Vilodag

Idag tog vi en vilodag, vilket var mycket välbehövligt! Hela helgen ägnades åt hundträning ju! :)

Dogsen har fått klorna klippta och filade. Ikväll blir det dusch för så många som jag hinner/orkar med. Pojkarna är prio 1 i alla fall, då de fäller, och inte lite. Jag har redan skrapat bort massor med päls från dem men det verkar aldrig vilja ta slut... Ska duscha dem med nya schampot och balsamen - Espree Simple Shed. Hoppas att de funkar!

Lilla Mimmi Mus växer sakta men säkert :) Hon är 6½ mån nu och är 42 cm hög och väger 15,5 kg - en liten och nätt tjej! Det blir nog max 2 cm till hon har att växa på höjden. Och bredda på sig lär hon göra en del.


Ne, nu ska jag fortsätta skratta åt mina lekande barn innan det är dags för en insats här. Ser nu att klockan har hunnit bli rätt mycket, men någon hund borde jag hinna med att duscha så att jag har mindre att göra imorgon!


Äntligen fredag!

Här är det i vanlig ordning fullt upp med hundträning och aktivering! Tur att man har hundarna så slipper man fundera på vad man ska göra om dagarna :)

Idag planerade jag att bada och göra vovvarna fina inför ÖNTeKs utställning. Men de slipper. Utställningen är inställd. Riktigt synd då jag verkligen såg så fram emot den! Men men, sånt som händer. Nu får vi längta till utställningen i Piteå den 15e maj istället. Jag ska göra min andra elevtjänstegöring som ringsekreterare den dagen jag inte ställer ut, ska bli riktigt kul! Jag måste kolla upp specialklubbsutställningar här uppe så jag kan boka in aspiranttjänstegöringarna också så jag blir klar med min auktorisation nån gång.

Mimmi fick prova gå med klövjeväskan igår, hon hade 250 gr på varje sida. Hon är ju inte så gammal så vi börjar tidigt med lätt. Hon tyckte det var jätteroligt att gå med väskan på, hon såg så stolt ut min lilla tös! Ska fixa en egen liten WP-sele till henne så hon får dra petflaskor så hon vänjer sig vid DW/WP med :) Lillan ska få göra en preliminär röntgen när hon är 7-8 månader så att vi får veta hennes ledstatus så att träningen kan läggas upp på bästa möjliga sätt för henne. Tenny ska röntgas han med. 

Dagens doggyaktivering såg ut som följande: jag tog Best och Puma på en långpromenad, Puma fick dra lätt med WP-selen och Besten gick med klövjan på. Mimmi fick gå en runda med sin lilla klövjeväska. Sen gick jag en DW-runda med Fjanten och Tenny Boy i skogen. Vi fick sällskap av Ella och hennes Puma. Så nu är dogsen trötta och nöjda och jag kan ta det lugnt en stund. När Daniel kommer hem blir det en långprom sen ska vi bosätta oss i soffan och mysa, det är ju faktiskt fredag idag :)

Gemensam Styrka

Klicka HÄR och rösta en gång om dagen på ett fantastiskt bra projekt - Sveriges allra första riktiga djurhem! Sprid gärna detta vidare! :)


Puma Isaksson 4 år hos oss!

Idag har vi haft Puma i exakt 4 år! Hon var 11 månader gammal när hon flyttade till oss.

Jag såg på ett hundforum att Puma (f.d. Olga) var tvungen att flytta och då skrev jag till hennes dåvarande ägare. Vi bytte msn-adresser och telefonnummer och pratade lite om Puma. Två dagar senare satt jag på tåget ner till Malmö. Jag har bara sett Puma på bild så jag visste egentligen inte vad som väntade mig. Innan jag åkte till tågstationen för avresa, gick jag på stan och passade på att handla bra-att-ha-med-sig-på-tåget-saker, då fick jag ett telefonsamtal från Pumas ägare som berättade om att Puma börjat löpa! Jag fick skynda mig in på en djuraffär och inhandla tikskydd. Jag ringde även till djursjukhuset och fick en akut tid för att ge Best en hormonspruta så att det inte skulle vara komplett dårhus hemma då jag och Puma anlänt.

