Dagarna går...

...och valparnas ankomst närmar sig! Nu är det knappt två veckor kvar till vi får se vad som gömmer sig i Amis tjocka, goa mage! Det mesta nödvändiga är inhandlat och valplådan ska byggas i helgen. Jag har lite dåligt samvete att vi inte vart klara med lådan tidigare (hatar att känna mig stressad) men men. Vi har ju några dagar på oss så.

Nu är det också lugnt med utställningarna i iaf 3 veckor :p Känns konstigt att inte åka till Vännäs i år, men bebisarna är ju så små då så det är bäst jag håller mig hemma! Sparky ska då dit med fodervärden Emelie och även Dozer ska visas upp i Championklass :D Inte så många hundar anmälda så jag hoppas ju såklart det går bra för Herr Sparkinson, det måste ju göra det så fin som han är ;) Nästa för oss blir Gällivare Int. med Fjant & Lilli, helgen efter kör vi Rovaniemi Int. i Finland. Ska bli riktigt kul att träffa våra valpköpare och deras amstaff tik där, ska släpa med Tenny till Finland också så de får bekanta sig med honom lite mer.

Annars lever vi vårt vanliga hundliv och mår gott! Jag är såklart extra efterhängsen med stackars Ami, bebbarna har ju börjat röra sig så jag limmar på hennes mage jämt, haha! Men hon verkar faktiskt inte misstycka, tur det!
Bilden är tagen för en vecka sen, måste skärpa mig och ta en ny preggo-bild!

Piteå Nationella 21/5

I lördags var det dags för oss att äntra ringen igen! Min kära vän Linda kom hit i fredags med Tyche-mannen som också skulle ställas ut :) Det var så kul att träffa Tyche och umgås med Linda IRL! Vi lyckades iaf packa in allt i min bil och begav oss mot Sjulsnäs på lördag morgon. Det blev lite blandade resultat under dagen, men vi får väl vara nöjda ändå!

Stand Strong Better Think Twice "Dozer" blev 2a Bästa Hane med CERT och ny SE UCH!!! Tenny är en mycket stolt pappa :D


Sparky /Basic Blue All Sparks/ fick EXC med bra kritik och blev 2a i klasskonkurrensen.


Fjant & Lilli fick VG bägge två, de hade tydligen för långa huvuden och för dåliga stop :p Men men, man kan tydligen inte vinna jämt, haha! Nya tag i Gällivare om 4 veckor ;)


Tenny + Fjant, Sparky, Dozer & Lilli blev Bästa Avelsgrupp med HP & BIS-4!!!
Tyvärr har jag inte fått någon bild från finalringen än, men det kommer! ;)


En bonusbild på Linda och fina Tyche ♥
Grattis till EXC1 på officiella premiären!
Borta bra men hemma bäst

Både jag och utställningsstjärnorna har varit helt slut efter helgen, det tar på krafterna att vara på topp ;) Vi har haft det otroligt trevligt iaf! Måste verkligen tacka Sandra som följde med på 120-mils utställningsresa genom Finland - du ska ha en guldmedalj för det! Och Emelie med Sparky & Emma med Ice som ställde upp i avelsgruppen och visade Tennys vackra barn så fint. Ett stort tack till Anna på kennel CeZeta och Johan på KomPow som hjälpte till och visade Lillan och Fjant i avelsklassen.

Jag är som sagt lycklig över alla fina resultat vi hittills fått, det känns så jäkla bra! Årets 3 första utställningarna har verkligen varit succé för Tennys barn:
16/4 ÖNTeK Skellefteå, Sverige
Fjant - BH1, CERT + BIM
Dozer - BH2, R.CERT
14/5 Group Show Maalahti, Finland
Fjant - BH1, CERT + BIR
Lillan - BT1, CERT + BIM
15/5 NNKK Nat. Överkalix, Sverige
Fjant - BH2, CERT
Lillan - BT2, CERT
Sparky - BH3, R.CERT

Hade Fjanten fått ett svenskt CERT ist för ett finskt, hade han haft utställningschampionatet på 3 första raka utställningar efter 2-års dagen. Men det kanske går bra i Piteå till helgen också, vem vet?.. ;)

Och på tal om Piteå... Nu är det inte många dagar kvar till fredagen och då får jag ju hit min älskade Linda och hennes bedårande Tyche (Amis brorson)!!! Ska bli så kul att äntligen få umgås live - äta god mat, hålla på med hundarna, surra om allt mellan himmel och jord... ja, allt sånt som vi brukar göra när vi träffas. Förbaskat att man ska bo så långt borta från alla sina kära vänner!.. Jag tycker då att Linda, Tina & Jenny kan gott flytta till metropolen Boden, det är faktiskt flera hus här i byn som är till salu, haha!

