2 x Int. i Piteå & Uleåborg

I helgen var vi på utställning som vanligt! Det är tätt med utställningar i både Sverige och Finland under juli, man klagar verkligen inte när man bor här uppe och det annars är väldigt få utställningar här.

I lördags var det Internationell utställning i Piteå och med mig hade jag Maya & Nessa. Valpar och vuxna hade olika domare och var därav i olika ringar. Nessa gick direkt på morgonen så jag var på utställningsområdet i god tid för att sätta upp tältet och få alla mina saker från bilen till tältet.

Nessa gick mot en annan tikvalp och blev 1a med HP & BIR-Valp! Hon var som vanligt superduktig, är så stolt över min fina tjej! Hennes kritik är tyvärr på tyska så jag får översätta den vid tillfälle. Med de få orden domaren kunde på engelska beskrev han iaf hur mycket han gillade Nessa :)

Då var det bara att vänta på att de skulle börja med amstaff i den andra ringen. Under tiden anlände Linda med Tyche och Tina med Poupa, Kain och Hathor. Som vanligt krockade amstaff och cane corso... Synd att man missade veteranen Poupa som blev 3e Bästa Tik och BIR-Veteran.

Lindas Tyche blev Bästa Hane med CERT & CACIB och senare BIR! Och med CERTet följde det Svenska Utställningschampionatet med på köpet! Sparky, Maya, Lillan & A-kullen har en tjusig kusin med andra ord :D

Jag bara älskar denna bild: BIR-Veteran, BIR & BIR-Valp
Och dessutom triss i italienska importer :)
Maya fick Excellent med jättebra kritik: "Bra storlek och typ. Tilltalande huvud. Bra öronplacering. Bra hals. Välkroppad. Kraftig benstomme. Bra svansansättning. Välvinklad bak, tillräckligt fram. Rör sig något trångt bak annars mycket väl. Utmärkt temperament." Till min besvikelse blev hon placerad som 2a i klassen och utan CK... Men jag är mycket nöjd med hur hon skött sig i ringen, hon blir bättre och bättre för varje gång. Nu känns det som att visa Lillan igen!


Jag visade även en SBT hane och tik med helt OK resultat, särskilt med tanke på att det var för första gången jag handlat dem! Här är jag på språng med Sune - SE VCH Linde-Lou's Golden Arctos
Det var en lång men rolig väntan till finalerna ;) Synd bara att det ösregnade... I finalringen gick det inte hela vägen för någon av oss. Men inte gör det något! Det är alltid kul att få umgås med sina vänner som bor en bra bit bort från en, vi träffas ju så sällan annars.

I söndags åkte jag till Uleåborg med Nessa, Maya & Sparky. Stackars Spark tyckte det var lite jobbigt att sitta i bilburen bredvid sin höglöpande syster... Som tur var, var ju inte resan så lång. Däremot var det lååångt mellan parkeringen och ringen på utställningsområdet. Jag måste verkligen skaffa mig en vagn så att jag kan få med allt på en gång.

Domaren vi hade verkade väldigt kräsen. Jag ställde några av Virves staffar men de var inte riktigt hans typ. Nessa gick iaf hem! Hon fick väldigt bra kritik och fick HP och blev BIR-Valp. Hon är en riktig rosettsamlare den lilla tjejen ♥ Blir så spännande att se hur det ska gå för henne i officiell klass!

Flera hanar åkte på Good & Very Good, en fick Excellent men utan CK. Så var det dags för Sparky att äntra ringen. Sparky fick Excellent och blev placerad som 1a i klassen med CK, därmed blev han Bästa Hane med CACIB!

Maya fick också EXC. Domaren gillade hennes könsprägel och helhet. Hon blev placerad 1a i klassen och då stod jag där och hoppades på ett CK som kunde gett henne både CERT & CACIB, eftersom ingen av tikarna som gick innan fått CK. Då säger domaren att han tänker hålla inne med CKt för att Maya har mer än 80% svart!.. Jag trodde inte mina öron! Jag förklarade att Maya har en fullt tillåten färg och teckning och att det är mer än 80% vitt som inte ska uppmuntras enligt standarden. Då var domaren tvungen att gå iväg och titta i standarden som han lyckades få fram på sin telefon... När han kom tillbaka ville han inte riktigt ändra sig ang CKt för det inte skulle se bra ut. Suck!!! Jag kan inte med ord beskriva min besvikelse... Det kändes inte lika kul att komma in med Sparky för att springa ett segervarv och ta emot BIR-rosetten, jag hade sådan eftersmak pga det där med Maya... Men men, mycket ska man vara med om när man ska hålla på med utställning! Det är dock skrämmande att det är 2a (!) gången en utställningsdomare vägrar Maya ett högre pris pga att hon, enligt dem, är felfärgad :O

Här är två bilder på Sparkinsson från ringen, han är tjusig som vanligt!


Nästa helg ska vi på CERT-jakt i Finland igen, denna gång i sällskap av min vapendragare Linda och hennes nyblivna SE UCH Wolf In Soul Boom Boom Tequila, även känd som Tyche!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0