Tågresan tog över 20 timmar - >16 timmar ner till Stockholm + >4 timmar från Stockholm till Malmö. Tåget ner var lite försenat och jag höll på att få panik: tänk om jag skulle missa tåget till Malmö?.. Som tur var körde de in lite tid under natten så att jag hade en stund på mig för att byta tåg på Stockholm C.

När jag äntligen var på Malmö tågstation kom Puma med sin ägare och mötte upp mig. Vi skrev på ett ägarbyte och Puma överlämnades till mig. Vi hade 5 timmar kvar innan nästa tåg så jag och PumPum promenerade runt i centrala Malmö och försökte lära känna varann. Hon var ganska reserverad och lite rädd för vissa saker... Samtidigt som hon var enormt närhetssökande och go.

På tåget till Stockholm satt en tjej med en rottweiler bakom oss, Puma och rottisen höll på att morra och skälla åt varandra med jämna mellanrum. Och när vi skulle byta till Boden-tåget stod tjejen och rottisen vid samma perrong. Jag frågade om hon skulle till Boden och ja, det skulle hon. Vi hade platser i samma vagn, bredvid varandra dessutom, och det var inte så mycket mer att göra än att låta hundarna hälsa så att vi skulle få lite lugn och ro på tåget. Tjejerna gillade varann och helt plötsligt fick jag och Puma trevligt resesällskap! :) Jenny var supertrevlig och fick tiden på tåget att gå fort. Dessutom hjälptes vi åt och passade varandras hundar om nån av oss skulle gå på toa eller gå iväg och köpa något att äta.

Efter en lååång tågresa var vi äntligen hemma i Boden! Daniel kom och hämtade mig och Puma på tågstationen. Vi åkte hem på en gång till en väldigt glad Best. Puma slutade förresten löpa, det var bara ett litet "förlöp" hon bjöd på.

Det visade sig att Puma hade en hel del problem... Och det var verkligen blod, svett och tårar under vår första tid tillsammans. Men lilla PumPum var sååå värd det! Idag är Puma en helt underbar hund med mycket skön personlighet. Även om hon inte är en Nobelpristagare precis så finns det faktiskt två saker Puma Isaksson är världsbäst på - att se söt ut och att gå blodspår :) 

Puma är vår lilla bebis och kommer alltid att vara det. Vi är så otroligt glada över att få ha henne i våra liv!
min älskade toka ♥


Gårdagen

Jag skulle uppdatera bloggen igår kväll men den ville inte riktigt funka...

Gårdagen började med massa skratt! Jag gick ut med Mimmi på morgonen som vanligt. Det första hon gjorde var att springa rakt in i grillen (en sån där rund, med två hjul och ett ben utan hjul). Hon fastnade i den med halsbandet, fick en smärre panik och försökte springa ifrån den. Men hallå, hon satt ju fast i den med halsbandet! Mimmi skuttade så hon rev upp gruset på gården, grillen åkte efter henne... Och jag, taskig som jag är, bara stod och skrattade åt mitt klantbarn! Efter att ha kämpat i några meter ramlade hon omkull och där låg hon täckt med kol och med grillen över sig (som tur väger den nästan inget). Stackaren fick ligga kvar en liten stund medan jag återhämtat mig från skrattanfallet och torkat alla tårar, jag vet, jag är elak!

Eftermiddagen ägnades åt städning, vi lyckas alltid stöka till hemma under helgerna. Eftersom jag inte hade så bra koll på hundarna medan jag höll på att fixa och dona, delade jag av dem med ett kompostgaller. Tenny fick vara med Mimmi i sovrummet och Best, Puma & Fjant fick vara i resten av hemmet. Hundarna går jättebra ihop men jag känner att jag inte vill lämna Best & Tenny ensamma då Tenny är fortfarande så ny här. Besten är ju som han är - det tar tid att acceptera en ny familjemedlem och börja tycka om den. Det har inte varit några som helst bråktendenser från någon av dem och Besten har gjort ett flertal inviter till umgänge med Ten, men jag ville som sagt inte riskera, vi skyndar hellre långsamt och ser till att de bygger upp en ordentligt bra relation. Jag skulle kolla till hundarna och så kunde jag inte hitta Best. Såg sen att kompostgallret var lite flyttat, jag gick in i sovrummet och där låg Best bredvid Tenny i BIA-bädden och gav honom lite omvårdnad. Både Fjant och Ten är himla dåliga på att tvätta sig så Best sköter det åt dem. Det känns jättebra att det har gått så fort för Best med Tenny, det tog ju mycket längre tid för Best att börja tycka om Fjant t.ex. :D