Nåja, nu bör jag verkligen gå och lägga mig och sova. Imorgon är en ny dag och jag har som vanligt massor att göra!


P.S. måste skryta om att MaYa ligger nu på 26,5 kg, helt underbart!

Vilken helg i utställningsringen!

Group Show - Maalahti, Finland 14/5
Domare: Päivi Eerola, Finland


Stand Strong Back In Business "Fjant" - EXC1, CK, Bhkl.:1, CERT + BIR

Stor hane med rätta proportioner. Mycket tilltalande maskulint huvud. Bra överlinje och svans. Kunde ha mer förbröst. Något knappa vinklar fram, välvinklad bak. Mycket bra kondition. Lagom benstomme. Effektiva rörelser. Glad och öppen. Välvisad.


Basic Blue Angel Eyes "Lillan" - EXC1, CK, Btkl.:1, CERT + BIM

Bra storlek, rätta proportioner. Mycket feminint huvud. Bra överlinje. Välvinklad. Lagom steglängd, rör sig något trångt bak. Mycket typisk silhuett. Glad och öppen. Mycket välvisad.


Arctic Circle Dog Show - Överkalix, Sverige 15/5
Domare: Nils Molin, Sverige


Stand Strong Back In Business "Fjant" - EXC1, CK, Bhkl.:2, CERT

Utfyllt nosparti. Utmärkt stop. Utmärkt resning. Välformat bröstkorg. Bra skuldra men något kort överarmsvinkling. Mycket bra hasbensvinkling. Bra steglängd.


Basic Blue All Sparks "Sparky" - EXC2, CK, Bhkl.:3, R.CERT


Stand Strong Born To Success "Ice" - EXC3


Basic Blue Angel Eyes "Lillan" - EXC1, CK, Btkl.:1, CERT

En mycket bra byggd tik med goda proportioner. Bra nosparti och bett. Utmärkt stop. Rör sig mycket bra.


PL CH, SE UCH Wood Forest An EZ Perfect Ten "Tenny" - Avelsgrupp - EXC1, HP
/hans pojkar Fjant, Sparky och Ice + dottern Lillan deltog/

En avelsgrupp av hög kvalité. Fadern har klart nedärvt sin goda anatomi och i de flesta fall sin fina ögonfärg. Gruppen har genomgående goda proportioner. Rör sig som en helhet.

Snart är det sommar!

All snö är äntligen borta, som vi har längtat! I helgen ska dogsen få spåra är tanken, det lär nog bli mycket uppskattat :) Annars grejjar vi på här som vanligt med träning - powerwalks, DW, promenader med klövjeväskor, lite lydnad och även ringträning. Och självklart massa lek och bus!

Nästa helg är det två utställningar som står på schemat - en Terrier Special i Finland med Fjant & Lillan på lördagen och Nationell utställning i Överkalix med Fjant, Sparky & Lillan på söndagen. Fjants kullbror Ice är också anmäld till Överkalix så går det bra för barnen under dagen får Tenny Boy damma av sig lite och äntra ringen i Avelsklass med sina barn :)

Helgen därpå är det Piteå Nationella och då får jag ett efterlängtat besök av Linda @ Kennel PortWood och hennes stilige italienare Tyche :D Ska bli så kul att äntligen få se honom live och klämma och känna på honom! Jag ska även jobba på utställningen den dagen jag inte ställer ut mina hundar - ska vara ringsekreterare för en domare jag tycker väldigt mycket om. Min ringsekreterarlegitimation har ju äntligen kommit, tro det eller ej! ;)

Ami är bekräftat dräktig, det har nästan gått halva tiden så det syns inte så mycket på henne än, men det kommer! Bjuder på några bilder på henne från Valborgsmässoafton:


RSS 2.0