ca 8 veckor gamla hade vi besök av pappa Simbas ägare Roelof från MountainGarden kennel i Holland, som utvärderade hela kullen enligt Puppy Puzzle. Vi båda är otroligt nöjda med resultatet! Alla valpar har fått mycket bra kritiker och poäng. Blir så spännande att se de växa och utvecklas! I samband med utvärderingen valde Roelof sin parningsvalp, och det blev lilla Kira (RuffWood Burning Red Firefly) som fick följa med honom till Holland samma dag som hon fyllde 8 veckor. Kira ska sedan vidare till Italien där hon ska bo hos hans dotter och hennes sambo. Bjuder på en bild på en trött liten Kira som sover i sin pappas famn :)
Vi valde att spara Nera (RuffWood Black Queen Of Dragons) på helfoder. Hon bor hos Krista med familj i Kalix och har det toppen. Kul att åtminstone någon ur kullen hamnat nära oss!

I måndags landade Ruby (RuffWood Blazing Red Dragoness) och Svea (RuffWood Bright Red Flame) i USA. Svea deläger vi med Aiyana Amstaffs (delägare av Sven från vår A-kull). Svea bor hos familjen Matos i Orlando, Florida. Lilla Ruby ägs av kennel Abi Lane i Indiana. Här är en bild på Ruby med hennes nya bästis.
Lilo (RuffWood Black Angel's Kiss) bor hos Denise med familj i Kalmar. "Blåbär" (RuffWood Bolt Of Blue Lightning) bor i Stockholm hos Arash och Neda. Hipp (RuffWood Blue Dragon Snappa III) bor hos Patrik i Skåne och alldeles i närheten av henne bor RuffWood Black Magic Dragon hos Anna och Daniel.

Thor (RuffWood Bolt Of Red Lightning) kommer att stanna hos oss lite längre. Lilleman ska nämligen flytta till Australien och innan dess ska vaccinationer och blodprover tas, så att han inte behöver spendera så lång tid i karantän. Ser fram emot att ha honom här, han är helt underbar!
För några veckor sedan åkte jag och Nelly (RuffWood A Black Dragoness Of Florida) iväg till Italien. Nelly har flyttat till Anna och Giuseppe på kennel Gold Mask. I samband med det hämtade jag hem Nessa (Gold Mask Dragon Fly) som vi väntat så länge på! Det var en mycket trevlig resa och Anna och Giuseppe är underbara människor som älskar sina hundar. Det var jättekul att träffa deras hundar och valpar som gjort ett väldigt bra intryck på mig! Här är en bild på älskade Nellan tagen av Anna.
Nessa är en underbar liten valp. Är så otroligt nöjd med henne! Hon gjorde premiär i utställningsringen på ÖNTeKs Jubileumsutställning den 5e maj, 4 dagar efter att hon flyttat hit, och det gått över förväntan! Nessa fick HP, blev BIR-Valp och sedan kammade hon hem första placeringen i Best In Show!
Till helgen nalkas det utställning i Piteå med Maya, Kendi och Sparky. Har ett ärende jag måste göra på morgonen så jag hoppas att vi hinner till bedömningen! Linda ska dit med Tyche och Beatty och jag vill ju även pussa på lilla B! Hon utvecklas fint, tar tid på sig som de flesta Woods hundar, men det gör inget, hellre det än snabbväxande valpar som ser "färdiga" ut redan i juniorålder.

Höll ju på att glömma att Nero varit på två utställningar i Valpklass i Sundsvall och blivit BIR-Valp båda gångerna! Det blev även en officiellt premiär för honom i Piteå och han fick Excellent och bra kritik. Eloge till Mia som tränar så mycket med Nero och tar så väl hand om honom ♥

Bjuder på en bild på Nero & Beatty vi tog i Sundsvall, de är så tjusiga ihop!
Och vi har outat hanen vi valt till Kendis kull. Det får bli ännu en resa till Italien! :) > Här < finns info och bilder. Hoppas och tror mycket på denna kombo! Nu är det bara att vänta...

Well, det får räcka såhär för denna gång! Trevlig helg! ♥


RSS 2.0