Foderbyte

Vi har övervägt att byta foder till åtminstone Fjant, ett tag. Han har varit ojämn i magen och det kändes inte helt bra att fortsätta med hans nuvarande foder. Nu köpte vi Royal Canin Energy 4300 till honom och han mår prima av den maten :) Tenny var lite kinkig med maten han med, han ville inte äta Eukanuba men RC går ner utan problem!Foderprogrammet för sport- och arbetande hundar ger den presterande bruks- eller tävlingshunden lättsmält energi som snabbt är tillgänglig och kan användas av musklerna. Hunden får maximal ork utan att magen belastas i onödan.
Programmets mål är att ge rätt mängd energi utifrån vad prestationen kräver, samtidigt som din hund kan behålla sin idealvikt och stärka sitt immunförsvar. Foderprogrammet ger dig också möjlighet att växla mellan olika foder utan övergångsperiod och utan risk för matsmältningsproblem.

Energy 4300 Performance är ett lättsmält hundfoder som är utvecklat för daglig användning eller säsongsanvändning för alla hundar som håller på med aktiviteter som är korta och intensiva. Tack vare en anpassad balans mellan fetter och kolhydrater ger Energy 4300 det riktiga energitillskottet för kort och intensiv aktivitet.
Detta foder stärker det egna försvaret och är anpassat för att hunden ska klara väder och vind och temperaturväxlingar. Sammansättning av näringsämnen ger en maximalt säker matsmältning genom utvalda proteiner och fibrer och minskar mängden avföring.

Innehåll: Ris, torkad fågel, animaliskt fett, vetegluten, majsgluten, mineraler, lever, vegetabiliska oljor (inkl. kopraolja), vegetabilisk fiber, betfiber, fiskolja, psylliumskal och frön, L-lysin, spårämnen (inkl. kelaterade spårämnen), hydrolyserat jästextrakt (rikt på mannan-oligosackarider), taurin, DL-metionin, hydrolysat från skaldjur, L-karnitin, tagetesextrakt (rik på lutein), vitaminer, L.I.P.= proteiner utvalda för sin mycket höga upptagningsförmåga.


Mimmi ska få RC Medium Junior 32 som hon fått äta hos uppfödaren. Hon äter lite dåligt av valpfodret hon får nu och det känns ju inte heller bra med tanke på att hon växer och behöver mycket näring.

MEDUIM Junior stärker det naturliga försvaret genom ett patentskyddat antioxidantkomplex (taurin, lutein, vitamin E och C) samt mannan-oligosackarider.
En outvecklad matsmältningsförmåga och en snabb tillväxt tillgodoses genom ett högt energiinnehåll och protein av utmärkt kvalitet.
En stabil utveckling av skelettet sker genom ett avpassat intag av kalcium och fosfor, anpassat efter energiinnehållet.
Överlägsen matsmältningstolerans tack vare användningen av prebiotika (frukto-oligosackarider, mannan-oligosackarider och sockerbetsfiber) som bidrar till mag-tarmslemhinnans funktion och ger en bättre konsistens på avföringen.

Innehåll: Torkad fågel, torkat nöt- och fläskköttsprotein, animaliskt fett, vetemjöl, majsmjöl, majs, majsgluten, betfiber, vete, hydrolyserat animaliskt protein, mineral, fiskolja, jäst, sojaolja, frukto-oligosackarider , DL-methionin, jästhydrolysat (innehåller mannanoligosackarider), äggpulver, taurin, tagetesextrakt (innehåller lutein).


När vi ändå är igång och byter foder så finns det en fundering på att börja ge Best och Puma ett annat foder - de håller inte riktigt samma aktivitetsnivå längre och det känns onödigt att de ska gå på högenergifoder hela tiden. Energy 4300 kan man ju boosta upp det vanliga fodret med då de tränar mer. Nu ska jag bara komma fram till om de ska få äta Adult eller Mature... Ska sätta mig och läsa innehållsförteckningar och näringsinnehåll.

Kommentarer
Postat av: Lina & James

En staffeuppfödare rekommenderade mig att testa RC Boxer till James. Han använde det till sina staffar och de hade blivit jättefina i kroppen (lean and mean ;))... James har alltid varit jättedålig på att äta och sen vi bytte till det här fodret längtar han till sina måltider (sen får han även lite blodpulver på sin mat varje dag och det ÄLSKAR han :)).http://products.royalcanin.us/products/dog-food/boxer-26.aspx

2010-04-09 @ 15:40:03
URL: http://www.jaysblue.blogspot.com
Postat av: Ella

Jisses, här verkar det bli ett rejält foderbyte men det kan nog vara klokt, speciellt för mimmi & fjant som behöver det bäst :)kommer att stanna på Eukanuba så länge det funkar, är supernöjd :)

2010-04-09 @ 16:27:33
URL: http://ellapuma.blogg.se/
Postat av: Pia

Vi har gett Rex Royal Canins hög energi foder det ni ger nu.

Det är jättebra men se för sjuttan till att era hundar som får det får massor med motion och stimulering för annars blir det ingen roligt och de blir feta.

Rex fungerade bra på det när vi tränade lydnad och bruks 6dgr/vecka och sprang milen 3ggr/vecka.

Då var han i snygg form!Lycka till med det nya fodret.

2010-04-09 @ 18:08:50
URL: http://sugarwitch.blogg.se/
Postat av: Towe

Pssst.. Mina vuxna äter 4800 och med normal mängd motion (Ja, du vet ju vad jag räknar som normalt eller ej) så fungerar det till och med klockrent på Pegs! Enda sorten som Benni håller sig i hull på, och inte tappar musklerna för den delen! Ca 10 dl om dagen av det, så håller han sig på sina 35 kg, och har muskler i fint skick med helt normal underhållsträning så att säga.

Pegs ligger på ca 8 dl, Monster på 9-10 dl och Moony får nu runt 7-8 dl, men det kan nog ökas när hon får börja med extra träning nu igen :)Bara ett tips sådär.. Som väljer för övrigt alltid 4800 före 4300 också, för det luktar mycket, mycket mer..

2010-04-10 @ 01:22:38
URL: http://www.benniwise.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0