Fullt upp!

Det har i vanlig ordning varit full rulle här! Men det är ju bara roligt, då slipper man ju fundera på vad man ska göra av tiden :)

Fjanten har som sagt tillräcklig mängd av rabiesantikroppar den här gången, ingen är gladare än mig! I måndags hämtade jag hans pass och bokade tid för rabiesprov för Mimmi & Bronx. Håll tummar, tår och tassar för att bebisarna får nog med antikroppar de med! Best, Puma & Tenny ska få fylla på sina rabiesvaccinationer på samma gång. Jag ska försöka vaccinera nu så att alla ska behöva fylla på samtidigt så att vi inte missar någon vaccination - inte lätt att hålla reda på 6 st hundars vaccinationer alla gånger! Fjant & Mimmi är i alla fall anmälda till en nationell utställning i Kemi, Finland, i slutet av juli. Ska bli kul att åka över till grannlandet och kolla in konkurrensen där ;)

Annars har det nog inte hänt något speciellt här. Det är fullt upp med jobb och hundträning. Så perfekt att jag jobbar deltid så att jag har massor av tid att ägna åt mina fyrbenta barn :) Jobbar dessutom kväll så att de är hemma själva max 1-2 timmar innan Daniel kommer hem från sitt jobb. Kan det bli bättre?! Vi har återupptagit viltspårsträningen och det går riktigt bra må jag säga! Mimmi är en superduktig liten flicka, hon bara kör på utan att tveka ens en sekund, hon förstod precis vad det går ut på från första början. Jag är en mycket stolt matte! Fjanten spårar fint han med :) Ska prova gå ett enklare spår med Tenny Boy i veckan och se om han har talang för det också. I övrigt tränas det gamla vanliga här - DW och lydnad. Nu när jag och Daniel har varsin cykel blir det en hel det turen med dem. Dogsen börjar bli i riktigt fin "sommarform". Märks speciellt mycket på Fjanten. Han har utvecklats nåt enormt den senaste tiden! Min lille pojk börjar bli en man :)
Nåja, ser att klocka har passerat midnatt för länge sedan och jag ska nog försöka sova. Imorgon har jag massor att göra! Hoppas att ni haft en trevlig midsommarhelg för det har vi! :)


Helgen i Vännäs

Jag, Mimmi och Fjant har spenderat helgen i Västerbotten hos Almighty Highs. Vi hade det fantastiskt trevligt :) Tusen tack till Tina och Jimmy för en kanonhelg!

I lördags var det dags att visa upp mina små rödingar på VBKK's Nationella.


Mimmi - 1kk, HP, BIR-Valp!

Domare: Mats Jonsson, Sverige

Mycket lovande valp. Vacker helhet. Mycket bra huvud och uttryck. Utmärkt hals och rygg. Bra kors och svans. För åldern välutvecklad bröstkorg. Kunde vara bättre vinklad fram. Tillräcklig benstomme. Mycket goda rörelser från sidan, något slarviga fram.


Jag är så stolt över min lilla showprinsessa! Mimmi är ju bara bäst! Kul att det gick så bra på hennes sista valputställning, nästa gång äntrar hon ringen som junior ;)


Fjant

Domare: Kresten Scheel, Danmark

18 månaders hane. Höjd över maxmått. Snyggt huvud med bra uttryck. Prima hals och överlinje. Välvinklad fram och bak. Bra päls. Sunda rörelser sett från alla sidor.

Fjant fick, hör och häpna, en 3a i kvalité!!. Det fick alla hanhundar! De andra hanarna gillade han inte men Fjant fick sitt livs bästa kritik hittills. Men domaren valde att skicka honom på en 3a bara för att han överskred den rekommenderade mankhöjden med några cm. Han gav i alla fall 1or till alla tikar trots att väldigt få av dem höll mankhöjden :S Jag blev såklart väldigt negativt överraskad av Fjants prissättning men nu kan jag ju inte göra mer än att skratta åt det hela. Den domaren ska jag inte ställa ut för i fortsättningen.

Lillen skötte sig som en prins i ringen och jag är mycket stolt över honom! Nu laddar vi om till nästa utställning! Fjant har förresten tillräcklig mängd av rabiesantikroppar så det blir att åka till Finland i sommar också :D


Jag passade på att hälsa på hos Fjants syster Tyra när jag var nere. En mycket stilig dam har hon blivit! Så lik sin pappa och sin bror ♥ Tenny är verkligen en duktig nedärvare :)


RSS 2.0