Hemma har vi en trälåda som är fylld med leksaker som dogsen har fri tillgång på, den har stått i köket ett tag och jag tror nästan att de glömt bort att den fanns. Jag flyttade leksakslådan till vardagsrummet och det var rena julafton här hemma! De var sååå lyckliga! Tennisbollarna var populärast. Tenny fattade tycke för en mjuk liten fotboll, dock kom Fjant och Mimmi och stal den av honom och hade dragkamp med den vilket bollen ej överlede. Jag måste köpa en ny till Tenny, han tyckte ju så mycket om den!
Puma avnjöt en tennisboll i soffan :)Fjanten fick inte ha sin boll ifred för Tenny & Mimmimen sen tog de egna grejjer så Fjant fick ha lite lugn & romin finaste flicka! ♥Best kände sig för gammal och belevad för att leka, han tog en tupplur istället :)Tenny och hans älskade fotboll!
Kvällen ägnades åt träning - Best & Fjant fick hänga med på varsin cykeltur, Puma & Tenny fick köra DW och Mimmi Mus fick nöta allmänlydnaden :)


Inofficiell utställning i Boden

Idag var vi på NorrLabbens inoff. här i stan. Bronxie, Mimmi & Tenny ställdes ut i träningssyfte och det gick faktiskt inte fy skam ;)

Bronx - 1kk, BIR-Valp, BIS-3 Valp I

Typ, storlek och helhetsintryck: Utmärkt

Trevligt maskulint huvud. Kraftfull hals och rygg. Normal bröstkorg för åldern. Normala vinklar och benstomme. Bra päls. Visar sig i utmärkt kondition. Välvisad.

Tillgänglighet: Trevlig


Mimmi - 2kk

Typ, storlek och helhetsintryck: Utmärkt

Kraftfullt huvud. Trevligt uttryck. Kraftfull hals och rygg. Bra bröstkorg och benstomme. Normala vinklar. Fina tassar. Något slarviga men trevliga rörelser. Utmärkt kondition. Bra päls. Välvisad.

Tillgänglighet: Mycket trevlig
Tenny - 1kv, 1kk, BIR, BIS-2

Typ, storlek och helhetsintryck: Utmärkt

Vacker rastypisk hane. Utmärkt hals, rygg, bröst, benstomme och vinklar. Utmärkta rörelser. Välvisad.

Tillgänglighet: UA


Jag är så nöjd med mina duktiga hundar! Särskilt med bebisarna Bronxie och Mimmi som skötte sig väldigt fint trots att de hade bara bus i tankarna. Bronx fodervärd Nihad har verkligen gjort ett superbra jobb med lillen och lärt honom stå still och trava fint ♥ Mimmi Mus ringtränade bara en gång sedan sista utställningen som hon var på för över en månad sen och jag är väldigt nöjd med min lilla flicka! Hon är en liten buse men hon är ju faktiskt valp och då får man ju vara lite knasig :p Tenny Boy glänste i ringen förståss, vilken otrolig hund! Han är bara så vacker!!! Det är verkligen en fröjd att visa honom.

Bebisarnas syskon - Mini & Ester, var också med på utställningen. Kul att alla valparna fick Typ, storlek och helhetsintryck: Utmärkt. Mini blev BIM-Valp, grattis än en gång till Malin & Fredrik! Och Ester blev 3a i konkurrensen med liknande kritik som Mimmi (om jag inte minns helt fel). Det var Kattas och Esters allra första utställning och jag tyckte att de gjorde en väldigt bra premiär i ringen ;)

Det blev en lång dag för mig och hundarna men det var en mycket trevlig utställning måste jag säga och det är ju alltid roligt att träffa intressanta hundmänniskor. Särskilt roligt var att både amstaff och staffe placerat sig i finalerna - det händer, men inte ofta!

