Vilken helg!

Ja, WOW, var ska man börja?..

I lördags var Nero iväg till Alfta med sin fodervärd Mia och visade sig på Nationella Utställningen där. Vi hoppades på ett EXC med CK men det gick bra bättre än så! Nero fick EXC och blev etta i sin klass med CK, Bästa Hane med CERT och slutligen Bäst I Rasen!!! På sin andra utställning, 11 månader gammal. Hur kul som helst!
Här är Neros kritik: "Good head & expression. Good neck & shoulder. Good topline. Well muscled. Good movement. Good temperament. Well presented” Dömde gjorde Enrique Mate Duran från Spanien.
Vi är sååå glada över Neros fantastiska resultat! Och så tacksamma över att Mia lägger ner så mycket tid på honom och hans träning ♥
Söndagen bjöd på en Internationell Utställning i Kokkola i Finland. Showteamet bestod av Nessa, Maya & Dozer. Dozer är Tens son från Stand Strongs B-kull. Fjant och Sparky är ju färdiga i Finland redan och det är väl klart att jag inte kan lämna finska CERT & CACIB i fred :p Sen är det ju givetvis kul med fler meriter på Tennys barn.

På vägen till Kokkola plockade jag upp Virve och hennes Foxterrier tik utanför Oulu. Alltid trevligt med sällskap! Hundarna märkte inte ens av att det kom in en ny hund i bilen :) Väl framme packade vi ut allt och slog upp tältet, sådan enorm skillnad i effektivitet när man är två! Jag är ju så van att fixa med allting själv.

Nessa var först ut och fick HP och blev BIR-Valp! Hennes första utställning i valpklass i Finland. Hennes kritik löd: "Feminin tikvalp. Bra proportioner. Vackert huvud. Korrekt bett. Något stora öron. Front under utveckling. Bra bakställ. Rör sig fritt. Trevligt temperament." Nessa skötte sig jättebra, hon är så duktig så! Ser så fram emot att visa henne när hon blir äldre!
Av hanarna var det bara de i champion klass som fått EXC. Dozer placerade sig som etta där och blev den ende med CK och automatiskt Bästa Hane, vilket gav honom CERT & CACIB & Finskt Utställningschampionat!
Maya visade sig bäst hittills måste jag säga, hon var jätteduktig! Det märks att vi har börjat finna varandra mer och mer för varje utställning. Maya fick EXC med CK och blev Bästa Tik med CERT & CACIB!
I BIR/BIM var det lite kaotiskt då Dozer ville sååå gärna uppvakta Maya som löper... Hon var inte helt positivt inställd till hans närmanden. Dozer blev BIR och Maya BIM! Lite kul att Maya fått samma placeringar på de senaste två utställningarna, som Lillan fått på samma utställningar i fjol. Lillan blev 2a Bästa Tik i Gällivare 2011 och Maya förra helgen, Maya hade dock tur och kom bakom en champion vilket gav henne ett riktigt CERT och inte ett R.CERT. Och i Kokkola blev Lillan BIM med CERT & CACIB i fjol vilket hennes syster inte missat eftersom hon härmade det i år :)

Sedan var det bara att vänta till Staffordshire Bullterrier skulle ställas, Virve hade 3 egenuppfödda hanar anmälda. Under tiden ställde hon Foxterriern som blev Bästa Tik med CERT & CACIB, ny FI UCH och BIR! Hur kul som helst! När det var dags för SBT skulle jag ställa Manasse (Double Star's Neverending Story) som jag visade på Grupputställningen i Kokkola i vintras. Då blev han Bästa Hane med CERT och sedan BIM, på sin allra första utställning i juniorklass! Nu höjde vi ribban lite till, för Manasse blev Bästa Hane med CERT & CACIB och BIR :D
Det har inte bara varit en framgångsrik dag, utan en väldigt framgångsrik helg! Och jag är så glad för mina vänners skull som också haft fina resultat i utställningsringen i helgen!

Nu laddar vi batterierna inför kommande utställningar, det är några stycken inbokade redan :)


Kommentarer
Postat av: Carola & Lilo

Grattis Olga!

Vilken Super Helg!!!!

2012-07-09 @ 14:58:07
URL: http://lilotuff.blogspot.se
Postat av: Mia

Är så otrooooligt stolt över Nero-mannen, och oerhört tacksam för att jag får ta hand om raringen. När körkortet är färdigt så hoppas jag att vi kommer åka på lite fler utställningar tillsammans. :)Och du, JÄTTE grattis till en grym helg för dig och dina hundar! Kramar<3

2012-07-09 @ 20:37:19
URL: http://everydaydrug.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0