HöstMimms


En liten uppdatering från oss!

Hundlivet rullar på som vanligt! Varje vecka är det de ordinarie aktiviteterna som står på schemat - DW, viltspår, cykling, långa promenader samt bus och skoj. Hundarna klagar inte och det gör inte vi heller :) Vi fick flytta på ÖKl. i viltspår pga förhinder från domarens sida, så jag ska se över planeringen och försöka klämma in några viltspårsprov nu medan det är fortfarande säsong för det.

Om mindre än 2 veckor ska vi iväg till Sundsvall med alla hundarna på utställning, får se om den blir årets sista eller om det finns utrymme för någon till. Det ska bli riktigt trevligt, ska även träffa flera av Tennys barn från Basic Blue! Från Sundsvall åker vi hem med en hund mer i bilen, livet tar oanade svängar ibland! ;)

I helgen var Fjanten på playdate med Vilda. Han blev sååå kääär, det var kanske inte helt ömsesidigt men Vilda är en väluppfostrad liten tjej så hon tog emot Fjants störda uppvaktningar :)
Jag hoppas att vi får ha sånt härligt höstväder ett tag till, det har varit sååå skönt att slippa regnet! Jag skulle lätt kunna ha höst året om, bara solen är framme!


Viltspår

Igår var jag och tränade viltspår med Tenny, Mimmi & Fjant medan Best & Puma var med husse på jobbet. Tenny var lite svamlig men det gick rätt OK i alla fall, Mimmi & Fjanten var jätteduktiga! Jag är då nöjd med dem allihopa :)
I onsdags gjorde jag anlagsprov med Mimmi & Tenny och båda blev godkända! :D Mimmi fick omdömet "mycket trevlig ung hund" och Tenny "jobbar metodiskt genom spåret, trevligt att se" av domaren :) Nästa vecka blir det Öppen Klass med alla rödingarna!

Helgen :)

Gud så skönt det var med 4 dagars ledighet, helt underbart!

I fredags hade vi besök av Jenny som tvingade Nicklas @ Northern Skill'Z att följa med :) Det blev en hel del hundträning och massa kaffedrickande och hundsnack, alltid trevligt! Tack för en supertrevlig dag!

Vi åkte ut till skogen där Mimmi & Fjant fick gå varsitt Ökl. spår. Spåren var över 25 timmar gamla och rätt svåra och hundarna fixade dem galant, att de ringar lite i vinklarna och under uppehållen får man ju ta.
Vi gick även en DW-runda på 5 km genom skogen med Tenny, Bentley och Gina. Det blev riktigt varmt ute så vi gick förbi badstranden här i byn så dogsen fick svalka av sig. Tenny är så söt som ska ligga i vattnet och bara vara, hihi!
Lördagen och söndagen spenderade vi i Finland med hela flocken :) Jag är supernöjd med resultaten, även om det kunde gått liiiite bättre, men men! Det kommer fler möjligheter ;)

Domare: Zeljko Gajic, Slovenien

Stand Strong Back In Business "Fjant" - 1kv, 2kk, CK, Bhkl.:3

20 months. Very nice head and expression. Correct eyeshape and earset. Well developed chest. Nice topline. Correct tailset. Good front and rear angulation. Moves well.


Benniwise Baby-Ruff "Mimmi" - 1kv

10 months. Nice head and expression. Correct eyeshape and earset. Chest developed enough. Nice topline. Correct tailset. Good front and rear angulation. Could move better in front.


Domare: Iuza Beradze, Georgien

Stand Strong Back In Business "Fjant" - 1kv, 2kk, CK, Bhkl.:2 + R.CERT

Big, powerfull. A little bit light boned. Good angulation. Long hind quarters. Correct topline. Deep chest, but not enough wide. Free elbows. Correct head and expression. Long and powerfull neck.


Benniwise Baby-Ruff "Mimmi" - 1kv

Too light. Light bone. Correct head. Nice neck. Enough correct topline. Enough deep but not enough full chest.
I lördags var även Bronx på utställning med sin husse Nihad, hemma i Sverige dock, i Högbo närmare bestämt. Bronx fick 1a i kvalité och vann Juniorklassen! Det blev dock inget CK för lillens del. Stort grattis till Nihad som fixade hans och Bronx första utställning tillsammans så bra! Domaren var John Watson från Cypern.
Mimmi var som vanligt yngst och minst av alla tikar (6 st på lördagen och 5 st på söndagen) i hennes klass. Hon är anmäld till Sundsvall i oktober iaf men jag får se om hon ska äntra ringen då eller ej. Beror på vad domaren ser ut att gilla. Hon får ta den tiden hon behöver och växa på sig helt enkelt! Hon har då fått rejält med utställningsträning denna säsong :p

Igår spenderade jag nästan hela dagen i skogen där alla våra dogs fick spåra sig nöjda :) Det var så duktiga så! Nästa vecka ska det tävlas och då är det bäst att de är i form! Mimmi & Ten ska göra anlagsprov och Fjanten får gå ett Öppen Klass spår. Fixar Mim & Ten anlaget blir det Öppen Klass för deras del med senare den veckan!


RSS 2.0