Tusen tack Johan som fotograferat! :)

Fullt upp!

Våren är här och det känns jättekul att få tillbaka våra träningsrutiner! Under vintern blir det ju tyvärr inte lika mycket aktiviteter utomhus pga det kalla vädret, men nu så! De senaste dagarna ägnade vi oss åt lydnadsträning, cykelturer, DW, ringträning och promenader då förståss. Nu längtar jag till sandtaget blir helt snöfritt och torrt så vi kan åka dit med hundarna. De älskar verkligen att springa i backarna och busa! Jag kan tänka mig att Puma ser fram emot badsäsongen :) Hon älskar att bada! Mimmi ska få lära sig att simma och jag ska nog inhandla en flytväst till tjejen. Hoppas att Tenny tycker om simning, det är så bra träningsform. Och det är ju så härligt att spendera varma sommardagar vid sjön!

Nu ska jag och Fjanten ta en tur med cykeln, sen tänkte jag åka till stan med Tenny och ta en fika på Hundcafét :)

P.S. hemsidan är nu mer uppdaterad, skriv gärna en kommentar och tyck till!
DW-premiär för Ten :)

Igår kväll fick Tenny prova på lätt DW och det tyckte han var jätteroligt! :D


Ett litet smakprov...


Morgonmys

Fjant & Tenny smög iväg till köket och la sig i solen som lös genom ena fönstret imorse :) De andra var för bekväma för att lämna sängen - ligga på golvet är ju under deras nivå!
10/4-10

Idag tog vi en skön sovmorgon :) Dogsen fick vila en stund efter frukosten och därefter var det dags för rastning. På eftermiddagen åkte vi till Storheden för lite shopping, mest tråkiga grejjer dock som vanligt... Jag hittade i alla fall några plagg som kommer att passa utmärkt att ha på sig på hundutställning + ett par ballerinas som är sköna att springa i! Dogsen fick tre nya filtar - två röda och en blå med vita stjärnor på. Jag hittade supersöta bajspåsar som jag inte kunde låta bli att köpa. Och så blev det två spårselar - en till Mimmi, som matchar med halsbandet som hon ska ha när hon är lite större, och en sele till pojkarna (den i mitten och den till höger på bilden).
Kvällen ägnades åt hundträning: promenader och lydnad med Mimmi Mus,
DW med Puma & Fjant och en långpromenad med klövjeväskorna för Besten & Tenny :)

Imorgon ska vi till fotografen så det blir tidig uppgång för min del. 5 hundar ska duschas, pälsarna ska skrapas så de blir av med all lös päls, klorna ska klippas och filas... Det blir med andra ord en hel del som ska göras!
9/4-10

Tenny är en alldeles underbar barnvakt! Han är så duktig med lilla Mimmi. Lillan är en ganska tuff tjej och behöver någon som kan säga åt henne eller visa (utan att överdriva) att hon får lägga av så at hon förstår när det blir för mycket, istället för att bara leka med henne som vissa andra hundar gör...


Puma & Mimmi lekte i snön på ängen på eftermiddagen. Det var plusgrader ute och det småregnade så det var ganska tungt för dem att springa och skutta i den blöta snön, men skam den som ger sig!
Pojkarna har fått en hel del promenader under dagen :) De uppskattade inte regnet därför gick vi fler kortare sträckor iställer för långpromenader. Jag glömde såklart att ta kort på Fjanten, kanske lika bra då stackaren bara hängde med öronen och såg allmänt missnöjd ut - det är ju så hemst att bli blöt!


Inofficiell utställning i Boden...

...har jag anmält Bronxie, Mimmi och Tenny till!

Fjanten får stanna hemma, han kan det här med utställning så bra redan ;) Tenny också men jag känner att jag vill gå på en inoff med honom innan vi ska till Skellefteå i slutet av månaden så jag får träna på att ställa honom. Jag har ringtränat honom lite och det är inga som helst problem, han är superduktig, men jag vill som sagt se hur det går när det är lite mer "på riktigt".

Och valparna behöver ju all träning de kan få! Nihad är så duktig och tränar på att stå fint (och still) och trava med Bronxie :) Det var ett tag sen Mimmi fått ringträna så jag får åka och träna med henne ett par gånger nästa vecka.

Foderbyte

Vi har övervägt att byta foder till åtminstone Fjant, ett tag. Han har varit ojämn i magen och det kändes inte helt bra att fortsätta med hans nuvarande foder. Nu köpte vi Royal Canin Energy 4300 till honom och han mår prima av den maten :) Tenny var lite kinkig med maten han med, han ville inte äta Eukanuba men RC går ner utan problem!Foderprogrammet för sport- och arbetande hundar ger den presterande bruks- eller tävlingshunden lättsmält energi som snabbt är tillgänglig och kan användas av musklerna. Hunden får maximal ork utan att magen belastas i onödan.
Programmets mål är att ge rätt mängd energi utifrån vad prestationen kräver, samtidigt som din hund kan behålla sin idealvikt och stärka sitt immunförsvar. Foderprogrammet ger dig också möjlighet att växla mellan olika foder utan övergångsperiod och utan risk för matsmältningsproblem.

Energy 4300 Performance är ett lättsmält hundfoder som är utvecklat för daglig användning eller säsongsanvändning för alla hundar som håller på med aktiviteter som är korta och intensiva. Tack vare en anpassad balans mellan fetter och kolhydrater ger Energy 4300 det riktiga energitillskottet för kort och intensiv aktivitet.
Detta foder stärker det egna försvaret och är anpassat för att hunden ska klara väder och vind och temperaturväxlingar. Sammansättning av näringsämnen ger en maximalt säker matsmältning genom utvalda proteiner och fibrer och minskar mängden avföring.

Innehåll: Ris, torkad fågel, animaliskt fett, vetegluten, majsgluten, mineraler, lever, vegetabiliska oljor (inkl. kopraolja), vegetabilisk fiber, betfiber, fiskolja, psylliumskal och frön, L-lysin, spårämnen (inkl. kelaterade spårämnen), hydrolyserat jästextrakt (rikt på mannan-oligosackarider), taurin, DL-metionin, hydrolysat från skaldjur, L-karnitin, tagetesextrakt (rik på lutein), vitaminer, L.I.P.= proteiner utvalda för sin mycket höga upptagningsförmåga.


Mimmi ska få RC Medium Junior 32 som hon fått äta hos uppfödaren. Hon äter lite dåligt av valpfodret hon får nu och det känns ju inte heller bra med tanke på att hon växer och behöver mycket näring.

MEDUIM Junior stärker det naturliga försvaret genom ett patentskyddat antioxidantkomplex (taurin, lutein, vitamin E och C) samt mannan-oligosackarider.
En outvecklad matsmältningsförmåga och en snabb tillväxt tillgodoses genom ett högt energiinnehåll och protein av utmärkt kvalitet.
En stabil utveckling av skelettet sker genom ett avpassat intag av kalcium och fosfor, anpassat efter energiinnehållet.
Överlägsen matsmältningstolerans tack vare användningen av prebiotika (frukto-oligosackarider, mannan-oligosackarider och sockerbetsfiber) som bidrar till mag-tarmslemhinnans funktion och ger en bättre konsistens på avföringen.

Innehåll: Torkad fågel, torkat nöt- och fläskköttsprotein, animaliskt fett, vetemjöl, majsmjöl, majs, majsgluten, betfiber, vete, hydrolyserat animaliskt protein, mineral, fiskolja, jäst, sojaolja, frukto-oligosackarider , DL-methionin, jästhydrolysat (innehåller mannanoligosackarider), äggpulver, taurin, tagetesextrakt (innehåller lutein).


När vi ändå är igång och byter foder så finns det en fundering på att börja ge Best och Puma ett annat foder - de håller inte riktigt samma aktivitetsnivå längre och det känns onödigt att de ska gå på högenergifoder hela tiden. Energy 4300 kan man ju boosta upp det vanliga fodret med då de tränar mer. Nu ska jag bara komma fram till om de ska få äta Adult eller Mature... Ska sätta mig och läsa innehållsförteckningar och näringsinnehåll.

Stan med far & son

Jag tog en promenad till centrum med Tenny & Fjant. Vi bor ju en bit utanför stan så det blev en bra runda vi fått gå. Vi mötte upp Erica med Tyson på gågatan, satte oss på en bänk och bara tog det lugnt. Pojkarna fick dela på en glass, titta på folk och ta emot besök :) Vi hade det jättetrevligt och både Tenny och Fjant var superduktiga, även om Fjanten försökte knycka min petflaska med läsk hela tiden med avsikten att göra den till en tuggleksak!

På vägen hem mötte vi en väldigt otrevlig hund som hängde sig i kopplet, gick på bakbenen och vrålade... Mina mesar till hundar la sig ner och väntade på att hunden skulle passera. Det var lite kul att se folks reaktioner på två stora amstaffhanar som låg ner och tog det lugnt bredvid varandra medan den mötande hunden betett sig riktigt illa ;)

Nu är pojkarna trötta, de har brett ut sig i sängen och sover sött. Jag ska vila en stund jag med innan det är dags att ta ut Best & Puma på en DW-runda.

Bokat!

Nu har jag fått en tid hos vår underbara fotograf Mats Engfors på Fotographic. På söndag ska vi till studion och ta bilder på hundarna till hemsidan som just nu är under konstruktion. Min förhoppning är att hemsidan är klar nästa vecka ;)Mats tog helt fantastiska studiobilder på Fjant när han var valp, se bildspelet här!


Grattis!

Stort grattis till min vän Camilla på kennel Thunder Road och till hennes tik Bonnie som inatt fått underbara valpar! Vi önskar er all lycka med de små!
Bonnie och jag på Sundsvall Int 4/10-09


Tillskott i familjen!

Vi har blivit ägare till ingen mindre än Fjants far - PL CH SE UCH Wood Forest An EZ Perfect Ten! I måndags flög jag ner till Malmö och hämtade Ten hos Weronika och Malgorzata från kennel Florida. Det blev kärlek vid första ögonkastet - han är helt underbar! ♥
Tenny och jag på vår första promenad tillsammans nere i Skåne


Towe, Mimmis & Bronxies uppfödare, hämtade mig och Ten och vi åkte hem till henne. Det var helt underbart att få träffa alla hennes hundar igen (särskilt Benni!) och självklart Towe också. Som vanligt, när vi träffar varandra, var vi uppe hela natten och surrade om allt mellan himmel och jord, alltid lika trevligt!

Hemresan gick inte fullt så bra pga strul på flygplatsen... Men huvudsaken var ju att vi kom hem hela och någorlunda rena. Tenny verkar trivas jättebra hos oss, han är supertrevlig med hundar och människor och han gick även hem hos våra dogs. Det blir mycket träning och socialisering den närmsta tiden så att Ten blir verkligen en i flocken :)

Tenny är riktigt avslappnad och trygg här vilket känns fantastiskt bra! Han och Fjant är så otroligt lika varandra till både utseendet och till sättet :D

Påskdagen

Idag var vi på en härlig runda i skogen, hela hundfamiljen. Daniels syster Ella och hennes amstafftik Puma gjorde oss sällskap :) Best fick dra lite med WP-selen, vår Puma och Fjant hade sina älskade klövjeväskor och Mimmi skuttade som vanligt runt och försökte få till lite bus med de vuxna. Det bjöds på superfint vårväder idag också, lovely!
Mimmi & PumaPuma ser något spännande i skogen...Ellas Puma

Mimmi ♥Best avnjuter lite is

FjantenMimmi MusPojkarna fick även lite skönhetsvård idag, närmare bestämt kloklippning, tandskrapning, öronrengöring och förhudsrengöring. Det sistnämnda vart särskilt populärt (eller inte). Men men, vill man vara fin får man lida pin!

Ikväll hälsade jag, Puma, Fjant och Mimmi på Bronxie och Nihad. Det var mycket trevligt! Det känns otroligt bra att ha Bronx där, verkligen. Jag passade på att utställningsträna lite med lillpojken och knäppa nya bilder på honom :)
Daniel tog Best på en lydnadspromenad ikväll så jag kan meddela att vi har fyra mycket trötta hundar här hemma! De har redan gått och bäddat ner sig och jag ska nog följa strömmen och lägga mig jag med. Imorgon bär det av mot Malmö, mer än så säger jag inte ;)Påskafton

Idag har vi haft en väldigt skön dag :) Underbart att inte ha saker och ting inplanerade och bara kunna ta det lugnt och bara vara! På eftermiddagen tog vi en runda i skogen på ca en timme, Best bar sin klövjeväska och Puma och Fjant körde DW. Kameran fick dock stanna hemma. Det fick Mimmi också, hon får inte gå så långt iom hennes unga ålder. Men hon fick ju spåra när vi kommit hem så ;)

Annars har vi faktiskt inte gjort så mycket. Jag har gått en kortare prommis med Mimmi här i byn, fick sällskap av en hundägare jag mötte ute, trevligt :) Puma och Fjant härjade ute några gånger som vanligt, de är helt tokiga de två! Och Daniel har gått en kvällsprom på ca en timme med Besten. Självklart bjöd dagen på både bus och mys inomhus också :) Här är några bilder från idag!
Best väntar på frukost (vad grå han blivit i ansiktet!)

fina Fjanten!

Puma avnjuter en demoleringsvänlig tennisboll :)Mimmi har hittat en egen boll att tugga på!

Fjants liggställningar är bara så bäst!!!


Mimmis första blodspår!

Mimmi Mus fick gå sitt allra första blodspår idag! Hon blir 6 månader i veckan så det blev dags att börja med viltspårsträningen kände jag, om Mimmi ska fixa anlagsprovet i sommar. Japp, här börjas det tidigt! Jag lyckades hitta en miniälgklöv och lite blod i frysen. Spåret blev ca 150 m långt med ett litet bloduppehåll och en vinkel.

Det var helt underbart att se min lilla valp få upp intresset för blodet, koppla ihop blodstänk på backen med att följa det och sedan bli helt överlycklig framme vid klöven :D Hon tvekade inte en sekund med att ta klöven i munnen, vända och gå hem med huvudet högt. Det var mycket vackert!Mimmi vid "skottplatsen"

duktiga tjejen följer spårethittat älgklöven :Ddags att gå hem, tycker Mimmi

bus- och tuggpaus!
Långfredag

Idag tog vi sovmorgon. Jag, Best & Puma skulle kunna ligga kvar i sängen och mysa hur länge som helst men de små, Fjant & Mimmi, hade andra planer... När de slog upp sina vackra bruna ögon tyckte de att det var dags för lite bus så de inledde dagen med dragkamp med kvarlevor av det som en gång i tiden var en Kong Wubba.Efter frukost och vilopaus gick vi en härlig promenad med alla fyra. Besten fick gå med WP-selen och dra lite kätting, Puma och Fjant hade sina klövjeväskor på och lilla Mimmi fick skutta runt och jäklas med de stora som fick jobba, hehe! Det var fantastisk fint vårväder ute och det var riktigt varmt i solen, lovely :) Synd bara att det är så jobbigt att gå i snöslasken och att hundarna blir smutsiga och så fulla i sand.

När vi kom hem igen passade jag så lägligt på att dammsuga och bli kvitt all sand som flyttat in hos oss samt vårstäda lite. Dogsen tog en skön tupplur i soffan i köket medan jag grejjade med städningen.Mimmi Mus är helt nöjd med sin nya utställningsbur i tyg verkar det som. Jag satte upp den och slängde i ett par filtar och lät den stå framme så att hon skulle utforska den på egen hand vid tillfälle. Hon gick och la sig där inne på en gång och vägrade komma ut :) Därmed blev tygburen alltså godkänd, den får nog stå framme och agera koja.
Ny blogg!

Denna blogg kommer att handla om våra hundar och vår vardag tillsammans med dem. Och även om hundträning, vård & skötsel, hundprylar... Ja, allt som har med hund att göra :) Ska försöka uppdatera den frekvent i mån av tid och möjlighet!

//Olga

RSS 2.0